Triušienos vyniotinis su šonine
- Ingredientai
1 triušis (apie 1,5 kg);
450 g rūkytos kiaulienos šoninės;
75 g sviesto;
čiobreliai;
pipirų mišinys;
muskatai;
druska.- Gaminimas
-
Nupjaukite triušio kojas, o iš likusios dalies išimkite kaulus. Mėsą be kaulų įtrinkite prieskoniais, vidų patepkite sviestu. Susukite vyniotinį, perriškite jį ilgomis šoninės juostelėmis ir suvyniokite į foliją. Paruoštą vyniotinį palaikykite 4–6 val. Orkaitėje kepkite 45 min., tada foliją atidenkite, palaistykite kepsnį susidariusiu skysčiu ir kepkite dar 15 min. Vyniotinį patiekite šaltą su įvairiomis daržovėmis.
Gairės: Triušis, rūkyta kiauliena, sviestas, čiobeliai, pipirų mišinys, muskatai, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
Vasaros salotos
| Nuplautus ridikėlius, agurkus susipjaustome griežinėliais, agurką galima truputi smulkiau. Mėsyte (labai skanu ir su... |
Cepelinai
| Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |
Keptos bulvės su mėsa
| Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |
Žemaičių blynai
| Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |
Faršo krepšeliai
| Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |
Troškinukas
| Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |
Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais
| Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
| Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
Totorių "Azu"
| Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
Kiauliena su daržovėmis
| Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
Įdaryta cukinija
| Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |
Barankytės su faršu ir sūriu
| Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |
Stirniena su spanguolėmis ir bananais
| Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |
Ypatingai traški pica
| Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |
Kiauliena korėjietiškai
| Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |
PUSLAPIAI:
