Receptas

Receptai 

 

Tai puikus būdas atrasti naujus skonius ir išbandyti įvairius patiekalus namuose. Nuo tradicinių lietuviškų valgių iki pasaulio virtuvės įkvėptų receptų – kiekvienas gali rasti sau tinkamą variantą. Eksperimentuokite su ingredientais, atraskite naujas gaminimo technikas ir mėgaukitės gardžiais patiekalais!

 

Daugiau receptų rasite lamaistas.lt

Atrado naują superinį šašlykų marinatą: naudoja 1 slaptą ingredientą

Daugelis pasinaudojo proga savaitgalį prasitęsti iki pat Joninių, tad jau suka galvą – ką naujo grilinti šiemet? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė įsitikinusi, kad kaskart iš naujo išradinėti dviračio visai nebūtina – tereikia tik su minimaliomis išlaidomis atnaujinti jau pamėgtus patiekalus: salotas, mėsainį, šašlykus. Gal paparčio žiedo ir nerasite, bet kelią į kiekvieno, mėgstančio skaniai pavalgyti, širdį – tikrai, rašoma pranešime spaudai.
Prieš 16 val.

Atrado nuostabaus skonio silkės receptą: „O kokio gerumo“

„O kokio gerumo ši silkė, kad žodžiais neapibūdinsi. Reikia imti ir gaminti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 150 g silkės filė; 1 skard. konservuotų pupelių (puikiai tiks ir virtos); 2 agurkai; 100 g vyšninių pomidorų; Pundelis svogūnų laiškų; Žiupsnis citrininių pipirų; Žiupsnis druskos; Apie 50 g jogurto. Silkę, agurkus ir pomidorus supjaustome kubeliais, svogūnų laiškus pasmulkiname. Gardiname druska, pipirais. Maišome su jogurtu. Skanaujame.
2025-06-19

Taip marinuoti kiaulienos šašlykai taps tikru atradimu: neišbandyti būtų nuodėmė

Sultinga ir universali mėsos dalis – kiaulienos sprandinė – neatsiejama grilio sezono žvaigždė, puikiai tinkanti ne tik šašlykams, bet ir kepsniams ar net plėšytai mėsai gaminti. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarinių idėjų partneris Aivaras Prokša sako, kad kiaulienos sprandinė gali tapti ir tikru vasaros atradimu – tereikia pasiraitoti rankoves ir išmokti ją gardžiai išsimarinuoti patiems.
2025-06-17

Gardus ir paprastas obuolių pyragas pagal Ingridą: receptą verta išbandyti

„Obuolių pyragas – skanu visada. Pavasarį, kai baigiam suvalgyti seną derlių, ar rudenį, kai pilnomis pintinėmis tempiam obuolius į namus. Vienareikšmiškai manau, obuolių pyragai yra kepami dažniausiai. Net aš nebesuskaičiuoju, kiek receptų obuolių pyragų esu kepusi, o kur dar visos kitos šeimininkės. Obuolių pyragų receptų yra begalės, tad raskim savo geriausią ir kepkim“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Kepimo forma 24 cm skersmens.
2025-06-15

Prisiminė pamirštą šašlykų marinatą: iškepę tirpsta tiesiog burnoje

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų?“, – anksčiau klausė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. „Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru. Renkuosi vis kitą variantą ir bandau atrasti geriausią marinatą.
2025-06-13

Jau pasirodė šviežios lietuviškos bulvės – derliaus pradžią atšvęskite su nostalgišku, bet atnaujintu receptu

Nors šiek tiek vėliau nei pernai, tačiau ūkininkai jau kasa pirmąjį šių metų lietuviškų bulvių derlių. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjai pirmųjų šiųmečių šviežių lietuviškų bulvių gali įsigyti nuo trečiadienio. Sezonas kiek vėlavo, tačiau kainai tai įtakos neturėjo. „Šviežios vietoje užaugintos bulvės – pirkėjų be galo mėgstamos, jų derliaus visuomet laukiama su dideliu nekantrumu.
2025-06-12

Taip gaminta saldžiarūgštė vištiena pavyksta skaniausiai: kartosite ne kartą

„Dalinuosi lengvu receptu, kuris tikrai pravers, kai nesinori stovėti prie puodų. Skonis tikrai nuostabus, nors produktai paprasti ir randami kiekvieno namuose“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 500 g vištos krūtinėlės; 2 šaukštai krakmolo; 1 kiaušinis; Pagal skonį druskos ir pipirų; Aliejaus kepimui; 4 šaukštai kokybiško pomidorų padažo; 2 šaukštai medaus; 4 skiltelės česnako; 1 aitrioji paprika; 2 šaukštai ryžių acto.
2025-06-12

Šie kotletukai taps tikru atradimu: naudoja 1 slaptą ingredientą

Jeigu svarstote, ką nesunkiai ir greitai paruošti šeimai vakarienei, tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė turi visai nesudėtingą sumanymą, kuris patiks visiems, – vištienos maltinukus su cukinija.  Porcijos – 8-10 maltinukų. Reikės: 300 gr. vištienos faršo; 150 gr. cukinijos (jau išvalytos ir nuluptos); 1 svogūno; 2 skiltelės česnako; 1 kiaušinio; 3 v.š. manų kruopų; druskos, pipirų; svogūnų laiškų,; krapų (nebūtina); džiūvėsėlių apvoliojimui.
2025-06-11

Atrado skaniausią šokoladinio pyrago receptą: neišbandyti būtų nuodėmė

„Tobulas! Tikrai sakau Jums, šis braunis yra tobulas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Kepiau kvadratinėje kepimo formoje. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 10 min + 20 - 25 min kepimo laikas: 250 g juodo šokolado (aš naudojau 150 g juodojo šokolado ir 100 g pieniško šokolado); 150 g sviesto;  140 g cukraus; 60 g miltų; Žiupsnis druskos; 3 kiaušiniai. Garų vonelėje ištirpiname sviestą su šokoladu. Suberiame cukrų ir druską.
2025-06-10

Atrado superinę vasaros mišrainę: iš šaldytuvo dings žaibiškai

„Na jūs ir užatakavote žinutėmis mane, kad pasidalinčiau receptu ir kuo greičiau“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. „Žodžiu „Samčio užrašai“ neišradinės jokių mandrybių ir toliau varys per gyvenimą su paprastais receptais. Šiandien gaminau mišrainę. Ką atradau gamindama šią mišrainę?  Ogi greitą būdą paruošti morkas. Morkas supjausčiau mažais kubeliais ir 5 min. viriau. Gavosi traškios, bet minkštos.
2025-06-09
REKLAMA
REKLAMA

Taip marinuoti svogūnai idealiai tiks prie šašlykų: užsirašykite receptą

Marinuoti svogūnai – garnyras, idealiai tinkantis prie šašlykų. Dalijamės su jumis tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorės marinuotų svogūnų receptu. Reikės: 2 nedideli mėlynieji svogūnai, 120 ml vandens, 60 ml obuolių acto; 1-2 v. š. cukraus; 1 a. š. druskos; 4 žirnelių kvapiųjų pipirų. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką. Visus kitus ingredientus sumaišykite, kad ištirptų cukrus. Paragaukite marinato – jei Jūsų skoniui kažko trūksta, įdėkite.
2025-06-08

Šis nesaldus pyragas – graikų ilgaamžiškumo paslaptis: atskleidė geriausią receptą

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė visai nesudėtingo pyrago receptą. Tai – nesaldus ir sveikas graikiškas žolelių pyragas, kurį pasigaminti labai nesudėtinga ir neužtruks daug laiko. Tešlai reikės:  400 g miltų  100 g manų kruopų  100 ml alyvuogių aliejaus  200 ml vandens  Šaukšto raudonojo vyno acto  Šaukštelio druskos  Įdarui reikės:  500 g įvairių žalumynų (špinatų, krapų, mėtų, porų.
2025-06-07

Šie kiaulienos suktinukai sužavės visą šeimą: receptą kartosite ne kartą

Šašlykai – kone privalomas kiekvienos vasaros atributas. Todėl dažnas iš parduotuvės neišeina neįsigijęs populiariosios kiaulienos sprandinės, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Ši nebrangi ir lengvai paruošiama kiaulienos dalis gali virsti ne tik sultingais šašlykais – bet ir labai universaliais suktinukais su šviežiomis traškiomis daržovėmis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
2025-06-03

Lietuviai parduotuvėse šluoja 1 prekę: štai kokia ji

Pirmosios vasaros dienos – jau visai ant nosies, ir jos daugelis neįsivaizduoja be ledų. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ledų populiarumas kasmet tik auga. Tai puikus skanėstas ir atgaiva, tačiau ne tik – ledus visai paprastai ir nebrangiai galima paversti ir įspūdingu desertu.  „Koks oras už lango, sufleruoja ir ledų pardavimų statistika.
2025-06-03

Kopūstų mišrainė žiemai: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Labai skani mišrainė, išbandyta ne kartą. Ji puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų, todėl nedvejodami galite gaminti“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė. 2,5 kg kopūstų; 0,5 g raudonosios paprikos; 0,5 kg morkų; 0,5 kg svogūnų; 100-150 g cukraus; 200 ml aliejaus; 200 ml 9 proc. acto; 1,5 v.š. druskos. Kopūstus supjaustykite peiliu arba specialia pjaustykle, morkas sutarkuokite, papriką – griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais.
2025-06-03

Taip ruoštos bulvės prie šaltibarščių tiks labiausiai: sveikata padėkos

Paskutinį pavasario savaitgalį, gegužės 31-ąją, sostinę užliejo trečiojo Vilniaus šaltibarščių festivalio „Vilnius Pink Soup Fest“ euforija: šventėje laukė daug veiklų ir smagūs siurprizai įvairiose sostinės vietose. Vienas jų – senamiestyje, prie šventiškai išpuoštos „Rimi“ parduotuvės (Pilies g. 10). Kai vis dažniau kavinėse matome prie rožinių lėkščių palinkusius valgytojus, o šilto savaitgalio namuose neįsivaizduojame be šaltibarščių, reiškia, atėjo vasara.
2025-06-02

Šie kotletai taps tikru vasaros atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Kai šaldytuve gulėjo pakelis krabų lazdelių ir prašėsi sunaudojamas, o spintelės kamputyje savo eilės laukė džiūvėsėliai su ciberžole, ėmiau ir iškepiau krabų lazdelių kotletų. Man mėgstančiai krabų lazdeles ir šie kotletai tikrai skanūs. Pietų paįvairinimui puikus variantas“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Užtruksite apie 15 min.
2025-06-02

Taip gaminti cepelinus išmokė mama: išeina skaniausi

„Mano mama man – pasaulio ir gyvenimo pamatas. Ramybė, šiluma ir atjauta kartu. Gera grįžti į tėvų namus, kur visada tavęs laukia, apkabina, pataria. Nežinau, ar moku perteikti ir parodyti, kaip myliu savo mamą, nes kartais tiesiog tam pritrūksta žodžių, o kartais jų ir nerandu... Noriu, kad ji jaustų, tą begalinį dėkingumą, nes tik jos dėka esu dabar tokia asmenybė, kokia esu. Nes mama auklėjo, patarė, mokė ir vedė teisingu gyvenimo keliu.
2025-06-01

Šis želės tortas sužavės nuo pirmo kąsnio: rašykitės receptą

„Kai nebespėju kepti tortų... Nebežinau, kelintas jau šį mėnesį. Liko iškepti kitą savaitę dar du ir manau bus pertrauka. Tik neklauskite, ar visus suvalgome? Bet gimtadienis be torto – ne gimtadienis. Iš žvakutes užpūsti reikia, ir norus sugalvoti būtina...“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Kepimo forma 22 cm skersmens. Porcijos 6. Užtruksite daugiau nei 1 val.
2025-05-31

Atsakė, ar tikrai reikia plauti žalią vištieną: įsidėmėkite kartą ir visiems laikams

Šventiniam Tėvo savaitgaliui ar tiesiog oficialiai vasaros pradžiai norisi ko nors ypatingo ir išskirtinio. Planuoti ilgų valandų virtuvėje visai nebūtina – grilyje iškepkit tiek išvaizda, tiek skoniu įspūdį paliekančių vištienos „ledinukų“. Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, šį įdomų receptą įvertins ir norintys sutaupyti, nes jam reikės vienos pigiausių vištienos dalių – blauzdelių, rašoma pranešime spaudai.
2025-05-30

Išdavė skaniausią keptos duonos receptą: „10 balų, patiko labai“

„Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!“, – sako tinklaraštininkė. Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos. Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurškiame aliejumi.
2025-05-30

Atrado superinę pomidorų sriubą: užsirašykite receptą iš karto

Šylant orams ir belaukiant kalendorinės vasaros pradžios lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai kviečia naujai pažvelgti į vieną universaliausių šiltojo sezono produktų – pomidorus. Jie puikiai tinka ir kepimui, ir troškinimui ar net virimui, tačiau kiekvienas būdas reikalauja skirtingų gudrybių – jas žinant pavyks ne tik pasigaminti skanų patiekalą, bet ir išsaugoti pomidoruose esančias naudingąsias medžiagas.
2025-05-27

Atskleidė skaniausią vištienos marinatą: mėsa išeis minkštutėlė

Mėsos ir grilio ekspertas, prekės ženklo „Chef the Viking“ įkūrėjas, kulinarinių knygų ir televizijos laidų autorius Vylius Blauzdavičius, plačiau žinomas kaip Šefas Vikingas, įsitikinęs: vasara – tai metas, kai galima ne tik mėgautis lauko virtuve, bet ir drąsiai eksperimentuoti su skoniais. Jau netrukus – gegužės 28 d. – Šefas Vikingas kartu su savo komanda dalyvaus „Grilio fiestoje“ Vilniuje.
2025-05-27

Šios salotos taps tikru vasaros hitu: kartosite dar ne kartą

„Dalinuosi fantastiškai skaniomos salotomis, kurios mano skoniui buvo tobulos. Receptą rašau būtent taip, kokiomis proporcijomis aš viską dėjau, nes iš tikro padažui reikia visko didesniais kiekiais, bet man nepatinka kai salotos plaukioja padaže. Aišku, jeigu jūs mėgstate kitaip – kiekius dvigubinkite. Šios agurkų ir krevečių salotos yra traškios, kreminės ir vienas iš tų patiekalų, kuriuos galite tiesiog valgyti be perstojo – taip, jos tokios skanios.
2025-05-26

Šį nekeptą tortą kartosite ne kartą: išeina tobulas

„Gaivūs, tokie lengvi tortai su uogomis yra mano ir mano šeimos patys mėgstamiausi. Labai skanus ir šis varškės ir braškių tortas. Esant kitų uogų sezonui būtinai darysiu ir su avietėmis ir gervuogėmis. Manau, turėtų būti taip pat labai skanu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Torto forma 23 cm skersmens. Porcijos 8–10. Užtruksite daugiau nei 1 val.
2025-05-25

Pasigaminę šiuos blynelius nepasigailėsite: skonis pakerės

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti blynelius su antienos ir Hoisin padažu. Blyneliams reikės: 2 puodelių miltų 1 puodelio vandens Šaukštelio alyvuogių aliejaus Žiupsnio druskos Sezamų aliejaus Antienai reikės: 4 anties krūtinėlių Agurkų Svogūnų laiškų Hoisin padažo Gaminimo eiga: Į dubenį suberti miltus, aliejų ir druską, gerai išmaišyti. Supilti verdantį vandenį ir šakute maišyti, kol šiek tiek atvės tešla.
2025-05-25

