Varškės apkepas kitaip
- Ingredientai
- 3 šaukšteliai aguonų; 
 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
 200 g cukraus;
 250 g grietinės;
 100 g lydyto sviesto;
 160 g džiūvėsėlių;
 1 citrina;
 4 kiaušiniai;
 1 kg varškės.
- Gaminimas
-  Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų. Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su smulkiais džiūvėsėliais. Šia mase padengiame kepimo formą, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje. Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. 
Gairės: Varškės apkepas kitaip, aguonos, vanilinis cukrus, grietinė, lydytas sviestas, džiūvėsėliai, citrina, kiaušiniai, varškė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Tortas keptuvejė
 
  
  
  
  
  
| Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... | 
 
  Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... | 
 
  Kokosiniai keksai
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... | 
 
  Obuolinis čatnis
 
  
  
  
  
  
| Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... | 
 
  Įdaryti obuoliai
 
  
  
  
  
  
| Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... | 
 
  Ledai tik suaugusiems
 
  
  
  
  
  
| Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... | 
 
  Namuose gaminti grietininiai ledai
 
  
  
  
  
  
| Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... | 
 
  Saldūs bulviniai kleckučiai
 
  
  
  
  
  
| Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... | 
 
  Trupininis pyragas
 
  
  
  
  
  
| Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti.... | 
 
  Aviečių džemas
 
  
  
  
  
  
| Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. | 
 
  Vaisių tortas
 
  
  
  
  
  
| Cukrų sumaišykite su kakava ir krakmolu. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite, o baltymus... | 
 
  Valentino medaus tortas
 
  
  
  
  
  
| Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... | 
 
  Valentiniškas varškės pyragas
 
  
  
  
  
  
| Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... | 
 
  Tiramisu
 
  
  
  
  
  
| Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios... | 
 
  Vaisių ir želė iešmeliai
 
  
  
  
  
  
| Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 