Lašiša su agurkais ir krapais
- Ingredientai
- 2 šaukštai aliejaus; 
 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių;
 pusė arbatinio šaukštelio cukraus;
 1 didelis agurkas;
 4 gabalėliai lašišos filė;
 3 šaukštai riebios grietinėlės;
 2 šaukštai smulkintų šviežių krapų;
 1 šaukštas sviesto;
 2 svogūno laiškai.
- Gaminimas
-  Orkaitę įkaitinti iki 230º C. 
 Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes. Apversti ir dar kepti 6 – 7 min.
 Agurką nulupti ir supjaustyti riekėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir kepti 2 – 3 min. Suberti krapus, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir įberti cukrų. Gerai išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Patiekti žuvį su agurkais ir padažu.P. S. vietoje svogūno laiškų galima naudoti porą, o vietoje grietinėlės – tepamą varškės sūrelį. 
Gairės: aliejus, citrinos sultys, cukrus, agurkas, lašišos filė, riebi grietinėlė, švieži krapai, sviestas, svogūno laiškai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Velykinis triušis
 
  
  
  
  
  
| Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 