Nesugalvojate, ką patiekti šalia keptos mėsos? Štai 3 lengvi receptai

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė atidarė griliaus sezoną. Ji parodė keletą vasaros metu praversiančių receptų, ką patiekti šalia keptos mėsos. K. Starkienė pasidalijo labai lengvai pagaminamos duonelės receptu, traškių salotų ir padažo receptu.
2025-05-24

Atrado naują šaltibarščių receptą: išeina labai skanūs

Lietuviams nuo vaikystės pažįstama rožinė sriuba tampa vienu mėgstamiausių vasaros patiekalų. Kiekviena šeima ir kiekvienas šefas juos gamina šiek tiek kitaip, tad gegužės 31 d. vyksiančiame trečiajame Vilniaus šaltibarščių festivalyje „Vilnius Pink Soup Fest“ bus galima paragauti ir tradicinių, ir itin modernių jų variacijų. Gastronominio paveldo tyrinėtojas, prof.
2025-05-23

Liucina ir Tadas Rimgailos parduotuvėje visada nusiperka 5 produktus: labai praverčia

Receptų knygų autorė, desertų kultūros ambasadorė ir prekės ženklo „Liu Patty“ atstovė Liucina Rimgailė sako, kad nors kasdienis jų šeimos gyvenimo būdas gana chaotiškas, atsigriebiama savaitgaliais, kai visi mėgaujasi laiku kartu. Žinoma moteris laikosi taisyklės kuo mažiau skubėti, tad rytais keliasi labai anksti, kad suspėtų suplanuoti dienos darbus ir šiek tiek laiko praleisti su vasarą ketvirtąjį gimtadienį švęsiančiu sūnumi Oskaru.
2025-05-21

Atrado superinę pavasario mišrainę: idealiai tiks su duonos riekele

Ieškote paprastų idėjų pusryčiams, pietums ar užkandžiams? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos tuno užtepėlės su avokadu receptu. Porcijos 2. Užtruksite iki 10 min.:  1 skardinė tuno; 2 virti kiaušiniai; 1 agurkas; 0,5 mėlyno svogūno; 1 avokadas; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Šlakelis citrinos sulčių; 1–2 v. š. majonezo; Duonos / duoniukų, patiekti.
2025-05-21

Atrado superinį kiaulienos nugarinės receptą: taps stalo pažiba

Kelioms dienoms sugrįžusi saulė ir šiluma reiškia viena – daugelis vakarienę ruoš kepsninėje. Vis daugiau žmonių, rūpindamiesi subalansuota mityba, ant grilio kepa vištieną, žuvį, jūros gėrybes, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Tačiau kiaulienos niekas nenurungia, o ir kiauliena kiaulienai nelygi. Pavyzdžiui, nugarinė turi mažai riebalų, ją galima greitai paruošti net ir ant grilio, tik svarbu atsiminti kelias taisykles.
2025-05-20

Šis čimičiuri padažas puikiai tiks prie mėsos: užtruksite vos porą minučių

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė atidarė griliaus sezoną. Ji parodė kaip labai skaniai išsikepti marinuotą mėsą, tačiau daugiau dėmesio laidoje skyrė padažui. Šį kartą ji pasidalijo Pietų Amerikoje populiaraus čimičiuri padažo receptu.
2025-05-18

Išdavė tobulą vištienos sparnelių marinatą: skanesnio nerasite

Kol saulė slepiasi už debesų, o vaišėms gryname ore trukdo netikėtai užklumpantis lietus, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo grilio vakarėlį perkelti į namus. Meistrų siūlomos trys užkandžių idėjos leis pajusti vasaros skonį bet kokiu oru, o tuo pačiu ir primins, kad nesvarbu, ar saulė šviečia, ar ne – grilis visada bus geras sprendimas, rašoma pranešime spaudai.
2025-05-16

Atrado superinį sūrio pirštelių receptą: paragavę kartosite ne kartą

Šią „Eurovizijos“ savaitę dėmesio neabejotinai reikalaus ne tik muzika. Kol ekrane varžysis Europos talentai, eurovizinio vakarėlio svečius galite nuginkluoti tiesiog nepralenkiamais sūrio užkandžiais, kurie tikrai nusipelnys visų 12 balų. Išleisite visai mažai, nes jiems nereikės prabangių produktų.
2025-05-15

