kiauliena
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kiauliena“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kiauliena“.
Pasibaisėjo dėl mėsos parduotuvėje: „Ar taip ieškoma durnų? Išmesti pinigai ir sugadinti nervai!“
Kiaulienos lietuviai kasmet valgo vis mažiau, tačiau ji vis dar išlieka populiariausiu pirkėjų pasirinkimu. Pardavėjai tą žino, dėl to parduotuvių asortimente gausu skirtingos atšaldytos mėsos ar jos gaminių.
Paprastai ji patikrinama, bet vis dar pasitaiko, kad prekybos tinklų parduotuvėse galima nusipirkti kad ir šviežios, tačiau visiškai netinkamos valgyti kiaulienos.
Kad ir kaip keista, ji atkeliauja ne iš Lietuvos ar kaimyninės Lenkijos, bet iš Prancūzijos.
Šis kiaulienos patiekalas nuo stalo dings akimirksniu: neišbandyti būdų nuodėmė
Ieškote naujų skonių vakarienės ar pietų stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti lietuvišką Azijos virtuvės pažibos variaciją – teriyaki kiaulieną.
Šie Ingridos mėsos suktinukai sužavės ne vieną: recepto prašys visi
„Kad ir kaip mėgčiau pagaminti ką nors naujo, atrasti naujų skonių savo virtuvėje, bet visgi dažniausiai norisi šeimai pagaminti jaukų, šiltą, paprastą ir labai naminį patiekalą. Tada mintyse pradeda šmėžuoti zrazai su bulvių koše. Tai yra išmuštas mėsos pjausnys, kuris yra pagardinamas prieskoniais ir įdaromas įvairiais įdarais, pradedant daržovėmis, kiaušiniais, grybais ar bulvėmis.
Idėja greitai vakarienei: patiks visiems
Jei pritrūkote idėjų jaukioms rudeniškoms vakarienėms – nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ pasiruošusi jums padėti. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti itin sultingus kiaulienos nugarinės kepsnius su išskirtiniu padažu.
Šis turbo greitas troškinys taps rudens atradimu: kartosite ne kartą
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi bei gardūs patiekalai? Tam, kad įsisukus į rudeninių darbų sūkurį idėjų šeimos pietums ar vakarienei nepritrūktų, kulinarijos meistrai dalijasi net trimis receptais, kurių žvaigždė – kiaulienos nugarinė.
Įspėja skrendančius į Angliją: 1 daikto su savimi nebepasiimsite
Nuo rugsėjo 27 d. Jungtinė Karalystė (JK) apribojo galimybes įsivežti kiaulienos gaminius asmeninėms reikmėms.
JK draudžia įsivežti nesupakuotus į gamintojo pakuotę kiaulienos gaminius, ribojamas leistinas gabenti vežamų produktų svoris.
Šis Lietuvos prekybos centras prašo grąžinti kiaulieną: gali būti nesaugi
UAB „Rimi Lietuva“ informuoja, kad skubiai nuo 2024.07.24. iki 2024.07.31. prekybos centre Rimi „Varniai“ vykdomas nesaugaus ar galimai nesaugaus maisto, pašalinimas iš rinkos ir susigrąžinimas iš vartotojų.
Prekybos centras ragina pirkėjus, įsigijusius kiaulienos sprandinė laukinių česnakų marinate, jos nebenaudoti ir kreiptis į „Rimi“ dėl pinigų grąžinimo.
Kiauliena – galimai nesaugi vartoti
„Rimi“ tvirtina, jog marinuota kiauliena yra galimai nesaugi vartoti.
Šį kiaulienos troškinį pamils visa šeima: norėsis pakartoti
Prasidėjus ilgai lauktai kalendorinei vasarai daugeliui gyventojų norisi laisvalaikį leisti gryname ore, o ne sukantis prie puodų. Neretai vasaros dienomis šios veiklos taupant laiką vilioja praleisti pietų ar vakarienės metą, tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai įsitikinę, kad subalansuotos mitybos nereikėtų pamiršti ir šiltuoju metų sezonu.
