Žuvienė su bulvėmis
- Ingredientai
- 200 g lašišos; 
 2 litrų vandens;
 2 svogūnai;
 1 morka;
 1 petražolės šaknis;
 1 šaukštas sviesto;
 2 lauro lapeliai;
 6 juodieji pipirų žirneliai;
 5-6 bulvės;
 žali krapai;
 grietinė.
- Gaminimas
-  Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste. Į verdantį vandenį suberkite smulkiai supjaustytas bulves, jas apvirkite, tada sudėkite daržoves, žuvį. Ant silpnos ugnies virkite 20-25 minutes. Žuvį išgriebkite, atskirkite nuo kaulų ir, susmulkinusios minkštimą, sudėkite atgal į puodą. Suberkite prieskonius, nukaiskite puodą ir palikite 15 minučių. Prieš valgydami, į žuvienę įberkite susmulkintų krapų, galite paskaninti grietine. 
Gairės: lašiša, vanduo, svogūnai, morka, petražolės šaknis, sviestas, lauro lapeliai, juodieji pipirų žirneliai, bulvės, žali krapai, grietinė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių
 
  
  
  
  
  
| Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... | 
 
  Troškinta vištiena su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... | 
 
  Troškinys ir sriuba viename
 
  
  
  
  
  
| Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... | 
 
  Šalta mėlynių sriuba
 
  
  
  
  
  
| Uogos užpilamos verdančiu vandeniu, suberiami prieskoniai, pavirinama ir ištrinama. Supilama grietinė su joje... | 
 
  Aštri sriuba
 
  
  
  
  
  
| Faršą sudedame į keptuvėje įkaitiną aliejų, pabarstome prieskoniais ir sukepiname. Morkas sutarkuojame... | 
 
  Pomidorų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu.... | 
 
  Grybų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Pirmiausia reikia užvirinti vandenį. Užvirus vandeniui sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei supjaustytas... | 
 
  Daržovių sriuba
 
  
  
  
  
  
| Smidrus nulupti, nupjauti abu galus ir supjaustyti maždaug 3-4 cm ilgio gabaliukais. Cukinijas supjaustyti... | 
 
  Špinatų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... | 
 
  Sriuba su voveraitėmis
 
  
  
  
  
  
| Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... | 
 
  Daržovių sriuba su vištiena
 
  
  
  
  
  
| Visas daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir beriame į puodą, kur jau verda vištienos gabaliukai.... | 
 
  Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais
 
  
  
  
  
  
| Nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim... | 
 
  Taupi, sveika ir gardi sriuba
 
  
  
  
  
  
| Morkas, bulves nulupame, nuplauname. Bulves supjaustome kūbeliais, morkas sutarkuojame burokinę tarka. Kopūsto... | 
 
  Sriuba "vaikų džiaugsmas"
 
  
  
  
  
  
| Užviriname puodą vandens, sudedame nuplautus džiovintus vaisius (vaisiai gali būti įvairus: razinos, slyvos,... | 
 
  Sūrio sriuba
 
  
  
  
  
  
| Visą faršą reikia apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus, ant mažos ugnies, kol apskrus. Supjaustyti poras... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 