Receptas

Receptai 

 

Tai puikus būdas atrasti naujus skonius ir išbandyti įvairius patiekalus namuose. Nuo tradicinių lietuviškų valgių iki pasaulio virtuvės įkvėptų receptų – kiekvienas gali rasti sau tinkamą variantą. Eksperimentuokite su ingredientais, atraskite naujas gaminimo technikas ir mėgaukitės gardžiais patiekalais!

 

Daugiau receptų rasite lamaistas.lt

Taip kepti bulviniai blynai sužavės visus: turėkite receptą

Ilgai lauktas lietuviško derliaus sezonas įsibėgėja – tautiečių virtuvėse kvepia bulvėmis. Virtos, keptos, gruzdintos, lydimos šaltibarščių, naudojamos blynams, cepelinams ar plokštainiams – kone kiekvienas turi savo mėgstamiausią bulvių patiekalą. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarinių idėjų partneris Aivaras Prokša siūlo gardžiai mėgautis lietuviškų bulvių derliumi išbandant du originalius receptus.
Prieš 19 val.

Nuo šiol voveraites žiemai ruošite tik taip: bus itin skanios

„Taip visai netikėjau, vakar man pasisekė gauti 6 kg voveraičių. Prigrybavo mano bendradarbė ir pasiūlė tuos grybus man. O aš taip apsidžiaugiau ir triūsiau vakar iki vėlumos. Dabar noriu pasidalinti su jumis, ką aš su jomis nuveikiau. Prisiklausiau pirmiausiai patarimų, kad nerekomenduojama voveraičių šaldyti neapdorotų (ta prasme neapvirtų), nes jos tampa guminės ir apkarsta“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Voveraites šaldžiau 2 būdais.
2025-07-22

Ingrida pasidalino superinio agurkų marinato receptu: užsirašykite ir turėkite

„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis  ko nors naujo?“ – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Iš normos užsipila 8 l stiklainiai.
2025-07-21

Prisiminė laiko patikrintą šašlykų marinatą: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Kai jau galima pietus ir vakarienę valgyti terasoje, man praeina noras valgyti įprastus patiekalus su sunkiu garnyru. Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė. 6 asmenims reikės: 1,5 kg kiaulienos sprandinės; 2 svogūnai; 100 g juodos arbatos; 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų; 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų.
2025-07-20

Šie baklažanų ir cukinijų suktinukai sužavės visus: norėsis kartoti

Bičiulių Vyliaus Blauzdavičiaus ir Vitalijaus Vardžiukevičiaus TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Ūkio šefas“ tęsiasi – jie toliau tvarko seną sodybą ir jos aplinką. O po darbų svarbu ir pasistiprinti – V. Blauzdavičius parodė, kaip pasigaminti kepsninėje keptus jautienos faršo užkandžius su cukinija ir baklažanu. Vasara – pats geriausias metas užkurti kepsnines, o ieškantiems, kuo pakeisti įprastus kepsnius, šefas dalijasi vasarišku receptu, kurį pamils visi.
2025-07-20

Šie Ingridos blynai taps tikru atradimu: rašykitės receptą

Ieškote idėjų, ką pasigaminti savaitgalį? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos pikantiškų blynų su varške ir žalumynais receptu. Reikės: 1 kiaušinis; žiupsnis druskos; 1 sauja špinatų; pundelis laiškinių česnakų, krapų, bazilikų; 100 g varškės; 2 v. š. miltų; 0.5 a. š. kepimo miltelių; aliejaus, kepimui; avokado, patiekti; sūdytos lašišos, patiekti. Blynų receptas Kiaušinį išsukame su varške ir žiupsniu druskos.
2025-07-19

Išdavė superinį šaltibarščių receptą: idealiai tiks su traškiomis bulvytėmis

Vasara – metas, kuris neįsivaizduojamas be lietuvių pamiltų šaltibarščių. Tad TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Maisto kelias. Miestų receptai“ komanda – Vaida Poderytė-Bernatavičė, Martynas Lavickas ir Tadas Paplauskas – leidosi į Tauragę ieškoti geriausių šaltibarščių. Kiekviena šeimininkė ir šeimininkas šaltibarščius gamina pagal savo receptą, į jį deda savo mėgstamus slaptus ingredientus.
2025-07-19

