Receptas
Receptai
Tai puikus būdas atrasti naujus skonius ir išbandyti įvairius patiekalus namuose. Nuo tradicinių lietuviškų valgių iki pasaulio virtuvės įkvėptų receptų – kiekvienas gali rasti sau tinkamą variantą. Eksperimentuokite su ingredientais, atraskite naujas gaminimo technikas ir mėgaukitės gardžiais patiekalais!
Taip kepti bulviniai blynai tirps burnoje: receptą užsirašykite iš karto
„Net neabejoju, kad visi esate valgę šiuos blynus. Tačiau bent jau man jie asocijuojasi su šiek tiek per dideliu riebalų kiekiu. Kad to išvengti, aš juos kepu orkaitėje. Jie ne tik, kad neprisigeria riebalų, bet nepalieka abejonių, iškepė mėsa tarp tų bulvių ar dar ne. Dar labai patogu, kad visus blynus iškepame vienu kartu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Lietuvos futbolo rinktinės saugas atskleidė superinį receptą: išbandę kartosite ne kartą
Kokia virtuvė jums arčiau širdies – japoniška ar meksikietiška? Rinktis nebūtina – viename patiekale galima labai skaniai suderinti jas abi. O geriausia – nereikės nei įmantrių produktų, nei didelių išlaidų ar daug darbo.
Japonijoje žaidžiantis Lietuvos futbolo rinktinės saugas Vykintas Slivka šioje šalyje atrado nepaprastai lengvai paruošiamą, bet skoniu ryškų ir daug jėgų suteikiantį receptą – Okinavos ryžius, rašoma pranešime spaudai.
Taip gaminti grikiai išeina daug skanesni: receptą užsirašykite iš karto
Turbūt ne vieno namuose dabar galima surasti savų pririnktų grybų, dėl to tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida pasidalijo labai paprastu, tačiau gardžiu grikių su grybais ir daržo gėrybėmis receptu.
Porcijos 2. Užtruksite iki 20 min. Reikės:
100 g grikių (išbrinkintų);
0,5 poro;
1 morkos;
1 skiltelės česnako;
0,5 cukinijos;
300 ml virtų miško grybų;
1 a. š. „Sviestelis“ pr.
REKLAMA
REKLAMA
Odeta išdavė superinį kugelio receptą: girs visa šeimyna
„Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Kugeliui reikės: 2 kg bulvių; 1 didelio svogūno; 3 kiaušinių; 200 ml pieno; 250 g varškės; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; kelių šakelių čiobrelio; aliejaus.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu.
Šį vištienos troškinį daugelis vadina legendiniu: atskleidė geriausią receptą
„Tikras vaikiškas patiekalas, kurį prisimename iš vaikystės. Vos kelios sudėtinės dalys, paprastas ruošimas ir tikrai skanu. Tik kas nemėgstate „makalynių“ patiekale, siūlau daržoves gaminti atskirai, kaip garnyrą. O vištieną kepkite atskirai“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Šis obuolių pyragas taps tikra rudens bomba: kartosite ne kartą ir ne du
„Šiandieną aš vaišinu jus savo vaikystės obuolių pyragu, kurį kepdavo mano namuose. Aišku, aš dariau pagal savo poreikius ir gavosi tikrai skanus, minkštas. Medų galite keisti cukrumi, bet aš naudojau medų, man skaniau yra su medumi“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Standartinė torto forma, užtruksite apie 1,5 val.
REKLAMA
REKLAMA
Išdavė skaniausią lietinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto
TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Italija“ – nuostabiausi Pjemonto regiono atradimai. Į lazdynų ūkį pakvietęs Gian Luca Demarco šio ingrediento nepraleido ir recepte – kartu su Elena Karalienė parodė, kaip pasigaminti tobulus lietinius blynelius su lazdyno riešutų kremu.
Lazdyno riešutų kremas ir lietiniai blynai – be abejonės du lietuvių mylimi produktai, tačiau sujungus į vieną, gaunamas pasakiško skonio patiekalas.
