Varškės apkepas kitaip
- Ingredientai
- 3 šaukšteliai aguonų; 
 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
 200 g cukraus;
 250 g grietinės;
 100 g lydyto sviesto;
 160 g džiūvėsėlių;
 1 citrina;
 4 kiaušiniai;
 1 kg varškės.
- Gaminimas
-  Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų. Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su smulkiais džiūvėsėliais. Šia mase padengiame kepimo formą, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje. Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. 
Gairės: Varškės apkepas kitaip, aguonos, vanilinis cukrus, grietinė, lydytas sviestas, džiūvėsėliai, citrina, kiaušiniai, varškė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Valentino dienos tortas
 
  
  
  
  
  
| Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... | 
 
  Kokosinukai
 
  
  
  
  
  
| Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... | 
 
  Obuolių pyragas su karamelė
 
  
  
  
  
  
| Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais... | 
 
  Paprastai nepaprastas obuolių pyragas
 
  
  
  
  
  
| Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... | 
 
  Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
 
  
  
  
  
  
| Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, susmulkinti ir dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų, cinamoną... | 
 
  Sūrio pyragas
 
  
  
  
  
  
| Mėsmale sumalame sūrį, kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, ištirpiname sviesta, viską sudedame ir... | 
 
  Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėm
 
  
  
  
  
  
| Atsildyti tešlą. Gana plonai iskočiokite ją. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite seklalizdžius... | 
 
  Šokoladiniai kiaušiniai lizduose
 
  
  
  
  
  
| Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... | 
 
  Pyragas su pudingu ir persikais
 
  
  
  
  
  
| Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome),... | 
 
  Obuolių pyragas
 
  
  
  
  
  
| Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš... | 
 
  Keksas šakočio skonio
 
  
  
  
  
  
| Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 