Pomidorų sriuba
- Ingredientai
- 1 indelis „Knorr Buljonetės“ vištienos skonio; 
 3 skiltelės česnako;
 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
 2 skardinės konservuotų pomidorų be odelių;
 200 ml grietinės;
 druska ir pipirai pagal skonį;
 1 arbat. šaukštelis cukraus;
 kelios šakelės petražolių;
 1 pakuotė mažų rutuliukų macarelos sūrio.- Skrebučiams prie sriubos reikės: 
 prancūziško batono;
 0,5 pakelio sviesto;
 4 skiltelių česnako;
 1 arbat. šaukštelio čiobrelių;
 1 arbat. šaukštelio džiovintų raudonėlių.
- Gaminimas
-  Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti įkaitintame aliejuje, tuomet pilti į keptuvą pomidorus ir patroškinti apie 5 minutes. Tuomet viską pilti į puodą su sultiniu ir sutrinti sriubą smulkintuvu. Toliau sriubą virti apie 10 minučių. Tada pilti grietinę, pagardinti pipirais bei druska. Viską išmaišius, pilstome į sriubai skirtus dubenėlius, ant viršaus barstome smulkintas petražoles ir pagardinti macarelos sūrio rutuliukais. Patiekti sriubą su skrebučiais, kurie gaminami taip: Supjaustome prancūzišką batoną riekelėmis, sviestą sumaišome su čiobreliais, raudonėliais bei smulkintais česnakais. Sviestu ištepame abi batono riekelių puses ir dedame į kepimo skardą. Kepame skrebučius, kol gražiai aprus, 180 0C orkaitėje maždaug 10 minučių. 
Gairės: česnakas, grietinė, pipirai, druska, cukrus, petražolės, mocarela, batonas, sviestas, čiobreliai, raudonėliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Čili sriuba
 
  
  
  
  
  
| Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... | 
 
  Šalta pomidorų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... | 
 
  Žaliųjų citrinų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... | 
 
  Daržovių sriuba
 
  
  
  
  
  
| Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... | 
 
  Žuvienė su bulvėmis
 
  
  
  
  
  
| Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... | 
 
  Raudonieji barščiai
 
  
  
  
  
  
| Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... | 
 
  Tiršta jautienos sriuba
 
  
  
  
  
  
| Jautieną supjaustyti kvadrateliais, pakepinti su taukais, kai gražiai apkeps padruskinti, apibarstyti smulkiai... | 
 
  Aštri sriubytė
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad... | 
 
  Aštri pomidorų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Pomidorus perlieti karštu vandeniu, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu, saliero stiebą susmulkinti,... | 
 
  Pavasarinė kukulynė
 
  
  
  
  
  
| Iš vienos stiklinės sulos, trupučio druskos ir miltų išminkome minkštą tešlą.... | 
 
  Svogūnų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Bulves ir morkas nulupame. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame... | 
 
  Bulvių sriuba su žirneliais
 
  
  
  
  
  
| Bulves supjaustyti kubeliais ir suberti į vandenį, įmesti daržovių sultinio kubelį ir virti 15 min. Nuplauti... | 
 
  Agurkienė su žalumynais
 
  
  
  
  
  
| Agurkus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Papriką perpjauname, išimame sėklas, smulkiai... | 
 
  Špinatų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... | 
 
  Vištienos sriuba
 
  
  
  
  
  
| Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 