Žąsis su obuoliais
- Ingredientai
10-12 kvapiųjų pipirų;
druska;
muskato riešutas;
obuoliai;
šaukštas kmynų;
žąsis.- Gaminimas
-
Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.
Tuomet žąsį iš vidaus ir iš išorės įtriname prieskoniais bei pridengę paliekame nakčiai, kad pasimarinuotų.
Kitą dieną nuo žąsies reikia nubraukti kmynus (jeigu dėjote). Pabarstome tarkuotu muskatu, į vidų prikemšame obuolių. Beje, obuolių nereikia lupti ar supjaustyti.Paskutiniai žingsniai - pjūvio užsiuvimas, sparnų apvyniojimas folija (kad nesudegtų kepant), žąsies aptepimas grietine.
Dedame kepti. Paprastai žąsis iškepa per 2-3 valandas. Nepamirškite žąsies apšlakstyti išsisunkusiu skysčiu. Jau iškepusią žąsi galima uždengtą palikti orkaitėje dar pusvalandžiui. Iš iškepusios žąsies ištraukiame siūlus, papuošiame citrina, vynuogėmis, džiovintomis slyvomis ir pan. Šlaunelių galai puošiami įkarpytomis popierinėmis servetėlėmis.
Pagal šį receptą galima kepti ir kitus paukščius: vištą, antį, kalakutą.
Gairės: kvapieji pipirai, druska, muskato riešutas, obuoliai, kmynai, žąsis.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Rudens gėrybės sveikatai
| Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai
| Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |
Baravykų kotletai
| Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |
Baklažanų sluoksniuotis
| Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |
Netikri balandėliai
| Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |
Troškintos daržovės su mėsa
| Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
| Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |
Vištienos ir daržoviu troškinys
| Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |
Bulvių plokštainis
| Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |
Bulvių - grybų apkepas
| Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |
Tortilija su daržovėm ir mėsa
| Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |
Įdaryti baklažanai
| Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |
Skanus ir paprastas troškinukas
| Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |
Bulvinė pica
| Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |
Įdaryta paprika
| Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |

