Piemenų pyrago ingredientai: 1 svogūnas; 2 v. š. aliejaus; 500 g maltos jautienos; 4 morkos; 1 lauro lapas; 0,5 a. š. čiobrelių; 2 skiltelės česnako; žiupsnis juodųjų pipirų; druskos pagal skonį; 2 v. š. sojos padažo; 2 v. š. „Vorčesterio“ padažo; 1 v. š. balzaminio acto; 2 v. š. pomidorų pastos; 400 ml jautienos sultinio/vandens.
Pyrago kepurei: 10 bulvių; žiupsnis druskos; 30 g sviesto; šlakelis pieno.
Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas griežinėliais. Aliejuje pakepiname svogūną. Jam suminkštėjus sudedame jautienos faršą. kepiname, kol gražiai apskrus. sudedame morkas, berimae lauro lapą, česnakus, čiobrelį, druską ir pipirus. Patroškiname apie 10 min. Supilame padažus, actą, pomidorų tyrę, sultinį arba vandenį ir triuškiname apie 0,5 val., kol skystis nugaruos, o mėsa ir daržovės suminkštės.
Bulves nuskutame ir išverdame su druska. Sugrūdame. Įmaišome sviestą ir pieną.
Troškintą mėsą dedame į kepimo indą. Ant viršaus paskirstome bulvių košę. Šakute gražiai „pašiaušiame“ viršų, kad atrodytų gražiau. Pyragą kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 min.