14 pūkučių reikės: 750 g maltos kiaulienos mentės; 1 didelio nulupto svogūno (supjausčius – 120 g) + aliejaus svogūnui apkepti + šiek tiek druskos; 1 didelio kiaušinio; 40–45 ml sultinio; druskos ir maltų juodųjų pipirų; 200 g batono (apie 14 riekučių be plutelių).
Kiaušinio plakiniui: 1 kiaušinio; 2–3 valgomųjų šaukštų šalto vandens.
Kepimui: aliejaus, kad kepant apsemtų kukulius.
1. Maltą mėsą sumaišykite su pakepintais svogūnais, supjaustytais nedideliais kubeliais.
2. Į masę įmuškite kiaušinį, supilkite sultinį ir išmaišykite. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir druska, jei reikia. Mėsos masę palikite 10 minučių išbrinkti.
3. Masę padalinkite į 14 dalių ir vandeniu sudrėkintomis rankomis darykite kukulius. Po to juos vienai sekundei pamerkite į kiaušinio ir vandens plakinį ir pavoliokite batono kubeliuose (supjaustytuose - 5x5 mm).
4. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose. Nepamirškite patikrinti, ar aliejus pakankamai įkaitęs: įmeskite baltos duonos ar batono gabalėlį, per minutę jis turėtų pagelsti ir pasidaryti traškus.
Jei duona per greitai pagelsta, sumažinkite kaitrą. Po to pūkučius 10–15 minučių įdėkite į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių. Jei reikia, kepant pridenkite folija. Skanaukite ir mėgaukitės kiauliena, nes šie kukuliukai tikrai to verti – traški išorė ir sultingas vidus, kas gali atsispirti.