Atskleidė „pačių pačiausių“ sklindžių receptą: kirsite, net ausys linksės
„Iš tikro, tai patys pačiausi sklindžiai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Mano vyras turi labai aiškią nuomonę kai kuriais klausimais. Ir jis kartais savo tiesa būna taip įsitikinęs, kad neįmanoma jį perkalbėti. Tačiau kartais aš jį pergudrauju. Kad ir su šiais sklindžiais. Jis visada sako, kad keptų obuolių kur jie bebūtų jis nevalgo (bet juk tai taip skanu!).
Ilgą laiką blynelius kepdavau jam be obuolių. Bet kartą pabandžiau obuolių įdėti labai mažai.
Šią burokėlių mišrainę vadina skaniausia iš visų: iš rūsio dingsta žaibo greičiu
„Viena skaniausių burokėlių mišrainių, kurias gaminu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Reikės:
4 kg virtų burokėlių;
1 kg svogūnų;
1 st aliejaus;
1 st acto;
1 st cukraus;
1 v. š. druskos;
1 l vandens.
Burokėlius sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
Įkaitiname aliejų ir jame pakepiname svogūnus. Į puodą dedame tarkuotus burokėlius, svogūnus, beriame druską, cukrų, pilame actą ir vandenį. Gerai išmaišome.
Troškiname apie 20 min.
REKLAMA
REKLAMA
Atrado superinę sočią rudens sriubą: pigu, greita ir be proto skanu
„Kai oras po truputį vėsta ir gauname vis dažniau lietaus, imu ir verdu sriubą. Jaukumas ir šiluma namuose iš karto pasijaučia“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 5–6. Užtruksite apie 1 val.
Ši mišrainė verta 10 balų: vienas, du ir yra
„Salotos su vištiena, avinžirniais ir žaliuoju padažu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Reikės:
100 g virtų avinžirnių;
200 g vištienos filė;
50 g konservuotų kukurūzų;
100 g pomidoriukų;
2 agurkai;
pusę mango;
kalendros;
Padažui:
gera sauja špinatų;
pusės apelsino sulčių;
2 v. š. graikiško jogurto;
Žiupsnis druskos;
Žiupsnis pipirų.
Ši mišrainė taps skaniausiu rudens atradimu: pigu, greita ir labai skanu
„Silkės buvau jau seniai nevalgiusi, tad pasigaminau salotas su silke sau. Bus ir į darbą rytoj įsidėti. Labai skanios, paprastos ir iš kasdieninių produktų“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės: 3 silkės filė; 100 g spalvotų mažų pomidorų; 2 maži agurkai; 1 pundelis svogūnų laiškų; 1 pundelis krapų; 1 šlakelis citrinų sulčių; 1 šlakelis aliejaus; pagal skonį pipirų ir druskos; 1 aitrusis pipiras.
REKLAMA
REKLAMA
Ši mišrainė taps sezono atradimu: pigu, greita ir labai skanu
„Šias salotas labai lengva pagaminti, o ant stalo jos atkeliaus per mažiau nei dešimt minučių. Maksimalus skonis su minimaliu vargu!“ – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės: nemažas pundelis svogūno laiškų; 2 virti kiaušiniai; 3 nedideli agurkai; 2 šaukštai grietinės arba nat. jogurto; druskos.
Kiaušinius išverdame. Svogūno laiškus susmulkiname. Agurkus supjaustome mažais kubeliais.
Išvirusius kiaušinius nulupame ir supjaustome kubeliais.
Tradicinis tiramisu pagal Gian Lucą: apsilaižysite pirštelius
Šį sezoną TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas“ grįžta pasikeitusi – po kelionių Lietuvoje, Gian Luca Demarco ir Elena Karalienė žiūrovus supažindins su Italijos maisto kultūra. Jie kvies apsilankyti ten, kur įprastai nepatenka ne tik kameros, bet ir vietiniai italai, bet nelaužys ir tradicijos – dalinsis gardžiausių patiekalų receptais.