Atrado superinę agurkų mišrainę: vienas, du ir jau paruošta

„Agurkų mišrainė (greitam valgymui), bet kelias dienas tikrai dar gali pastovėti šaldytuve“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Saldžiarūgščiams agurkėliams reikės: 6 agurkai; 1 raudonas svogūnas; gabalėlis geltonos paprikos; gabalėlis raudonos paprikos; žiupsnis čili dribsnių; 1 v. š. grūdėtų garstyčių; 1 v. š. alyvuogių aliejaus; 2 v. š. obuolių acto; 1 a. š. su kaupu cukraus; 0.5 a. š. druskos.
2025-07-18

Atskleidė geriausią voveraičių ruošimo būdą: skonis nustebins

„Tikriausiai tai patys teisingiausi grybai. Nei jie kirmyja, nei juos su kitais nuodingais grybais gali sumaišyti. Tad, jei neišeina patiems jų prisigrybauti, tai bent turguje nusipirkę nė vieno neišmesite. Be to, jie labai greitai paruošiami. Tad dabar vien tik apie voveraites augančias miške, bet nešokinėjančias po medžius“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė. Norint labai gerai ir greitai nuvalyti voveraites reikėtų jas merkti į padruskintą šaltą vandenį.
2025-07-16

Ši obuolienė žiemai iš rūsio dings žaibiškai: rašykitės receptą iš karto

„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pvz., apelsinus ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais. Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais. Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu.
2025-07-13
REKLAMA
REKLAMA

Išdavė skaniausią lietinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto

„Buvo toks laikas, kai aš visiškai nemokėjau kepti lietinių. Dabar jau pramokau ir gaunasi man jie visai neblogai. Šiandien lietinių tešlą maišiau su gazuotu mineraliniu vandeniu. Lietiniai gavosi tokie labiau traškūs, tik pastovėję jie šiek tiek suminkštėjo. Mergaitėms tas labiausiai ir patiko“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Iš normos iškepsite 12 – 14 lietinių (priklausys nuo to, kokio dydžio juos kepsite). Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
2025-07-12

Šie karšti sumuštiniai nuo stalo dings žaibiškai: kartosite ne kartą

„Vakarienei ar pusryčiams jie idealūs“, – rašė keptuvėje keptų karštų sumuštinių receptu pasidalijusi tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.   Karštiems sumuštiniams reikės: 8 riekelės čiabatos duonos; 4 a. š. alyvuogių aliejaus; 4 a. š. žaliųjų alyvuogių pastos (galite keisti pesto padažu); fermentinio sūrio riekelių; 1 raudonosios paprikos; 12 griežinėlių saliami dešros; šv. petražolių.
2025-07-11

Šios Vytaro Radzevičiaus salotos taps vasaros hitu: ragina išbandyti

Vasarą dažnai norisi lengvumo lėkštėje – kaitresnėmis dienomis daugelis vengia sunkių patiekalų ir ieško tokių sprendimų, kurie būtų gaivūs, tačiau tuo pačiu ir sotūs. Pasak žinomo kulinaro, keliautojo bei „Lidl“ ambasadoriaus Vytaro Radzevičiaus, vasaros virtuvės sėkmės formulė – šviežumas ir paprastumas. Jis dalijasi patarimais ir receptu, kuris padės sukurti subalansuotą, tačiau skonių kupiną vasaros vakarienės meniu.
2025-07-07

Šefas atskleidė skaniausios kiaušinienės receptą: kepa tik taip

Privatus šefas, gaminantis maistą elitiniams futbolininkams, atskleidė savo paprastą, tačiau išskirtinį kiaušinienės receptą. Jonny Marshas dirba su tokiais pasaulio žaidėjais kaip Kevinas De Bruyne’as, Kyle’as Walkeris ir Ilkay’us Gündoğanas. Šefas savo „TikTok“ paskyroje pasidalijo, kaip per mažiau nei 10 minučių paruošti kiaušinienę, kuri galėtų varžytis dėl „Michelin“ žvaigždutės, rašoma express.co.uk.
2025-07-06