Pamokė, kaip iškepti sultingiausią kiaulieną ant žarijų: skonis nenuvils
„Tai mano kolegės giminaičių iš Jerevano (Armėnija) receptas. Kiekių gramais ir kilogramais nebus. Bet ir be jų manau viską suprasite“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
kiaulienos nugarinės su kaulu (taip vadinamo karbonado),
svogūno galvų,
pipirų (geriausia 5 pipirų mišinys),
druskos (tik prieš kepant).
Nugarinę supjaustykite beveik 2 cm storio gabalais, bet būtinai, kad kiekvienas gabaliukas būtų su kaulu.
Pasakė, ar reikia plauti žalią mėsą: eilę metų elgiatės neteisingai
Ne vienas iš mūsų įsigijęs žalios mėsos pamato ant jos kraujo likučių ar kitų nemalonių akiai detalių. Tuomet kyla klausimas – reikėtų žalią mėsą plauti ar, visgi, ne? Į šį klausimą atsakė dietologas Mantas Liekis.
Pokalbio metu pašnekovas kalbėjo apie tai, su kokiais pavojais galima susidurti plaunant žalią mėsą.
Bakterijų kiekio – nemažina
Anot M. Liekio, plauti žalią mėsą nėra pats geriausias sprendimas.
REKLAMA
REKLAMA
Atrado geriausią karkos receptą Velykoms: „Labai skanu“
„Toks rimtas ir ūkiškas receptas. Gal kaip tik tokio dairotės Velykų pietums? Mūsų šeimoje Velykų pusryčiai prasideda margučių daužymu, paskui valgome virtą liežuvį, karkos vyniotinį su naminiais krienais ir balta mišraine. Čia klasikų klasika, bet man ji patinka.
O koks patiekalas neatsiejamas nuo jūsų Velykų stalo? Pietums kartais kepame vištą arba žąsį, kartais didžiulį kumpio gabalą. O dabar išbandžiau puikų receptą, tarsi generalinė repeticija – troškinta karka aluje.
Ragina išbandyti šį troškinį: patiks visai šeimai
Nors kiauliena yra viena populiariausių ir lietuvių mėgstamiausių mėsų, ji taip pat plačiai vartojama ir viso pasaulio virtuvėse. Turtingu kulinariniu paveldu garsėjančioje Ispanijoje kiaulienos patiekalų gamybos tradicijos yra įsišaknijusios jau ne vieną šimtmetį: nuo vytintų kumpių iki sultingų troškinių ar aromatingų dešrelių.
Atrado superinį perlinių kruopų troškinį: kartosite ne kartą
„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes bulvių mėgėjai, šalime troškinyje jų nepasigedome“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val:
1,5 st perlinių kruopų;
1 morka;
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
500 g kiaulienos kumpio;
300–500 ml sultinio / vandens;
30 g sviesto;
1 a. š. džiovintų žolelių;
Druskos pagal skonį;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
Šlakelis aliejaus.
Šis šnicelių receptas nukels atgal pas Mamą: skonis vertas 10 balų
„Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Šniceliams reikės: 500 g kiaulienos faršo; 2 riekių juodos duonos; 100 ml pieno; 2 kiaušinių; 1 skiltelės česnako galvutės; svogūno; druskos; maltų pipirų; 1 stiklinės maltų džiūvėsių; aliejaus kepimui.
Atrado superinį kiaulienos nugarinės receptą: taps stalo pažiba
Per didžiąsias metų šventes ant šventinio stalo dažnai puikuojasi keptas kiaulienos kumpis ar nugarinė. Kiauliena patinka daugeliui, o ją paruošti nesudėtinga tiek savaitgalio pietums, tiek šventėms, nes šios mėsos panaudojimo galimybės tiesiog beribės.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad kiauliena – baltymų ir geležies šaltinis.
Šis Ingridos troškinys sužavės šeimą: skanu, pigu ir mažai vargo
„Kai už lango siaučia vėjas, aš jungiu orkaitę ir po namus pasklinda jaukumas. Mėgstame ruoštus troškinius keramikiniuose indeliuose, dar kitaip vadinamuose „čenachinėmis“. Šiandien juos ruošiau su džiovintais baravykais ir kruopomis. Nes tikrai manau, kad mūsų perlinės kruopos tikrai yra be reikalo užmirštos. Todėl labai stengiuosi jas vėl atrasti iš naujo. Ne tik sriubą virti, bet ir kažką daugiau sugalvoti.