Atrado skaniausią bulvinių blynų receptą: užsirašykite iš karto

„Dar kartą įsitikinau, kad genialumas slypi paprastume. Ir kas pasakys, kad čia neskanu? Skanu, oi kaip skanu. Man šitie pietūs prilygsta geriausio namų restorano patiekalui, nes tai paprastas, jaukus ir šiltas maistas. Viskas ko reikia, kad šeima būtų soti ir laiminga“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virutvę“ autorė.  Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.: Reikės: 4 – 6 didelės bulvės; 1 kiaušinis; druskos pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; aliejaus, kepimui.
2025-05-15

Šis žaibiškai greitas troškinys sužavės visus: pigu ir be proto skanu

„Įrašą galiu pradėti nuo frazės – trūksta laiko. Bet nenusibosiu su šia fraze, nes manau, kad laiko trūksta beveik visiems. Grįžau į darbus, bet vis dar stengsiuosi sveikiau (švariau) maitintis, tik laiko aktyviam judėjimui neturiu. Na o šiandien dalinuosi šaunia vakarienės idėja, kuri ne tik skani, subalansuota, bet ir greitai pagaminama“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
2025-05-14

Šis makaronų receptas užkariavo internetą: neišbandyti būdų nuodėmė

Daugeliui bus siurprizas – lietuviai nuo seno švenčia Meilės dieną, tačiau tai ne gana naujai šalyje prigijusi Vasario 14-oji. Būtent šiandien, gegužės 13-ąją, minima Deivės Mildos šventė.
2025-05-13

Šią kopūstų mišrainę gamina metai iš metų: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.
2025-05-13

Taip marinuotos paprikos tapo šeimos hitu: receptą išbandykite iš karto

„Nieko nėra skaniau nei lengvas aštrumas persipynęs su kreminio sūrio švelnumu. Visi, kas mėgstate paprikas, net neabejoju, kad šias paprikėles esant ne kartą valgę, bet ne visi yra jas gaminę patys namuose. O iš tikro jas pasiruošti yra labai paprasta. Sudėtingiausias dalykas rasti laiko paprikoms pasimarinuoti. Dažniausiai aš marinatą verdu vakare, o ryte jau įdarau marinuotas paprikas. Ir vakare jas jau galima valgyti.
2025-05-12

Šis tinginio receptas nepaliks abejingų: apsilaižysite pirštelius

„Kartais nutinka taip, kad smegenys tiesiog desperatiškai reikalauja bent vieno vienintelio deserto gabaliuko prie rytinės kavos, savaitgalį. Tuomet reikia iš vakaro greit sumaišyti paprasčiausius ingredientus, kurie beveik visada maišosi spintelėse arba šaldytuve, ir bam, ryte desertas yra. Tiksliau daugiau nei vienas gabaliukas. Šįkart toks truputį netradicinis tinginys, su šiokiais tokiais pakeitimais, bet... Jis tobulai skanus. Dar reikėtų aplieti šokoladu, bet man jau čia jo perdaug.
2025-05-11

Atskleidė skaniausių varškėčių receptą: nuo šiol gaminsite tik taip

„Pagauta peršalimo ir žvelgdama į pustuštį šaldytuvą sudėliojau štai tokį patiekalą. Labai paprastą ir truputį neįprastą, kadangi šiaip jau esu įpratus savo varškėčius valgyti šiek tiek kitaip (kas turite mano knygą, tai žinote, kokie ten varškėčiai yra). Šie varškėčiai yra sveikesnė versija ir tikrai labai skani versija. Išbandykite“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
2025-05-10

Šiuos blynelius pamėgsite nuo pirmo kąsnio: nustebsite, iš ko jie pagaminti

„Pikantiški, skanūs, sotūs krabų lazdelių blyneliai. O kokius blynus jūs kepate dažniau, saldžius ar sūrius?“ – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 1-2. Užtruksite apie 30 min.: 6 krabų lazdelės; 1 kiaušinis; Žiupsnis druskos; 0,5 a. š. kario pr.
2025-05-09