Šie vafliai su braškėmis užkariaus visos šeimos širdis: kepsite ne kartą

TV3 vasaros laida „Maisto kelias. Miestų receptai“ sugrįžta – naujame sezone virtuvės šefai Martynas Lavickas ir Tadas Paplauskas bei TV laidų vedėja Vaida Poderytė-Bernatavičė keliaus po Lietuvą ieškodami unikalių skonių ir įdomiausių vietų. Pirmoji stotelė – Marijampolė, kurioje laidos kūrėjai ne tik pristatys lankytinus objektus, bet ir atskleis legendinį vaflių receptą.
2025-07-05

Šis cukinijų apkepas taps tikru atradimu: kartoti prašys visa šeima

„Nežinau, kaip jums, bet man čia apsivalgymas. Aš ir taip mėgstu cukiniją, o čia dar toks skanus apkepas su šoninės ir voveraičių padažu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 6. Užtruksite apie 1 val. 2 st tarkuotos cukinijos; 0,5 svogūno; apie 100 g sūdytos šoninės; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 2 kiaušiniai; apie 50 g fermentinio / mocarela sūrio; 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės, bazilikai, svogūnų laiškai; 4 – 6 v. š. miltų.
2025-06-30

Išdavė superinį obuolių pyrago receptą: kartosite ne kartą

„Dalinuosi su jumis dar vienu išbandytu obuolių pyrago receptu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Kepimo forma 22 – 24 cm skersmens. Porcijos 6 – 8. Užtruksite daugiau nei 1 val.
2025-06-29

Tokios skanios kiaušinienės dar nebūsite ragavę: štai ką reikia daryti

Ką pusryčiams valgo pasaulinės futbolo žvaigždės? Atsakymas gali nustebinti – paprastą kiaušinienę, bet paruoštą nepriekaištingai. Vienas garsiausių privačių šefų, dirbantis su elitiniais sportininkais, atskleidė savo „Michelin“ lygio kiaušinienės receptą – ją pagaminsite greičiau nei per 10 minučių. Šefas Jonny Marshas, pravarde „The Football Feeder“, gamina maistą tokioms žvaigždėms kaip Kevin De Bruyne (šiuo metu žaidžiantis „Napoli“), Kyle Walker ir Ilkay Gündoğan.
2025-06-29

Greitos ir sveikos salotos: prireiks vos kelių ingredientų

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti gaivias ir labai skanias šparagų salotas. Šparagų salotoms reikės: Šviežių šparagų  Kelių skiltelių česnako  Kepintų riešutų  Citrinos  Kietojo sūrio  Gaminimo eiga: Nulaužti sumedėjusią šparago dalį, didesnius šparagus perpjauti į kelias dalis. Šparagus įdėti į puodą su verdančiu vandeniu, juos labai trumpai pavirti (apie 1–2 min.
2025-06-28

Taip keptos bulvės orkaitėje sužavės visus: skonis vertas 10 balų

Miesto šventėse ar kurortuose sunku praeiti pro šias gražuoles – traškios, kvapnios į spiralę susuktos bulvytės vilioja dar iš tolo. Tiesa, vos keli bulvių spiralių iešmeliai gatvėje gali gerokai paploninti piniginę. Tačiau namuose jų visą kalną pasigaminti iš naujo derliaus lietuviškų bulvių tekainuos centus, skaičiuoja Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
2025-06-27

Neišmeskite česnakų žiedkočių: išdavė geriausią receptą

„Dabar pats laikas nupjauti česnakų žiedkočius, kol jie dar nėra peraugę ir kieti. Esu gaminusi su jais ir prieskonių. Šiais metais pabandžiau pamarinuoti. Skaičiau, kad labai skanu prie šašlykų. Ar tikrai skanu pasidalinsiu vėliau, kai paragausiu. Dabar dalinuosi tik receptu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.  Marinatas: 1 l vandens; 100 ml acto; 3 v. š. cukraus; 1 v. š. druskos. Pasiruošiame stiklainius: švariai išplauname su soda.
2025-06-26

Neringos Zeleniūtės braškinis tiramisu užkariauja internetą: pasigaminsite per 15 minučių

Jau ne vienerius metus su sekėjais žinoma moteris, maisto entuziastė Neringa Zeleniūtė savo „Instagram“ kanale dalijasi gardžiomis receptų idėjomis, meile kulinarijai ir kokybiškiems ingredientams. Šįkart, prasidėjus vasarai ir braškių sezonui, moteris pasidalijo burnoje tirpstančio ir itin greitai paruošiamo braškinio tiramisu receptu. Socialiniame tinkle „Instagram“ N. Zeleniūtė pasidalijo braškinio tiramisu receptu.
2025-06-26