Štai, kiek kartų į mėnesį galima valgyti kiaulieną: kiti to nežino
Jei per vasaros karščius pietums ir vakarienei dažnai rinkdavomės lengvas salotas, vėstant orams taip ir traukia aromatingi mėsos troškiniai, kurių kvapas iškart pasklinda po visus namus. Nebrangi ir populiari kiauliena tinkama greitai paruošiamiems pietums ar vakarienei: jos nereikia troškinti taip ilgai, kaip jautienos.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria geriau nekepti jos riebaluose, o virti, troškinti, grilinti, ruošti orkaitėje.
Iš Azijos – į lietuvišką virtuvę: gardus ir pigus kiaulienos troškinys su riešutais
Šiemet lietuviška vasara spinduliuoja sau įprasta nuosaikia šiluma, kurią neretai lydi vasariškas lietus. Pasiilgusiems kaitros, šį savaitgalį pirkėjų pigiausiu įvardytas prekybos tinklas „Lidl“ siūlo išmėginti tolimosios Azijos skonių kupiną patiekalą, kuriam prireiks pigių ir gardžių „Superšeštadienio“ pasiūlymų.
Šį šeštadienį 170 g pakelis „Polmlek“ sviesto kainuos vos 0,89 Eur. Kilogramą šviežios kiaulienos nugarinės be kaulų įsigysite tik už 3,49 Eur.
Šašlykų marinatas nustebins savo paprastumu: vasarą šį produktą naudoja visi
Vienas populiariausių patiekalų vasarą – gamtoje kepti šašlykai. Šašlykų marinato receptų yra tikrai įvairių, tačiau TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ susirungę varžovai dalinosi geriausiais per daugybę metų sukauptais šašlykų receptais. Vienas jų – su kiek neįprastu ingredientu – nustebins savo paprastumu ir geru skoniu.
Šie įdaryti jelapenai nustebins draugus: nepaliks abejingų
Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.
Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinį detektyvą“ bei „Vasaros hitą“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šįkart šefas pagamino įdarytus jelapenus.
Kauno regiono įkvėptas kiaulienos pjausnio ir raugintų kopūstų receptas: nustebinkite juo šeimą
TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį aplankė Kauno regioną. Įkvėpti šio krašto vedėjai žiūrovams paruošė kiaulienos pjausnio su kaulu ir raugintais kopūstais patiekalo receptą.
„Lidl Superšeštadienio“ pasiūlymas – tradicinės virtuvės gerbėjams: sotus ir nebrangus kiaulienos troškinys su grybais
Nenumaldomai artėjanti vasara kviečia visus kuo daugiau laiko praleisti lauke arba tiesiog skirti laiko pasimėgauti geru maistu. Tam puikiai tiks lietuviškos virtuvės gardumynai, kuriuos į naujausius „Superšeštadienio“ pasiūlymus įtraukė ir kviečia išmėginti prekybos tinklas „Lidl“.
Paklausus „Lidl“ pirkėjų, kuri savaitės diena – jų mėgstamiausia, ko gero, daugelis įvardytų šeštadienį, nes būtent kartu su „Lidl Superšeštadienio“ pasiūlymais mėgstamus produktus tądien galima įsigyti už ypač maža...
Kas slypi už mėsos žymėjimo: geriau rinktis kaimišką, be antibiotikų ar natūralią?
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) jau ne vienerius metus ragina mažinti antibiotikų vartojimą – žmonės darosi jiems vis atsparesni ir tai tampa didėjančio visuomenės sergamumo, nesėkmingo gydymo ir net mirties priežastimi. Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šį atsparumą didina ne tik neatsakingas antibiotikų vartojimas susirgus – tai gali daryti ir maistas, kurį valgome.
Todėl PSO savo rekomendacijas teikia tiek medikams, tiek maisto, ypač mėsos, gamintojams.
