Pomidorų sriuba
- Ingredientai
- 1 indelis „Knorr Buljonetės“ vištienos skonio; 
 3 skiltelės česnako;
 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
 2 skardinės konservuotų pomidorų be odelių;
 200 ml grietinės;
 druska ir pipirai pagal skonį;
 1 arbat. šaukštelis cukraus;
 kelios šakelės petražolių;
 1 pakuotė mažų rutuliukų macarelos sūrio.- Skrebučiams prie sriubos reikės: 
 prancūziško batono;
 0,5 pakelio sviesto;
 4 skiltelių česnako;
 1 arbat. šaukštelio čiobrelių;
 1 arbat. šaukštelio džiovintų raudonėlių.
- Gaminimas
-  Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti įkaitintame aliejuje, tuomet pilti į keptuvą pomidorus ir patroškinti apie 5 minutes. Tuomet viską pilti į puodą su sultiniu ir sutrinti sriubą smulkintuvu. Toliau sriubą virti apie 10 minučių. Tada pilti grietinę, pagardinti pipirais bei druska. Viską išmaišius, pilstome į sriubai skirtus dubenėlius, ant viršaus barstome smulkintas petražoles ir pagardinti macarelos sūrio rutuliukais. Patiekti sriubą su skrebučiais, kurie gaminami taip: Supjaustome prancūzišką batoną riekelėmis, sviestą sumaišome su čiobreliais, raudonėliais bei smulkintais česnakais. Sviestu ištepame abi batono riekelių puses ir dedame į kepimo skardą. Kepame skrebučius, kol gražiai aprus, 180 0C orkaitėje maždaug 10 minučių. 
Gairės: česnakas, grietinė, pipirai, druska, cukrus, petražolės, mocarela, batonas, sviestas, čiobreliai, raudonėliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių
 
  
  
  
  
  
| Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... | 
 
  Troškinta vištiena su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... | 
 
  Troškinys ir sriuba viename
 
  
  
  
  
  
| Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... | 
 
  Šalta mėlynių sriuba
 
  
  
  
  
  
| Uogos užpilamos verdančiu vandeniu, suberiami prieskoniai, pavirinama ir ištrinama. Supilama grietinė su joje... | 
 
  Aštri sriuba
 
  
  
  
  
  
| Faršą sudedame į keptuvėje įkaitiną aliejų, pabarstome prieskoniais ir sukepiname. Morkas sutarkuojame... | 
 
  Pomidorų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu.... | 
 
  Grybų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Pirmiausia reikia užvirinti vandenį. Užvirus vandeniui sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei supjaustytas... | 
 
  Daržovių sriuba
 
  
  
  
  
  
| Smidrus nulupti, nupjauti abu galus ir supjaustyti maždaug 3-4 cm ilgio gabaliukais. Cukinijas supjaustyti... | 
 
  Špinatų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... | 
 
  Sriuba su voveraitėmis
 
  
  
  
  
  
| Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... | 
 
  Daržovių sriuba su vištiena
 
  
  
  
  
  
| Visas daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir beriame į puodą, kur jau verda vištienos gabaliukai.... | 
 
  Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais
 
  
  
  
  
  
| Nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim... | 
 
  Taupi, sveika ir gardi sriuba
 
  
  
  
  
  
| Morkas, bulves nulupame, nuplauname. Bulves supjaustome kūbeliais, morkas sutarkuojame burokinę tarka. Kopūsto... | 
 
  Sriuba "vaikų džiaugsmas"
 
  
  
  
  
  
| Užviriname puodą vandens, sudedame nuplautus džiovintus vaisius (vaisiai gali būti įvairus: razinos, slyvos,... | 
 
  Sūrio sriuba
 
  
  
  
  
  
| Visą faršą reikia apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus, ant mažos ugnies, kol apskrus. Supjaustyti poras... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 