Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
- Ingredientai
- 1 kg mėsos (stirnienos arba šernienos išpjovos); 
 3 vidutinio dydžio svogūnai;
 4 kiaušiniai;
 1 kg miltų;
 2 stiklinės šalto vandens;
 1 šaukštelis cukraus;
 druskos;
 pipirų ir raudonėlių pagal skonį.
- Gaminimas
-  Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes ji sutraiško produktus.) Įberkite druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių, įplakite 2 kiaušinius. Įdarą gerai išmaišykite. Paruoškite tešlą. Gerai išmaišę miltus su vandeniu ir 2 plaktais kiaušiniais, žiupsneliu cukraus bei druskos, minkykite tešlą negailėdami jėgų. Medinę lentelę arba darbastalį apibarstykite miltais, kočėlu plonai iškočiokite tešlą ir apversta stikline įspauskite miltinių skritulių. Į apskritimus dėkite mėsos įdaro, dailiai užsukite kraštelius ir paruoštus koldūnus sudėkite į padėklą. Beje, koldūnai turi būti maži, vieno kąsnio. Jų negalima pjaustyti, nes sultinys į lėkštę išbėgs. Užvirinkite puode vandenį, pasūdykite ir sudėkite koldūnus. Vandens turi būti daug, kitaip koldūnai sulips. Kai koldūnai puode iškils į verdančio vandens paviršių, pavirkite 7-10 minučių. Patiekite su grietine arba su spirgučių ir grybų padažu. Maži koldūnai burnoje tirpte tirps, perkandus, sultinys maloniai pasklis po gomurį. Prie žvėrienos koldūnų labai tiktų bokalas šalto alaus. 
Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... | 
 
  Cepelinai
 
  
  
  
  
  
| Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... | 
 
  Kepta lydeka
 
  
  
  
  
  
| Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... | 
 
  Makaronų - grybų troškinys
 
  
  
  
  
  
| Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... | 
 
  Višta paruošta šventinei progai
 
  
  
  
  
  
| Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... | 
 
  Keptos bulvės su mėsa
 
  
  
  
  
  
| Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... | 
 
  Vegetariškas plovas
 
  
  
  
  
  
| Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... | 
 
  Žemaičių blynai
 
  
  
  
  
  
| Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... | 
 
  Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
 
  
  
  
  
  
| Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... | 
 
  Lašiša su agurkais ir krapais
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... | 
 
  Faršo krepšeliai
 
  
  
  
  
  
| Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... | 
 
  Vištiena gabaliukais
 
  
  
  
  
  
| Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... | 
 
  Troškinukas
 
  
  
  
  
  
| Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... | 
 
  Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže
 
  
  
  
  
  
| Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... | 
 
  Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais
 
  
  
  
  
  
| Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 