Šią čirvinių blynų tešlą išmoksite mintinai: skonis – tobulas
„Ruduo dovanoja pilnas pintines sodo gėrybių. O kodėl jų neišnaudojus dar labiau? Pakviečiau obuolius blynams į draugiją“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2–3. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 2 kiaušiniai; 2 v. š. cukraus; 200 ml pieno; 2 obuoliai; žiupsnis druskos; žiupsnis cinamono; 300 ml miltų; 1 v. š. tirpinto sviesto / aliejaus.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, druska ir cinamonu.
REKLAMA
REKLAMA
Vos 4 ingredientai ir pasigaminsite dieviško skonio desertą: išbandykite
Baigiantis šiltajam sezonui, kulinarė Kotryna Starkienė nusprendžia sezoną vainikuoti itin vasarišku ledų receptu. Laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė gamino nuostabaus grožio, gėlėtą ledo dubenį, o jame – žadą atimančio skonio ledus su razinomis.
Šiuos kotletus Odeta vadina ypatingais: 1 ingredientas paverčia juos minkštučiais
„Jei jau užsikabinam, tai užsikabinam ir visą savaitę valgyti cukiniją mums nėra problema. Šį kartą cukiniją slėpėme vištienos kotletuose, kurie buvo minkštučiai, skanučiai ir juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus...
Jie primena mums visiems iki skausmo žinomus vištienos blynus, tik čia slaptas ingredientas yra cukinija ir ji čia puikiai tinka“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Štai kur Italijoje glūdi kavos paslaptys: su šiuo gėrimu ruoštas desertas ištirps burnoje
Apie ją svajojame kiekvieną rytą. Jos kvapas gundo, o keli gurkšniai priverčia pasijusti taip, tarsi jau netrukus užkariausite visą pasaulį. Taip, būtent tokį poveikį mums dovanoja kava, kuriai bus paskirta antroji TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“.
Šį sekmadienį ne tik iš arti pamatysime garsiosios Lavazza kavos istoriją, bet ir turėsime progą iki smulkiausių detalių sužinoti, kaip gimsta nuo šio gėrimo neatskiriamas itališkas desertas – tiramisu, rašoma pranešime spaudai.
REKLAMA
REKLAMA
Taip kepti blynai su obuoliais taps rudens hitu: pigu, greita ir be proto skanu
Ilgametis obuolių augintojas, ūkininkas Rimantas Urbonavičius atvirauja, kad šiais metais gamta pateikė nemažai iššūkių, tačiau tai nesutrukdys džiaugtis ypatingai gardžiais ir sultingais lietuviškais obuoliais.
Pirmųjų šviežio derliaus obuolių, atkeliavusių iš Rimanto ūkio, jau galima rasti lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ lentynose – ūkininkas ragina juos ragauti net neluptus, kad pajustumėte tikrą natūralų skonį, rašoma pranešime spaudai.
Šis raugintų kopūstų troškinys taps mėgstamiausiu: skonis – nepakartojamas
„Šį troškinį atradau tik praeitų metų gruodį. Žinojau, kad lenkai jį gamina žiemos metu gana dideliais kiekais. Vėliau padeda kažkur šaltai ir kai jo užsinori, dideliu šaukštu prisikrauna kiek tam kartui reikia, o likutį vėl palieka iki kito karto“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Tai kaimiškas sotus troškinys. Kai kas jį įvardija kaip medžiotojų troškinį. Tačiau tai nesudaro didelės reikšmės, kaip sakoma, kaip pavadinsi – taip nepagadinsi.
Ši pomidorų mišrainė idealiai tiks su duonos riekele: sunaudosite derlių
„Tai tikriausiai pats populiariausias brusketų variantas. Šiuo metu pats pomidorų sezonas, tad ir pradėkime nuo jų. Būtent taip paruoštas brusketas valgiau pas virtuvės šefą italą per jo gimtadienį ir pagalvojau, kad tik italas gali taip jas paruošti. Viskas atrodytų gana paprasta, bet išgautas be galo subalansuotas skonis.
Aš nelabai esu šviežio česnako mėgėja, bet čia ant brusketų pametėti vos keli maži česnako gabaliukai subtiliai derėjo, nes jo nebuvo daug.