Šis perlinių kruopų troškinys sužavės visus: greita, pigu ir skanu
„Pas mus šiandien vieno puodo patiekalas – perlinių kruopų troškinys su kiaulienos šonine“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: ~ 0,7 kg. kiaulienos šoninės, ~ 0,5 kg. perlinių kruopų, 2–3 morkų, 2–3 bulvių, 2 svogūnų, česnako, mėsos prieskonių, maltos paprikos prieskonių, pipirų ir druskos, lauro lapelių, rozmarino, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui.
Specialistas patarė, kaip išsirinkti gerą kiaulienos mėsą
Tiems, kas mėgsta gaminti kiaulienos patiekalus, yra ypač svarbu išsirinkti gerą mėsą. Bet kaip ją atskirti? Į ką būtina atkreipti dėmesį?
TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ šefas Robertas Svetlauskas laidos vedėjai ir svečiui nusprendė pagaminti kiaulienos nugarinės troškinį. Tam, kad patiekalas būtų įstabaus skonio, jam reikėjo tikrai geros mėsos.
Pasakė, kiek kartų per mėnesį galima valgyti kiaulieną: saugokite sveikatą
Kiauliena visada buvo mėgstamiausia lietuvių mėsa, kurios panaudojimo būdų įvairiose pasaulio virtuvėse rastume šimtus.
Nors tradiciškai kiauliena laikoma gana kaloringa ir riebia mėsa, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva atkreipia dėmesį, kad skirtingos dalys pasižymi skirtingu riebumu – liesiausia išpjova, kumpis ir nugarinė.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
Tarnyba: Japonija žada spartinti procedūras dėl lietuviškos kiaulienos eksporto leidimų
Japonijos ekspertai žada spartinti procedūras dėl lietuviškos kiaulienos eksporto galimybių į šią šalį ir artimiausiu metu žada atvykti į Lietuvą, teigia Maisto ir veterinarijos tarnyba.
Pasak tarnybos vadovo Manto Staškevičiaus, šiuo metu į Japoniją Lietuva eksportuoja mėsos gaminius, pieno irkiaušinių produktus, gyvūnų pašarą, o lietuviškos paukštienos ir jautienos kiekiai šiemet reikšmingai padidėjo. Tačiau vis dar negalima tiekti kiaulienos.
Kinijoje toliau augant kiaulienos kainoms, vyriausybė leido panaudoti dar dalį atsargų
Kinija penktadienį leido naudoti dar dalį kiaulienos atsargų, pranešė valstybinė žiniasklaida, nes šios šalyje itin populiarios mėsos rūšies kainos išaugo beveik trečdaliu, sukeldamos nerimą dėl infliacijos.
Šį mėnesį toks sprendimas jau buvo paskelbtas tris kartus, o tiekėjams nurodyta paskersti daugiau kiaulių, siekiant suvaldyti kainas.
Visgi kainos ir toliau augo, o galimas paklausos šuolis per savaitę truksiančią nacionalinę šventę spalio pradžioje privertė pareigūnus reaguoti.
Šis perlinių kruopų troškinys sužavės visus: pigu, greita ir labai skanu
„Pas mus šiandien vieno puodo patiekalas – perlinių kruopų troškinys su kiaulienos šonine“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: ~ 0.7 kg. kiaulienos šoninės, ~ 0.5 kg. perlinių kruopų, 2–3 morkų, 2–3 bulvių, 2 svogūnų, česnako, mėsos prieskonių, maltos paprikos prieskonių, pipirų ir druskos, lauro lapelių, rozmarino, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui.
Jurbarko rajone paskelbta ekstremali situacija dėl afrikinio kiaulių maro
Plintant afrikiniam kiaulių marui Jurbarko rajono savivaldybė paskelbė ekstremalią situaciją. Pasak rajono mero, siekiama apsaugoti rajone esančius ūkius, kuriuose laikoma apie 35 tūkst. kiaulių.
Ekstremali situacija paskelbta trečiadienį. Meras Skirmantas Mockevičius BNS sakė, kad trijuose mažuose ūkiuose dėl viruso krito kiaulės, tačiau svarbiausia – apsaugoti rajone esantį stambų ūkį „Dainiai“, kuriame laikoma apie 32 tūkst. kiaulių.
