Varškės apkepas kitaip
- Ingredientai
- 3 šaukšteliai aguonų; 
 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
 200 g cukraus;
 250 g grietinės;
 100 g lydyto sviesto;
 160 g džiūvėsėlių;
 1 citrina;
 4 kiaušiniai;
 1 kg varškės.
- Gaminimas
-  Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų. Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su smulkiais džiūvėsėliais. Šia mase padengiame kepimo formą, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje. Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. 
Gairės: Varškės apkepas kitaip, aguonos, vanilinis cukrus, grietinė, lydytas sviestas, džiūvėsėliai, citrina, kiaušiniai, varškė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Šokoladinis tortas
 
  
  
  
  
  
| Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje... | 
 
  Šokoladiniai triufeliai
 
  
  
  
  
  
| Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei... | 
 
  Varškės pyragas
 
  
  
  
  
  
| Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į... | 
 
  Napoleonas su lašiša
 
  
  
  
  
  
| Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti... | 
 
  Kalėdinis aguoninis vyniotinis
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... | 
 
  Kalėdinis imbierinis keksas
 
  
  
  
  
  
| Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... | 
 
  Kepti obuoliai su riešutais ir medumi
 
  
  
  
  
  
| Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir aptepti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įdaryti obuolius... | 
 
  Kalėdiniai meduoliai
 
  
  
  
  
  
| Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... | 
 
  Kalėdinis obuolių pyragas
 
  
  
  
  
  
| Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... | 
 
  Naminiai guminukai
 
  
  
  
  
  
| Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... | 
 
  Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose
 
  
  
  
  
  
| Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... | 
 
  Velykinis keksas
 
  
  
  
  
  
| Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... | 
 
  Sausainiai „Avinėliai“
 
  
  
  
  
  
| Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir... | 
 
  Pyragėliai „Žąselės“
 
  
  
  
  
  
| Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti... | 
 
  Pyragėliai „Kiškučiai“
 
  
  
  
  
  
| Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 