Atrado tobulą padažą salotoms: prireiks vos 3 ingredientų ir kitų nebeieškosite

Internete žaibiškai ėmė plisti šis padažo salotoms receptas – jam pagaminti prireiks vos trijų ingredientų, o juo paskaninti norėsis bet kokias salotas. Salotos – neatskiriama raciono dalis, ypač vasarą, ir kiekvienas jomis mėgaujasi skirtingai. Kai kurie mėgsta paprastas daržovių salotas kaip garnyrą, o kiti jas paverčia pilnaverčiu patiekalu, pridėdami riebalų, baltymų ir angliavandenių.
2025-06-25

Šie Ingridos blyneliai taps vasaros topu: nespės net atvėsti

Ieškote idėjų, ką šiandien pagaminti? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos blynelių su bananu ir šokoladu receptu. Porcijos 3. Užtruksite apie 20 min. 1 kiaušinis; 200 ml pieno; 1 v. š. cukraus; 1 a. š. vanilinio cukraus; 9–10 v. š. miltų; 1 a. š. kepimo miltelių; 1 v. š. aliejaus; 1 – 2 bananai; Saujelė šokolado lašelių (tiks ir smulkintas šokoladas); Cukraus pudros, pabarstyti; Braškių, patiekti.
2025-06-22

Atrado naują superinį šašlykų marinatą: naudoja 1 slaptą ingredientą

Daugelis pasinaudojo proga savaitgalį prasitęsti iki pat Joninių, tad jau suka galvą – ką naujo grilinti šiemet? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė įsitikinusi, kad kaskart iš naujo išradinėti dviračio visai nebūtina – tereikia tik su minimaliomis išlaidomis atnaujinti jau pamėgtus patiekalus: salotas, mėsainį, šašlykus. Gal paparčio žiedo ir nerasite, bet kelią į kiekvieno, mėgstančio skaniai pavalgyti, širdį – tikrai, rašoma pranešime spaudai.
2025-06-20

Atrado nuostabaus skonio silkės receptą: „O kokio gerumo“

„O kokio gerumo ši silkė, kad žodžiais neapibūdinsi. Reikia imti ir gaminti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 150 g silkės filė; 1 skard. konservuotų pupelių (puikiai tiks ir virtos); 2 agurkai; 100 g vyšninių pomidorų; Pundelis svogūnų laiškų; Žiupsnis citrininių pipirų; Žiupsnis druskos; Apie 50 g jogurto. Silkę, agurkus ir pomidorus supjaustome kubeliais, svogūnų laiškus pasmulkiname. Gardiname druska, pipirais. Maišome su jogurtu. Skanaujame.
2025-06-19

Taip marinuoti kiaulienos šašlykai taps tikru atradimu: neišbandyti būtų nuodėmė

Sultinga ir universali mėsos dalis – kiaulienos sprandinė – neatsiejama grilio sezono žvaigždė, puikiai tinkanti ne tik šašlykams, bet ir kepsniams ar net plėšytai mėsai gaminti. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarinių idėjų partneris Aivaras Prokša sako, kad kiaulienos sprandinė gali tapti ir tikru vasaros atradimu – tereikia pasiraitoti rankoves ir išmokti ją gardžiai išsimarinuoti patiems.
2025-06-17

Gardus ir paprastas obuolių pyragas pagal Ingridą: receptą verta išbandyti

„Obuolių pyragas – skanu visada. Pavasarį, kai baigiam suvalgyti seną derlių, ar rudenį, kai pilnomis pintinėmis tempiam obuolius į namus. Vienareikšmiškai manau, obuolių pyragai yra kepami dažniausiai. Net aš nebesuskaičiuoju, kiek receptų obuolių pyragų esu kepusi, o kur dar visos kitos šeimininkės. Obuolių pyragų receptų yra begalės, tad raskim savo geriausią ir kepkim“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Kepimo forma 24 cm skersmens.
2025-06-15