REKLAMA
REKLAMA
Ingrida atrado superinį obuolių pyragą: skonis – nepakartojamas
„Rudeniu kvepiantis obuolių pyragas, pateiktas su ledais, nes oras vis dar primena vasarą“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Kepimo forma 27 cm skersmens.
Atskleidė skaniausios kiaušinienės receptą: kartosite tikrai ne kartą
„Taip atrodo mano atostogų pusryčiai. Kai nereikia niekur skubėti ir galima ramiai gaminti ir mėgautis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida, pasidalijusi omleto su daržovėmis ir pievagrybiais receptu.
Porcija 1. Užtruksite apie 15 min.
Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: šeimyna prašys pakartoti
„Rudeniu ir meduolių prieskoniais kvepiantis pyragas. Drėgnas ir sodrus“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Kepimo forma 24 – 26 cm skersmens. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 20 min + apie 1 val., kol pyragas keps.
REKLAMA
REKLAMA
Šie blynai taps rudens atradimu: receptą išdavė visiems
„Serviruoju pusryčius. Blynelius apšlakstau karamelės padažu, nors tikrai jis čia nėra būtinas, pabarstau paskutinėmis šilauogėmis iš sodo“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 3. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 1 kiaušinis; 200 ml pieno; 1 v. š. cukraus; 1 a. š. vanilinio cukraus; 9–10 v. š. miltų; 1 a. š. kepimo miltelių; 1 v. š. aliejaus; šilauogių, patiekti; karamelės padažo patiekti, jei norisi.
Šis maltos mėsos kepsnys sužavės ne vieną: recepto prašys visi, kurie ragaus
Naujasis TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ sezonas žiūrovus pasitinka su pokyčiais komandoje – prie Vaidos Poderytės-Bernatavičės prisijungė buvęs futbolininkas, dabar profesionalus virtuvės šefas Tadas Paplauskas. Tačiau laidoje kaip visuomet netrūks gardžių patiekalų receptų, čia susijungia kino magija ir maistas.
Taip orkaitėje kepta pica pagal futbolininką Pijų Širvį sužavės visus: skonis – tobulas
Pica – daugelio mėgstamiausias patiekalas. Nors ji dažnai siejama su greitu maistu, picą namuose galima paruošti ir gerokai palankesnę sveikatai.
Kad sveikas maistas gali būti skanus, komfortiškas, įrodo ir Lietuvos rinktinės gynėjo Pijaus Širvio namuose gaminama pica, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime spaudai.
Šiemet prekybos tinklui tapus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rėmėju, tinklas drauge su profesionalais siekia padėti pagilinti visų žinias apie subalansuotą mitybą.
REKLAMA
REKLAMA
Šį mielinės tešlos pyragą kepsite visą rudenį: receptą užsirašykite iš karto
„Labai mėgstu mielinius kepinius, tačiau su mieline tešla mano draugystė sudėtinga. Net vienais metais pažadėjau, kad su ja susidraugausiu ir kepsiu, kepsiu, kepsiu.
Na, jei visos mielinės tešlos bus tokios malonios kaip ši tešla, tai tikrai kepsiu ir daugiau.
Be to, tokį pyragą nėra sudėtinga paruošti (nors prirašiau tikrai daug). Ir labai paprasta jį greitai suvalgyti“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Pyragui reikės: apie 750 gr.
Vytaras Radzevičius išdavė skaniausio bulvių kugelio receptą: neišbandyti būtų nuodėmė
Rugsėjis Lietuvoje neatsiejamas nuo bulviakasio, o bulvės – nuo jaukių šeimos savaitgalio pietų ar vakarienių. Būdamos maistingos ir pigios, bulvės neretai tampa pagrindu išskirtinai gardiems savaitgalio patiekalams, vienas kurių – kugelis.
Keliautojas, virtuvės šefas ir „Lidl“ ambasadorius Vytaras Radzevičius tikina, jog bulvių kugelis – ne tik sotus, bet ir nebrangus pasirinkimas, kuris jo šeimą lydi nuo vaikystės iki šių dienų, rašoma pranešime spaudai.
