Pyragėliai „Žąselės“
- Ingredientai
250 g miltų,
60 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
125 g sviesto,
2 šaukštai citrinų sulčių,
500 g cukraus pudros,
keli lašai raudonų ir geltonų maistinių dažų,
šiek tiek rudo glajaus.- Gaminimas
-
Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti tešlą. Ją folijoje pusvalandį palaikyti šaltai. Tada tešlą iškočioti ir pagal trafaretą išpjaustyti žąsis bei tiek pat pusmėnulių – sparnų. Kepti 10– 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsn. C. Ištraukus iš orkaitės atvėsinti.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinų sultimis. Trečdalį glajaus nuspalvinti oranžine spalva. Žąsis aptepti baltu glajumi, sparnus – oranžiniu. Į likusį oranžinį glajų pridėti dar kelis lašus raudonų maistinių dažų ir nuspalvinti snapus. Galiausiai rudu glajumi išpiešti akis.
Gairės: žąselės, desertas, pyragaitis, pyragėlis, pyragėliai, kiaušiniai, cukrus, maistiniai dažai, rudas glajus.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Pupelių salotos su kepta duona ir obuoliais
| Duoną iškepti įkaitintame aliejuje ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Obuolį nulupti ir sutarkuoti per... |
Vaisių salotos
| Bananą supjaustyti griežinėliais, obuolį kubeliais; vynuoges pusiau ir greipfrutą kuo smulkiau. Viską... |
Vištienos ir ananasų salotos
| Salotą suplėšome nedideliais gabalėliai, susmulkiname ananasus ir vištieną. Toliau dedame pjaustytą... |
Pavasarinės salotos
| Salotų lapus suplėšykite. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną-plonais... |
Agurkai su krabų lazdelėmis
| Virtus ryžius sumaišome su virtais smulkiai supjaustytais kiaušiniais, krabų lazdelėmis, susmulkintais... |
Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
| Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |
Cepelinai
| Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |
Kepta lydeka
| Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |
Makaronų - grybų troškinys
| Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |
Višta paruošta šventinei progai
| Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |
Keptos bulvės su mėsa
| Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |
Vegetariškas plovas
| Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |
Žemaičių blynai
| Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
| Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |
Lašiša su agurkais ir krapais
| Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