Prisiminė pamirštą šašlykų marinatą: iškepę tirpsta tiesiog burnoje

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų?“, – anksčiau klausė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. „Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru. Renkuosi vis kitą variantą ir bandau atrasti geriausią marinatą.
2025-06-13

Jau pasirodė šviežios lietuviškos bulvės – derliaus pradžią atšvęskite su nostalgišku, bet atnaujintu receptu

Nors šiek tiek vėliau nei pernai, tačiau ūkininkai jau kasa pirmąjį šių metų lietuviškų bulvių derlių. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjai pirmųjų šiųmečių šviežių lietuviškų bulvių gali įsigyti nuo trečiadienio. Sezonas kiek vėlavo, tačiau kainai tai įtakos neturėjo. „Šviežios vietoje užaugintos bulvės – pirkėjų be galo mėgstamos, jų derliaus visuomet laukiama su dideliu nekantrumu.
2025-06-12

Taip gaminta saldžiarūgštė vištiena pavyksta skaniausiai: kartosite ne kartą

„Dalinuosi lengvu receptu, kuris tikrai pravers, kai nesinori stovėti prie puodų. Skonis tikrai nuostabus, nors produktai paprasti ir randami kiekvieno namuose“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 500 g vištos krūtinėlės; 2 šaukštai krakmolo; 1 kiaušinis; Pagal skonį druskos ir pipirų; Aliejaus kepimui; 4 šaukštai kokybiško pomidorų padažo; 2 šaukštai medaus; 4 skiltelės česnako; 1 aitrioji paprika; 2 šaukštai ryžių acto.
2025-06-12

Šie kotletukai taps tikru atradimu: naudoja 1 slaptą ingredientą

Jeigu svarstote, ką nesunkiai ir greitai paruošti šeimai vakarienei, tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė turi visai nesudėtingą sumanymą, kuris patiks visiems, – vištienos maltinukus su cukinija.  Porcijos – 8-10 maltinukų. Reikės: 300 gr. vištienos faršo; 150 gr. cukinijos (jau išvalytos ir nuluptos); 1 svogūno; 2 skiltelės česnako; 1 kiaušinio; 3 v.š. manų kruopų; druskos, pipirų; svogūnų laiškų,; krapų (nebūtina); džiūvėsėlių apvoliojimui.
2025-06-11

Atrado skaniausią šokoladinio pyrago receptą: neišbandyti būtų nuodėmė

„Tobulas! Tikrai sakau Jums, šis braunis yra tobulas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Kepiau kvadratinėje kepimo formoje. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 10 min + 20 - 25 min kepimo laikas: 250 g juodo šokolado (aš naudojau 150 g juodojo šokolado ir 100 g pieniško šokolado); 150 g sviesto;  140 g cukraus; 60 g miltų; Žiupsnis druskos; 3 kiaušiniai. Garų vonelėje ištirpiname sviestą su šokoladu. Suberiame cukrų ir druską.
2025-06-10

Atrado superinę vasaros mišrainę: iš šaldytuvo dings žaibiškai

„Na jūs ir užatakavote žinutėmis mane, kad pasidalinčiau receptu ir kuo greičiau“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. „Žodžiu „Samčio užrašai“ neišradinės jokių mandrybių ir toliau varys per gyvenimą su paprastais receptais. Šiandien gaminau mišrainę. Ką atradau gamindama šią mišrainę?  Ogi greitą būdą paruošti morkas. Morkas supjausčiau mažais kubeliais ir 5 min. viriau. Gavosi traškios, bet minkštos.
2025-06-09

Taip marinuoti svogūnai idealiai tiks prie šašlykų: užsirašykite receptą

Marinuoti svogūnai – garnyras, idealiai tinkantis prie šašlykų. Dalijamės su jumis tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorės marinuotų svogūnų receptu. Reikės: 2 nedideli mėlynieji svogūnai, 120 ml vandens, 60 ml obuolių acto; 1-2 v. š. cukraus; 1 a. š. druskos; 4 žirnelių kvapiųjų pipirų. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką. Visus kitus ingredientus sumaišykite, kad ištirptų cukrus. Paragaukite marinato – jei Jūsų skoniui kažko trūksta, įdėkite.
2025-06-08

Šis nesaldus pyragas – graikų ilgaamžiškumo paslaptis: atskleidė geriausią receptą