Vaida Poderytė pribloškė išvaizdos pokyčiais: virto juodaplauke
Šį rudenį šeštadieniai su TV3 žiniasklaidos grupe taps ir dar gardesni bei įdomesni. Antrajam sezonui į eterį grįžtanti kino ir kulinarijos įkvėpimų laida „Gero savaitgalio receptas“ žada ne tik išskirtinių filmų rekomendacijas, bet ir kino juostų įkvėptus patiekalų receptus. O laidos vedėjai žada ir patys virsti kino legendomis!
Ką šiandien žiūrėti, ir ką skanaus pasigaminti, yra bene dažniausi klausimai, savaitgaliais kylantys namuose.
REKLAMA
REKLAMA
Į faršą įmaišykite 1 produktą: kotletai bus sultingi ir minkštutėliai
„Tikriausiai visiškai neverta rašyti kotletų gaminimo recepto, nes visi apie jų gaminimą žino viską. Kartas nuo karto vis prisiminę iš vaikystės kotletus su bulvių koše ir burokėliais, imame ir juos išsikepame. Gal kai kam tai asocijuojasi su nemaloniais prisiminimais iš vaikų darželio ar mokyklos valgyklos, bet aš prisimenu tik skanius naminius kotletėlius. Net kartais per paskutines atostogų dienas beslidinėjamt kalnuose pradedu jausti naminių kotletų ir bulvių košės kvapą.
Ingrida atrado superinį keptą pomidorų padažą: iš rūsio dings žaibiškai
Ruduo – ne tik derliaus nuėmimo, bet ir atsargų žiemai ruošimo metas. Ieškantiems idėjų, ką daryti su pomidorų derliumi, dalijamės su jumis tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos kepto pomidorų padažo receptu.
Šiuos vištienos kepsnelius kartosite ne kartą: išbandykite Dalios receptą
„Tokius kepsnius su voveraitėmis galima kepti nebūtinai iš vištienos krūtinėlės. Kai grybų nėra daug, kad jų užtektų visiems sočiai pavalgyti aš kartais kepu jautienos steiką ar paprasčiausiai lašišą. Ir juos pateikiu su grybų padažu.
Tačiau pastebėjau, kad apie trumpai ir greitai iškepamus vištienos krūtinėlės kepsnius nesu aprašiusi. Tad šiandiena tebūnie vištos krūtinėlės kepsniai kepti paprasčiausioje keptuvėje.
REKLAMA
REKLAMA
Taip gaminti cepelinus išmokė mama: išvirę tirpsta burnoje
„Net nežinau, kuriuos cepelinus aš mėgstu labiau, tradicinius (žalios bulvės + virtos bulvės) ar šiuos minkštučius virtų bulvių. Bet kokiu atveju cepelinai yra jėga. O kokie cepelinai jums yra skaniausi? Mane virtų bulvių cepelinus taip pat gaminti išmokė mama. Ji visada ruošdama bulvių masę krakmolą užpliko verdančiu vandeniu. Taip pat darau ir aš. Tada cepelinai būna minkštučiai it debesų pūkeliai“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Atrado superinį obuolių pyrago receptą: „Užteks ir šeimynai, ir kaimynams“
„Minkštutis, švelnaus ir nuostabaus skonio pyragas pradžiugins visus pyragų mylėtojus. Tai puikus derinys, kuomet sunku išsirinkti ką kepti – varškės ar obuolių pyragą. Aš radau būdą, kaip palengvinti pasirinkimą – tiesiog kepti abu pyragus viename! Ir patikėkite manimi, tiek pyrago pagrindas, tiek varškė su obuoliais iškepa idealiai. Pyrago pagrindas yra labai minkštas, šiek tiek primena biskvitą. Tik neišsigąskite, kad iškepusio pyrago vidus dar bus gana skystas, ilgiau kepti tikrai nereikia.
Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: „Drėgnas, sunkus, su gaivia nata“
„Kada gi gali būti dar tinkamesnis laikas kepti obuolių pyragui, jeigu ne dabar? Drėgnas, sunkus, su gaivia citrinos nata ir paturbintas obuoliais“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite gaminant apie 20 min + 45 min. kepimo laikas.
