Žaliųjų citrinų sriuba
- Ingredientai
- ½ arb. š. džiovintų raudonėlių; 
 1 avokadas;
 2 česnako skiltelės;
 druska;
 šviežiai malti juodieji pipirai;
 1 geltonasis svogūnas;
 1 gvazdikėlis;
 3 kartus ant peilio galo kmynų;
 1 maža žaliosios paprikos ankštis;
 1 mažas baltasis svogūnas;
 1 mažas raudonasis svogūnas;
 2 cm ilgio cinamono lazdelės;
 3 pomidorai;
 4 šakelės šviežių kalendrų;
 30 g sviesto;
 1 tortilija;
 1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
 2 vištienos kepenėlės;
 2 vištienos krūtinėlės filė;
 4 žaliosios citrinos.
- Gaminimas
-  Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite. Kalendras nuplaukite. Užvirinkite 1,5 l vandens su 1 česnako skiltele, geltonuoju svogūnu ir kalendromis. Pasūdykite, įdėkite vištienos krūtinėlės filė, uždenkite ir virkite 20-30 min. ant vidutinės ugnies. Likus 10 min. įdėkite vištienos kepenėles. Baltąjį ir raudonąjį svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę ir sukapokite. Paprikos ankštį įpjaukite ir, pašalinę sėklas bei pertvarėles, smulkiai supjaustykite. Česnako skiltelę, cinamono lazdelę, gvazdikėlį, kmynus ir raudonėlius sudėkite į sausą keptuvę ir kiek paskrudinkite. Jokiu būdu neprisvilinkite. Išimkite ir atidėkite į šalį. Vištienos filė ir kepenėles išimkite iš puodo, sultinį perpilkite per sietelį. Paskrudintus prieskonius su šiek tiek sultinio sutrinkite plaktuve ir supilkite atgal į sultinį. Vištienos filė ir kepenėles supjaustykite juostelėmis ir uždengę atidėkite į šalį. Žaliąsias citrinas nuplaukite šiltu vandeniu. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais, dvi- į keturias dalis, iš likusios išspauskite sultis. Sviestą įkaitinkite puode. Jame keletą minučių pakepkite baltojo ir raudonojo svogūno kubelius. Sudėkite supjaustytą papriką ir dar apie 1-2 min. kepkite, tada sudėkite pomidorus ir troškinkite 5 min. maišydami. Supilkite žaliosios citrinos sultis ir sultinį. Sudėkite vištienos filė ir kepenėles. 2 min. virkite ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais. Tortiliją supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite tortilijos juosteles iki aukso geltonumo. Išimkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Avokadą nulupkit, pašalinkite kauliuką ir supjaustykite minkštimą skiltelėmis. Sriubos lėkštes išklokite žaliosios citrinos griežinėliais. Įpilkite karšto sultinio su vištiena. Sudėkite tortilijų juosteles. Atskirai patiekite avokadus ir žaliųjų citrinų skilteles. Patiekalas paruoštas! 
Gairės: Džiovinti raudonėliai, avokadas, česnakas, druska, juodieji pipirai, geltonasis svogūnas, gvazdikėlis, kmynai, žalioji paprika, baltasis svogūnas, cinamonas, pomidorai, tortilija, sviestas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių
 
  
  
  
  
  
| Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... | 
 
  Pyragėliai su kalakutiena ir grybais
 
  
  
  
  
  
| Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių... | 
 
  Tortas keptuvejė
 
  
  
  
  
  
| Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... | 
 
  Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... | 
 
  Pyragas su varške ir pomidorais
 
  
  
  
  
  
| Iš sluoksniuotos tešlos lakšto išpjauti maždaug 25 cm dydžio blyną, kurį padėti ant... | 
 
  Bandelės su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Kubeliais supjaustykite šalto rūkymo šoninę ir ją pakepinkite. Sudėkite šaldytas daržoves su... | 
 
  Kokosiniai keksai
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... | 
 
  Obuolinis čatnis
 
  
  
  
  
  
| Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... | 
 
  Įdaryti obuoliai
 
  
  
  
  
  
| Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... | 
 
  Ledai tik suaugusiems
 
  
  
  
  
  
| Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... | 
 
  Namuose gaminti grietininiai ledai
 
  
  
  
  
  
| Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... | 
 
  Sūrio mišrainė
 
  
  
  
  
  
| Sūrį, kiaulienos liežuvį supjaustyti kubeliais, porą smulkiai supjaustyti. Įdėti konservuotus kukurūzus, prieskonius... | 
 
  Makaronų mišrainė su tunu
 
  
  
  
  
  
| Makaronus išvirti, agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustyti, įdėti pagal jūsų skonį prieskonių ir... | 
 
  Salotos ''TRIO''
 
  
  
  
  
  
| Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti užpylus... | 
 
  Tuno salotos
 
  
  
  
  
  
| Pekino salotą supjaustyti juostelėmis, agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis, virtą kiaušinį... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 