Varškės apkepas kitaip
- Ingredientai
- 3 šaukšteliai aguonų; 
 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
 200 g cukraus;
 250 g grietinės;
 100 g lydyto sviesto;
 160 g džiūvėsėlių;
 1 citrina;
 4 kiaušiniai;
 1 kg varškės.
- Gaminimas
-  Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų. Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su smulkiais džiūvėsėliais. Šia mase padengiame kepimo formą, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje. Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. 
Gairės: Varškės apkepas kitaip, aguonos, vanilinis cukrus, grietinė, lydytas sviestas, džiūvėsėliai, citrina, kiaušiniai, varškė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Pikantiškas pyragas
 
  
  
  
  
  
| Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... | 
 
  Mielinis pyragas su varške
 
  
  
  
  
  
| Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... | 
 
  Pusrytinės gaivios salotos
 
  
  
  
  
  
| Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... | 
 
  Močiutės mielinis pyragas su obuoliais
 
  
  
  
  
  
| Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... | 
 
  Bananų ledai
 
  
  
  
  
  
| Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... | 
 
  Šventinis šokoladinis tortas
 
  
  
  
  
  
| Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... | 
 
  Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis
 
  
  
  
  
  
| Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... | 
 
  Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... | 
 
  Plikytos tešlos pyragaičiai
 
  
  
  
  
  
| Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... | 
 
  Šokoladinis pyragaitis
 
  
  
  
  
  
| Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... | 
 
  Kokosinkinai
 
  
  
  
  
  
| Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... | 
 
  Pyragėliai
 
  
  
  
  
  
| Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... | 
 
  Vaflių rageliai
 
  
  
  
  
  
| Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... | 
 
  Obuolių pyragas
 
  
  
  
  
  
| Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... | 
 
  Netikras šokoladinis pyragas
 
  
  
  
  
  
| Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 