1 paruošimo būdas, kai mirkomos kokoso drožlės.
1 puodeliui kokoso drožlių – 2–3 puodeliai vandens.
Gaminimas. Keletą valandų pamirkyti kokoso drožles vandenyje. Suplakti maisto plaktuvu. Išspausti per tinklelį ar maišelį.
2 greitas paruošimo būdas, kai pieno reikia „čia ir dabar". 1 puodeliui kokoso drožlių – 2–3 puodeliai vandens.
Gaminimas. Kokoso drožles užpilti karštu (~80°C) vandeniu. Suplakti maisto plaktuvu. Išspausti per tinklelį ar maišelį.
3 paruošimo būdas – tradicinis.
Turbūt skaniausias ir tikriausias kokoso pieno gaminimo būdas. Taip kokoso pienas tradiciškai gaminamas Tailande, Karibuose, Jamaikoje ir kituose egzotiškuose kraštuose.
Reikės 1 subrendusio kokoso riešuto (ne jauno, nes jis gamybai netinkamas) ir 2 puodelių vandens.
Gaminimas. Atidaryti riešutą, išpilti kokoso vandenį į maisto plaktuvą. Išimti kokoso minkštimą, nupjauti rudą žievelę. Susmulkinti minkštimą gabalėliais ir kartu su 1 puodeliu vandens suplakti maisto plaktuvu.
Išspausti per maišelį ar sietelį.
Pakartoti: Išspaustą minkštimą vėl dėti į masto plaktuvą, įpilti 1 puodelį vandens ir suplakti, išspausti. Tai paprasta ir greita.
Pienas tinka žaliavalgiškiems kokteiliams, desertams, gėrimams, troškiniams, sriuboms ir kitokiai gamybai. Išspaudos – sausainių, paplotėlių, desertų gamybai arba tiesiog sumaišyti su uogomis, vaisių griežinėliais. Puikus ir skanus, skaidulų gausus maistas.
Pieną šaldytuve galima laikyti 2–3 dienas. Skaniausias šviežias.
Pagaminus daugiau pieno galima į formeles susišaldyti ledukus. Tuomet visada turėsite su kuo pagardinti verdamą sriubą, troškinį ar kitus patiekalus.
Skonių idėjos kokteiliams:
kokoso pienas + bananas + neskrudinta kakava;
kokoso pienas + braškės ar kitos uogos + stevija / medus / agavų sirupas;
kokoso pienas + ananaso griežinėliai + bananas + ananaso sultys.