Pyragėliai „Žąselės“
- Ingredientai
- 250 g miltų, 
 60 g cukraus,
 1 pakelis vanilinio cukraus,
 1 kiaušinis,
 125 g sviesto,
 2 šaukštai citrinų sulčių,
 500 g cukraus pudros,
 keli lašai raudonų ir geltonų maistinių dažų,
 šiek tiek rudo glajaus.
- Gaminimas
-  Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti tešlą. Ją folijoje pusvalandį palaikyti šaltai. Tada tešlą iškočioti ir pagal trafaretą išpjaustyti žąsis bei tiek pat pusmėnulių – sparnų. Kepti 10– 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsn. C. Ištraukus iš orkaitės atvėsinti. Cukraus pudrą sumaišyti su citrinų sultimis. Trečdalį glajaus nuspalvinti oranžine spalva. Žąsis aptepti baltu glajumi, sparnus – oranžiniu. Į likusį oranžinį glajų pridėti dar kelis lašus raudonų maistinių dažų ir nuspalvinti snapus. Galiausiai rudu glajumi išpiešti akis. 
Gairės: žąselės, desertas, pyragaitis, pyragėlis, pyragėliai, kiaušiniai, cukrus, maistiniai dažai, rudas glajus.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Pikantiškas pyragas
 
  
  
  
  
  
| Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... | 
 
  Mielinis pyragas su varške
 
  
  
  
  
  
| Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... | 
 
  Pusrytinės gaivios salotos
 
  
  
  
  
  
| Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... | 
 
  Močiutės mielinis pyragas su obuoliais
 
  
  
  
  
  
| Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... | 
 
  Bananų ledai
 
  
  
  
  
  
| Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... | 
 
  Šventinis šokoladinis tortas
 
  
  
  
  
  
| Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... | 
 
  Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis
 
  
  
  
  
  
| Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... | 
 
  Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... | 
 
  Plikytos tešlos pyragaičiai
 
  
  
  
  
  
| Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... | 
 
  Varškės apkepas kitaip
 
  
  
  
  
  
| Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... | 
 
  Šokoladinis pyragaitis
 
  
  
  
  
  
| Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... | 
 
  Kokosinkinai
 
  
  
  
  
  
| Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... | 
 
  Pyragėliai
 
  
  
  
  
  
| Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... | 
 
  Vaflių rageliai
 
  
  
  
  
  
| Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... | 
 
  Obuolių pyragas
 
  
  
  
  
  
| Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 