Nostalgiški kotletai pagal Mamos receptą: verti 10 balų
„Šiandien gaminau kotletus pagal savo Mamos receptą. Kotletus Mama visada troškina, gal todėl jie tokie gardūs. Kotletams naudojau kiaulienos faršą, kurį gardinau prieskoniais. Džiaugiuosi, kad kotletus pagaminti man pavyko taip, kaip Mamai, buvo labai labai gardūs“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Taip gaminti kotletus išmokė draugė: išeina superinio skonio
„Vakar nuo pietų turėjau užsilikusios bulvių košės ir mąsčiau, ką gi čia su ja pagaminti. Atsiminiau šiuos Audronės kotletus, kuriuos jau buvau gaminusi prieš keletą metų. Tad man labai patiko sunaudoti maisto likučius. Ir pabodę kotletai atrodo daug skaniau“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Receptas. Česnakiniai šašlykai
INGREDIENTAI: 5 česnakų 4 valgomieji šaukštai petražolių 2 kilogramai kiaulienos 250 mililitrų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Sutrinkite česnakus ir sumaišykite su raudonėliu ir petražolėmis. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su česnako ir kitų prieskonių mišiniu. Apšlakstykite mėsą citrinos sultimis ir užpilkite aliejumi. Išmaišykite ir laikykite šaldytuve apie 24 valandas.
Receptas. Neįprasti šašlykai
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos ( sprandinė) 2 vienetai kivių šiek tiek svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus, kivius, mėsą supjaustyti. Pagal skonį pagardinti druską pipirais ir marinuoti kelias val. Kepti grilyje.
Receptas. Vėrinukai
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 100 dešros (daktariška) 5 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 100 gramų kiaulienos (šoninė, rūkyta, ploni griežinėliai) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Daržovių skustuku plonai supjaustyti agurką. Ant medinių iešmelių pakaitomis suverti daržoves,š oninę ir dešrą. Autorius: Jolanta.
Receptas. Ekspress šašlykai
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos (sprandinė ) 150 mililitrų vynas (sausas, raudonas ) 3 valgomieji šaukštai aliejaus 70 mililitrų sojos padažo 2 valgomieji šaukštai medaus ( skystas) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Sprandinę supjaustyti kubeliais. Visus išvardintus ingridientus sumaišyti ir įtrinti mėsą. Kepti ant žarijų. Marinatas tinka ir vištienai. Skanaus.
Receptas. Grybai su grietinėle bei šonine
INGREDIENTAI: 1 svogūnų 200 gramų grybų 100 gramų kiaulienos (šaltai rūkyta šoninė) 100 mililitrų grietinėlės šiek tiek bulvių šiek tiek agurkų (rauginti) šiek tiek druskos šiek tiek krapų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus bei bulves išvirti. Šoninę supjaustyti nedideliais kubeliais ir pakepinti keptuvėje kartu su išvirusiais grybais. Baigiant kepti sudėti smulkintą svogūną. Pabarstyti krapais bei druska.
Receptas. Naminis kiaulienos guliašas
INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos 1 vienetas svogūnų 1 vienetas morkų 50 mililitrų pieno 1 žiupsnelis prieskonių (mėsai ) 1 valgomasis šaukštas miltai (+ šiek tiek apvoliojimui) 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas sviesto Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą pjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pabarstyti prieskoniais ir palikti keletai valandų.
Receptas. Faršu įdarytos didžiosios cukinijos
INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos ( ( vidutinio dydžio ) ) 500 gramų kiaulienos (malta) 1 vienetas kiaušinių 100 gramų ryžių 100 gramų sūris (DŽIUGAS tarkuotas) šiek tiek prieskonių (žolelės) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukiniją gerai nuplauti bei nusausinti, perpjauti horizontaliai ir išimti sėklas. Gerai įtrinti prieskoninių žolelių mišiniu ir druska.
Receptas. Virta kiaulienos šoninė
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos (šonine) šiek tiek druskos 1 galva česnakų šiek tiek žalumynų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Šoninę išverdame, paliekame atvėsti. Atvesintą šoninę įtriname česnakų, prieskoniniais žoleliais. Patiekiame šalta.