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė visai nesudėtingo pyrago receptą. Tai – nesaldus ir sveikas graikiškas žolelių pyragas, kurį pasigaminti labai nesudėtinga ir neužtruks daug laiko. Tešlai reikės:  400 g miltų  100 g manų kruopų  100 ml alyvuogių aliejaus  200 ml vandens  Šaukšto raudonojo vyno acto  Šaukštelio druskos  Įdarui reikės:  500 g įvairių žalumynų (špinatų, krapų, mėtų, porų.
2025-06-07

Šie kiaulienos suktinukai sužavės visą šeimą: receptą kartosite ne kartą

Šašlykai – kone privalomas kiekvienos vasaros atributas. Todėl dažnas iš parduotuvės neišeina neįsigijęs populiariosios kiaulienos sprandinės, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Ši nebrangi ir lengvai paruošiama kiaulienos dalis gali virsti ne tik sultingais šašlykais – bet ir labai universaliais suktinukais su šviežiomis traškiomis daržovėmis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
2025-06-03

Lietuviai parduotuvėse šluoja 1 prekę: štai kokia ji

Pirmosios vasaros dienos – jau visai ant nosies, ir jos daugelis neįsivaizduoja be ledų. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ledų populiarumas kasmet tik auga. Tai puikus skanėstas ir atgaiva, tačiau ne tik – ledus visai paprastai ir nebrangiai galima paversti ir įspūdingu desertu.  „Koks oras už lango, sufleruoja ir ledų pardavimų statistika.
2025-06-03

Kopūstų mišrainė žiemai: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Labai skani mišrainė, išbandyta ne kartą. Ji puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų, todėl nedvejodami galite gaminti“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė. 2,5 kg kopūstų; 0,5 g raudonosios paprikos; 0,5 kg morkų; 0,5 kg svogūnų; 100-150 g cukraus; 200 ml aliejaus; 200 ml 9 proc. acto; 1,5 v.š. druskos. Kopūstus supjaustykite peiliu arba specialia pjaustykle, morkas sutarkuokite, papriką – griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais.
2025-06-03

Taip ruoštos bulvės prie šaltibarščių tiks labiausiai: sveikata padėkos

Paskutinį pavasario savaitgalį, gegužės 31-ąją, sostinę užliejo trečiojo Vilniaus šaltibarščių festivalio „Vilnius Pink Soup Fest“ euforija: šventėje laukė daug veiklų ir smagūs siurprizai įvairiose sostinės vietose. Vienas jų – senamiestyje, prie šventiškai išpuoštos „Rimi“ parduotuvės (Pilies g. 10). Kai vis dažniau kavinėse matome prie rožinių lėkščių palinkusius valgytojus, o šilto savaitgalio namuose neįsivaizduojame be šaltibarščių, reiškia, atėjo vasara.
2025-06-02

Šie kotletai taps tikru vasaros atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Kai šaldytuve gulėjo pakelis krabų lazdelių ir prašėsi sunaudojamas, o spintelės kamputyje savo eilės laukė džiūvėsėliai su ciberžole, ėmiau ir iškepiau krabų lazdelių kotletų. Man mėgstančiai krabų lazdeles ir šie kotletai tikrai skanūs. Pietų paįvairinimui puikus variantas“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Užtruksite apie 15 min.
2025-06-02

Taip gaminti cepelinus išmokė mama: išeina skaniausi

„Mano mama man – pasaulio ir gyvenimo pamatas. Ramybė, šiluma ir atjauta kartu. Gera grįžti į tėvų namus, kur visada tavęs laukia, apkabina, pataria. Nežinau, ar moku perteikti ir parodyti, kaip myliu savo mamą, nes kartais tiesiog tam pritrūksta žodžių, o kartais jų ir nerandu... Noriu, kad ji jaustų, tą begalinį dėkingumą, nes tik jos dėka esu dabar tokia asmenybė, kokia esu. Nes mama auklėjo, patarė, mokė ir vedė teisingu gyvenimo keliu.
2025-06-01