120 g k. t. sviesto;
¾ st.
REKLAMA
REKLAMA
Ši moliūgų sriuba taps rudens mėgstamiausia: sušildys šaltą dieną
Sveiki, ryškiai oranžiniai moliūgai jau papuošė Lietuvos laukus ir puikuojasi parduotuvių lentynose, tad dabar tinkamiausias metas įtraukti juos į šeimos valgiaraštį, pavyzdžiui, išsiviriant gardžios moliūgų sriubos.
Atrado superinį serbentų receptą žiemai: iš rūsio dings žaibiškai
„Šis padažas šiek tiek kitoks, nei prieš tai mano aprašytas. Kepti svogūnai priduoda padažui švelnumo.
Mėtos, kalendra ir apelsinų cukatai padažui suteikia išskirtinį skonį, puikiai derantį prie švelnios paukštienos“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Atrado superinius lavašo suktinukus: idealiai tiks stebint krepšinį
Jau trečiadienį startuosiantis Europos vyrų krepšinio čempionatas neabejotinai suburs draugų kompanijas prie televizorių ekranų palaikyti mūsų šalies rinktinės.
Rungtynių stebėjimas neįsivaizduojamas be gausybės užkandžių, tad „Lidl“ siūlo pasirūpinti ne tik tradiciniais užkandžiais – įvairiais traškučiais ar gaiviaisiais gėrimais, bet ir įtraukti šviežio derliaus produktus.
REKLAMA
REKLAMA
Senuose užrašuose Dalia surado tobulą mišrainės receptą: užsirašykite iš karto
„Kartais visai neblogai yra pasiimti labai seną receptų sąsiuvinį ir jį pavartyti. Receptai surašyti dar mokyklos laikais, kai dažniau gamindavo mano mama, o ne aš pati. Bet tuose pamirštuose receptuose galima surasti tikrų lobių.
Šios salotos ne išimtis“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Šį pyrago receptą kartosite ne kartą: greitas, paprastas ir labai skanus
„Net jei jūs nemėgstate kepinių su varške, galite drąsiai kepti šį pyragą, varškės jame tikrai nesijaučia. Itališkame recepte naudojama rikota, tačiau ne visi ją perkame ir ne visada jos turime, jei ir perkame. Lietuviška varškė, sutrinta su geru šaukštu grietinės ar jogurto, tampa labai panaši į rikotą. Ir pyrago skonis nuo to nepasikeičia.
Šį pyragą galite kepti be uogų ar vaisių, bet man norėjosi daugiau gaivumo, o ne tik paprasto skanaus migdolinio biskvito.
Šefas išdavė tobulos kiaušinienės receptą: išeina daug skanesnė
Tobula kiaušinienė – šilkinė, puri ir gardi – yra siekiamybė, bet pagaminti ją tokią pavyksta ne visada. Nors kiekvienas turi savo mėgstamą kiaušinienės receptą, kulinarijos ekspertai iš „Delish“ nusprendė, kuris žymus šefas vis dėlto siūlo geriausią receptą šiam pusryčių patiekalui.
Varžėsi net trijų garsių šefų receptai: Gordono Ramsay, Inos Garten ir Bobby Flay. Po skonio testo paaiškėjo – nepralenkiamas liko Gordonas Ramsay.
REKLAMA
REKLAMA
Atrado superinį receptą, kaip obuolius paruošti žiemai: skonis – 10 balų
„Šį kartą viskas apie obuolienes. Ir žinoma vėl keletas receptų viename lape. Kadangi obuolių stygiaus mūsų sode niekuomet nebūna, tai išvirtos vienos rūšies obuolienės tikriausiai niekas tiek daug nesuvalgytų. Tad, kiekvienais metais vis tenka atrasti kažką naujo „obuolienių pasaulyje“.
Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pvz. apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas.
Atrado kitokį varškės apkepo receptą: išeina daug skanesnis
„Puiki vėlyvų pusryčių arba vakarienės idėja“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Reikės: 200 g varškės; 2 kiaušiniai; 0,5 a. š. česnakinės druskos; ¼ a. š. džiov. svogūnų; 0,5 paprikos; ¼ brokolio; 1 v. š. smulkintų žalumynų; 3 v. š. avižų sėlėnų; 4 – 6 vyšniniai pomidorai; sviesto arba šiek tiek aliejaus kepimo indui patepti.