Vyriausybė kiaulių ir viščiukų augintojams skirs 8 mln. eurų paramos
Vyriausybė trečiadienį nusprendė skirti kiaulių ir viščiukų broilerių augintojams 8,1 mln. eurų paramos.
Žemės ūkio viceministras Paulius Astrauskas teigė, kad kiaulių augintojams prašoma 6,1 mln. eurų, o viščiukų broilerių augintojams – 2 mln. eurų.
„Paveikė ir kovidas, ir kiaulienos perteklius Europos Sąjungoje. Pagal mūsų skaičiavimus prašome virš 6,1 mln.
Receptas. Ukrainietiški barščiai su kiauliena
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 500 gramų kopūstų (rauginti) šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek grietinės 2 vienetai burokėlių šiek tiek žalumynų 100 gramų pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa dedama į puodą, užpilama vandeniu, įberiama druskos, pipirų, sudedami lauro lapeliai ir verdama apie 1 valandą.
Receptas. Paprastas rudens guliašas
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas paprikų (geltona) 200 gramų grybų (miško) 1 valgomasis šaukštas miltai 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek vandens šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustyti kubeliais. Papriką irgi supjaustyti kubeliais. Grybus supjaustyti stambiai. Kiaulieną apkepti aliejuje apie 15 minučių.
Receptas. Kiaulienos kepsnys su grybais
INGREDIENTAI: 400 gramų kiaulienos (kumpis) 3 valgomieji šaukštai majonezo 300 gramų grybų (švieži) 3 vienetai svogūnų 4 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek druskos 2 stiklinės grietinėlės šiek tiek pipirai (juodi) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Gabalą mėsos aptepti majonezu ir palikti marinuotis pora valandų. Grybus nuplauti, supjaustyti ir apkepti keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
Receptas. Spalvotasis troškinys
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 2 vienetai paprikų (didelės) šiek tiek pomidorų pastos (konservuoti) 4 svogūnų (dideli) 400 gramų kiaulienos šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma mažais gabaliukais ir sudedama į keptuvę apkepint. Tuo metu supjaustome papriką ir svogūną taip pat gabaliukais. Sudedame į keptuvę ir pakepiname kartu su mėsyte.
Receptas. Kiauliena su ryžiais ir ananasais
INGREDIENTAI: 6 vienetai ananasų (griežinėliai) 3 valgomieji šaukštai ananasų (sultys) 1/4 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas) 1 valgomasis šaukštas cukraus 3 vienetai gvazdikėlių 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų (malta) 1/4 arbatinio šaukštelio kardamono 250 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos (neriebi) 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kiaušinio dyd...
Receptas. Makaronai su kiauliena
INGREDIENTAI: 400 gramų spagečių 2 vienetai svogūnų 1 vienetas morkų 3 valgomieji šaukštai grietinės 300 gramų kiaulienos šiek tiek sultinio (vištienos) 1 sauja grybų (džiovinti) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Taigi, verdame makaronus kaip nurodyta ant pakelio.
Receptas. Kepsniai orkaitėje
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų (raudonoji) 1 vienetas paprikų (žalioji) 1 vienetas svogūnų 700 gramų kiaulienos 2 vienetai kiaušinių 350 mililitrų majonezo šiek tiek sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (Vegeta) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Kalėdinis troškinys
INGREDIENTAI: 700 gramų bulvių šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai kmynų šiek tiek mairūnų 500 gramų morkų 300 gramų obuolių 1 vienetas pomidorų pastos 100 gramų pupelių 2 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulienos 3 vienetai raugintų agurkų šiek tiek druskos šiek tiek grietinės 3 stiklinės sultinio (daržovių) šiek tiek kečupo PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti gabaliukais ir mesti į va...
Receptas. Kiaulienos guliašas
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai morkų 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos (mentė be kaulo) 150 gramų pomidorų padažo šiek tiek vandens šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Sudetinės dalys : Kiaulienos mentė be kaulo 500gramų ,svogūnas didelis 1 vienetas ,morkos 3 vienetai ,pomidorų padažas 150gramų ,vanduo. Gaminimas : Mėsą supjaustome vidutinio dydžio kubeliais,sudedame į verdantį vandenį ir verdame 20min.