Šis želės tortas sužavės nuo pirmo kąsnio: rašykitės receptą

„Kai nebespėju kepti tortų... Nebežinau, kelintas jau šį mėnesį. Liko iškepti kitą savaitę dar du ir manau bus pertrauka. Tik neklauskite, ar visus suvalgome? Bet gimtadienis be torto – ne gimtadienis. Iš žvakutes užpūsti reikia, ir norus sugalvoti būtina...“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Kepimo forma 22 cm skersmens. Porcijos 6. Užtruksite daugiau nei 1 val.
2025-05-31

Atsakė, ar tikrai reikia plauti žalią vištieną: įsidėmėkite kartą ir visiems laikams

Šventiniam Tėvo savaitgaliui ar tiesiog oficialiai vasaros pradžiai norisi ko nors ypatingo ir išskirtinio. Planuoti ilgų valandų virtuvėje visai nebūtina – grilyje iškepkit tiek išvaizda, tiek skoniu įspūdį paliekančių vištienos „ledinukų“. Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, šį įdomų receptą įvertins ir norintys sutaupyti, nes jam reikės vienos pigiausių vištienos dalių – blauzdelių, rašoma pranešime spaudai.
2025-05-30

Išdavė skaniausią keptos duonos receptą: „10 balų, patiko labai“

„Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!“, – sako tinklaraštininkė. Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos. Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurškiame aliejumi.
2025-05-30

Atrado superinę pomidorų sriubą: užsirašykite receptą iš karto

Šylant orams ir belaukiant kalendorinės vasaros pradžios lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai kviečia naujai pažvelgti į vieną universaliausių šiltojo sezono produktų – pomidorus. Jie puikiai tinka ir kepimui, ir troškinimui ar net virimui, tačiau kiekvienas būdas reikalauja skirtingų gudrybių – jas žinant pavyks ne tik pasigaminti skanų patiekalą, bet ir išsaugoti pomidoruose esančias naudingąsias medžiagas.
2025-05-27

Atskleidė skaniausią vištienos marinatą: mėsa išeis minkštutėlė

Mėsos ir grilio ekspertas, prekės ženklo „Chef the Viking“ įkūrėjas, kulinarinių knygų ir televizijos laidų autorius Vylius Blauzdavičius, plačiau žinomas kaip Šefas Vikingas, įsitikinęs: vasara – tai metas, kai galima ne tik mėgautis lauko virtuve, bet ir drąsiai eksperimentuoti su skoniais. Jau netrukus – gegužės 28 d. – Šefas Vikingas kartu su savo komanda dalyvaus „Grilio fiestoje“ Vilniuje.
2025-05-27

Šios salotos taps tikru vasaros hitu: kartosite dar ne kartą

„Dalinuosi fantastiškai skaniomos salotomis, kurios mano skoniui buvo tobulos. Receptą rašau būtent taip, kokiomis proporcijomis aš viską dėjau, nes iš tikro padažui reikia visko didesniais kiekiais, bet man nepatinka kai salotos plaukioja padaže. Aišku, jeigu jūs mėgstate kitaip – kiekius dvigubinkite. Šios agurkų ir krevečių salotos yra traškios, kreminės ir vienas iš tų patiekalų, kuriuos galite tiesiog valgyti be perstojo – taip, jos tokios skanios.
2025-05-26

Šį nekeptą tortą kartosite ne kartą: išeina tobulas

„Gaivūs, tokie lengvi tortai su uogomis yra mano ir mano šeimos patys mėgstamiausi. Labai skanus ir šis varškės ir braškių tortas. Esant kitų uogų sezonui būtinai darysiu ir su avietėmis ir gervuogėmis. Manau, turėtų būti taip pat labai skanu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Torto forma 23 cm skersmens. Porcijos 8–10. Užtruksite daugiau nei 1 val.
2025-05-25

Pasigaminę šiuos blynelius nepasigailėsite: skonis pakerės

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti blynelius su antienos ir Hoisin padažu. Blyneliams reikės: 2 puodelių miltų 1 puodelio vandens Šaukštelio alyvuogių aliejaus Žiupsnio druskos Sezamų aliejaus Antienai reikės: 4 anties krūtinėlių Agurkų Svogūnų laiškų Hoisin padažo Gaminimo eiga: Į dubenį suberti miltus, aliejų ir druską, gerai išmaišyti. Supilti verdantį vandenį ir šakute maišyti, kol šiek tiek atvės tešla.
2025-05-25
Į viršų