Kiaušinius sumaišome su varške, prieskoniais, druska, avižų sėlenomis ir smulkintais žalumynais.
Šis Dalios kotletų receptas taps tikru atradimu: kartosite ne kartą
„Labai retai kepu kotletus keptuvėje. Dažniausiai juos kepu orkaitėje, taip daug lengviau, paprasčiau, greičiau ir švariau. Tačiau prieš kelias dienas užsimaniau būtent kotletų, keptų keptuvėje ir dar lengvai patroškintų puode.
Variantų su kuo troškinti kotletus yra labai daug. Ir dažniausiai tąs pasirinkimas priklauso nuo to, kokius produktus šiuo metu turime savo virtuvėje ir žinoma nuo nuotaikos.
Pats paprasčiausias tai iškeptus kotletus troškinti su svogūnu ir morkomis.
REKLAMA
REKLAMA
Atskleidė superinį balandėlių receptą: idealiai tiks su bulvėmis
Nors vasariška saulė vis dar ritinėjasi danguje, į parduotuves atrieda pirmosios šviežio artėjančio rudens derliaus gėrybės: tvirtos morkos, raudonieji burokėliai ir lietuviška klasika – bulvės bei baltagūžiai kopūstai. Tai puiku proga leistis į tradicinių lietuviškų skonių paieškas, neretai veda į netikėtas sąjungas su tolimųjų Rytų kulinarijos tradicijomis.
Atskleidė skaniausios saldžiarūgštės vištienos receptą: sužavės visą šeimą
„Apie receptą galiu pasakyti tik tiek, kad tai be proto skanus, greitai pagaminamas patiekalas. Sužavėjo mane tai, kad orkaitėje keptos saldžiarūgštės vištienos dar nebuvau valgiusi, tad... Puikus patiekalas ne tik savaitgaliui“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
4 asmenims, 40 min. Reikės: 3 vištienos krūtinėlės puselės, 1 st. bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmolo, aliejaus kepimui.
Šis saldžiarūgštis padažas žiemai tapo tikru internetu hitu: vienas, du ir yra
„Šis padažas gaminamas vadovaujantis „Uncle Ben's sweat & sour“ padažu. Kiek teko skaitinėti internete apie šį padažą, tai sudedamąsias daržovių dalis pasirinkau tas pačias. Tačiau, mes neauginame bambukų, o pirkti juos konservuotus ir dėti į šį padažą nepanorau. Kadangi Lietuvoje turime vis populiarėjančius moliūgus ir kartais nebežinome, ką su tais oranžinais milžinais padaryti, tai nusprendžiau, kad moliūgas šiame padaže atstos bambukus.
REKLAMA
REKLAMA
Taip gaminta braškių uogienė išeis daug skanesnė: kartosite kasmet
Rugpjūtis – pats geriausias metas pasirūpinti, kad gardžių vasariškų gėrybių netrūktų žiemą. Platus šviežių uogų asortimentas ir patrauklios kainos sufleruoja, kad dabar jau laikas virti kvapnias uogienes, ruošti džemus.
Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjus domina pačios įvairiausios uogos – ir nors šilauogės pastaraisiais metais tapo ypač madingos, ne tik jos mėgaujasi sparčiai augančiu populiarumu.
Šis marinatas žiemai taps tikru atradimu: rašykitės ir išbandykite
„Nunešiau vakar dienos darbą į rūsį ir pati nepatikėjau, kiek ten jau stiklainių prikrauta... Suskaičiavus akys ant kaktos iššoko. 138 vnt. šių metų darbo... Pildau atsargas žiemai“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Šparaginės pupelės. Marinatas: 3 l vandens; 250 ml acto; 4 v. š. druskos; 12 v. š. cukraus; pipirai; lauro lapai; krapų žiedai; česnakas.
Šparagines pupeles nuplauname, nupjaustome galiukus. Marinatą užverdame.