Atskleidė labai skanų šašlykų receptą: rekomenduoja išbandyti

Kol visi laukiame vis geresnių orų, metas pasižvalgyti grilio patiekalų idėjų. Juk artėjanti vasara ir grilis – neatsiejami dalykai, o ypač Lietuvoje. Čia grilio specialistas – kone kiekvienas! Tačiau šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ jūsų grilinimo patirtį padės pakelti į kitą lygį.
2025-05-09

Šį kiaulienos troškinį pamėgs visa šeima: rašykitės receptą

Kai orai nedžiugina, ūpą pakels gardus maistas. Pigi ir lengvai paruošiama kiauliena gelbsti įvairiose situacijose, tačiau kartais virtuvėje gali pritrūkti idėjų. Pasak „Iki“ kulinarijos šefės Elvyros Semaškos, visai nebūtina nerti į gilius kulinarinius vandenis – pats paprasčiausias nebrangus ir daugelio mėgstamas kiaulienos kumpis gali nustebinti.
2025-05-08

Šis pomidorų padažas taps 2025 metų atradimu: užsirašykite iš anksto

„Kai galvoji, tai ir sugalvoji. Naminis pomidorų padažas – puikiai tinka į troškinius ir sriuboms gardinti. Taigi pirmos pomidorų atsargos nugulė į stiklainius tokiu pavidalu. O ką jūs gaminate iš pomidorų“, – anksčiau rašė „Kviečiu į virtuvę“ tinklaraščio autorė Ingrida.
2025-05-08

Šis blynų receptas taps tikru savaitgalio hitu: receptą užsirašykite iš karto

„Fantastiški ir purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai greitai ištirpstantys burnoje", – prieš kurį laiką rašė tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.
2025-05-07

Atrado superinį kotletų receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Taip taip, tikrai, kotletai su varške ir visai jums „nepasivaideno“ ir perskaitėte čia viską gerai. Taip kotletus kepiau pirmą kartą. O jūs taip bandėte? Aš rinkausi vištieną, jūs galite kepti ir su kiauliena, jei mėgstate ją labiau“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 3. Užtruksite apie 20 min.
2025-05-06

Taip keptas varškės apkepas sužavės visą šeimą: purus kaip debesėlis

„Tiesiog tobulas varškės apkepas – kitų žodžių aš neturiu ir nerandu. Kai jo paragavau, net užsimerkiau ir viena vienintelė mintis buvo – tobula! Tiesiog tobula ir tobuliau nebūna! Šis varškės apkepas mūsų namuose jau ne pirmą kartą kepamas ir jis yra mėgstamiausias mano vyro. Tik jam aš razinų įdedu, bet kadangi šiuo metu mano vyras ne namuose, tai šiuo apkepu aš pasimėgauju per pusryčius. Kai kurie mums įprasti produktai pakeisti į alternatyvas, tad skonis dar geresnis.
2025-05-04

Parodė skaniausią baltos duonos receptą: minkšta, lengva ir labai skanu

TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė sau pažadėjo vieną dalyką – visus metus baltą duoną kepti pačiai. Ji parodė savo mėgstamiausią baltos duonos receptą – taip pagamintas kepinys bus lengvas, minkštas ir labai skanus, puikiai tiks sumuštiniams ar tiesiog su sviestu.
2025-05-04

Atskleidė superinį cepelinų įdaro receptą: kartosite ne kartą

„Nors cepelinų kilmė kelia nemažai diskusijų, viso pasaulio lietuviams didžkukuliai asocijuojasi su nacionaline lietuvių virtuve. Cepelinai Lietuvoje atsirado prieš 100-150 metų. Manoma, kad Žemaitijoje jie galėjo atsirasti iš vokiškosios Mažosios Lietuvos, o kitose Lietuvos dalyse – per Lietuvos žydus, turėjusius glaudžius ryšius su Šiaurės Vokietijos žydų bendruomenėmis.
2025-05-03
Į viršų