• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruduo Lietuvoje kasmet ant mūsų stalo dovanoja kalnus įvairiausių gėrybių – grybų, vaisių ir daržovių. Tačiau daugelis, net ir apdovanojęs jomis visus aplinkinius, neretai nebežino, kur panaudoti tai, kas liko! Su tuo susiduria ir kulinaras Gian Luca Demarco, kasmet iš kaimynų sulaukiantis galybės cukinijų. Žinomas vyras įsitikinęs – būdų, kaip daržoves panaudoti, yra daugybė, o vieną iš jų jis atskleis jau šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“.

25

Ruduo Lietuvoje kasmet ant mūsų stalo dovanoja kalnus įvairiausių gėrybių – grybų, vaisių ir daržovių. Tačiau daugelis, net ir apdovanojęs jomis visus aplinkinius, neretai nebežino, kur panaudoti tai, kas liko! Su tuo susiduria ir kulinaras Gian Luca Demarco, kasmet iš kaimynų sulaukiantis galybės cukinijų. Žinomas vyras įsitikinęs – būdų, kaip daržoves panaudoti, yra daugybė, o vieną iš jų jis atskleis jau šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“.

REKLAMA

Šio savaitgalio laidoje Gian Luca keliaus į Šiaulius, pas gausią Zakų šeimą. Net 200 hektarų ūkyje šeima augina kalnus įvairiausių daržovių – nuo bulvių, kopūstų, česnakų, svogūnų ar burokų iki kukurūzų bei agurkų.

12-os žmonių šeima Gian Lucą pasitiks su didžiausiomis vaišėmis – ne tik pyragais ir įvairiais užkandukais, bet ir… cepelinais! Tai bus pirmas kartas, kai kulinaras jų ragaus vesdamas šią laidą.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėjau svajonę, kad mano vaikai neišvažiuotų į užsienį ir būtų kartu – taip ir gimė ūkio idėja“, – juoksis ūkio idėją aiškindamas Zakas.

REKLAMA

Ir iš tiesų – šiandien, turėdami skirtingas pareigas, prie šeimos ūkio dirba visi. Zakai ne tik aprodys Gian Lucai savo didžiulį ūkį, bet ir nedidelę krautuvėlę, gausią savos produkcijos.

O ypatingą įspūdį kulinarui paliks didžiulį lauką užimantys kopūstai – tai įkvėps jį papasakoti apie kitokį, įdomesnį itališkų balandėlių receptą.

Galiausiai žinomas vyras daržovėmis gausų patiekalą nuspręs pagaminti ir pats. Šįkart tai bus daržovių pyragas su ypatingu bešamelio padažu.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai ateina ruduo, visi turi prisiauginę labai daug cukinijų, ir visuomet jas rugsėjį dovanoja man. Tačiau, kam jas auginti, jei nežinote, ką vėliau iš jų gaminti? Todėl pamokysiu, kaip iš jų paruošti pyragą – vietoje to, kad visi dovanotumėte cukinijas man, žinosite, kaip jas panaudoti patiems“, – sakys Gian Luca.

Tiesa, nors kulinaras pyragui naudos morkas ir cukinijas, visuomet galite rinktis ir kitas daržoves – anot Gian Lucos, gaminant šį pyragą, svarbiausia yra fantazija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėdami pakartoti šį receptą namuose, pirmiausiai pasiruoškite bešamelio padažą. Puode išlydykite sviestą, suberkite miltus, gerai viską išmaišykite ir įpilkite pieno.

Maišykite tol, kol masė taps vientisa, o tuomet įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, kuris padažui suteiks ypatingą skonį. Tuomet sluoksniuota tešla išklokite kepimo formą, o ant jos supilkite bešamelio padažą.

REKLAMA

Pradėkite ruošti pyrago įdarą. Pirmiausiai rankine pjaustykle plonai supjaustykite cukiniją ir morkas, o tuomet kruopščiai sudėkite daržoves į kepimo formą.

Viską gausiai pagardinkite parmezano sūriu, druska ir pipirais. Beliks pyragą iškepti! Kepkite jį 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 minučių.

O kol pyragas keps, Gian Luca sulauks vaišių – Zakų šeimos ruošiamų raugintų daržovių ir vaisių. Kaip Gian Luca įvertins raugintus obuolius?

REKLAMA

„Tai – tikra Lietuvos moterų pasaka. Vietoje to, kad darytų saldumyną, jos gamina rūgštumyną“, – juokaus kulinaras.

Tiesa, tai – ne vienintelis receptas, kurį žiūrovai išvys dvigubai ilgesnėje laidoje. Žiūrovai kviečiami sužinoti ir tai, kaip pasigaminti traškų vaflį su jautiena ir pikantišku padažu.

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų