Lašiša su agurkais ir krapais
- Ingredientai
- 2 šaukštai aliejaus; 
 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių;
 pusė arbatinio šaukštelio cukraus;
 1 didelis agurkas;
 4 gabalėliai lašišos filė;
 3 šaukštai riebios grietinėlės;
 2 šaukštai smulkintų šviežių krapų;
 1 šaukštas sviesto;
 2 svogūno laiškai.
- Gaminimas
-  Orkaitę įkaitinti iki 230º C. 
 Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes. Apversti ir dar kepti 6 – 7 min.
 Agurką nulupti ir supjaustyti riekėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir kepti 2 – 3 min. Suberti krapus, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir įberti cukrų. Gerai išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Patiekti žuvį su agurkais ir padažu.P. S. vietoje svogūno laiškų galima naudoti porą, o vietoje grietinėlės – tepamą varškės sūrelį. 
Gairės: aliejus, citrinos sultys, cukrus, agurkas, lašišos filė, riebi grietinėlė, švieži krapai, sviestas, svogūno laiškai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Troškinta vištiena su voveraitėmis
 
  
  
  
  
  
| Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... | 
 
  Kiauliena baltame vyne
 
  
  
  
  
  
| Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... | 
 
  Jautiena kinietiškai
 
  
  
  
  
  
| Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... | 
 
  Kiauliena su grybų padažu
 
  
  
  
  
  
| pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... | 
 
  Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... | 
 
  Jautienos kepsnys
 
  
  
  
  
  
| Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... | 
 
  Lazanija su špinatais
 
  
  
  
  
  
| Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... | 
 
  Aštrūs makaronai su pomidorų padažu
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... | 
 
  Kriauklės su įdaru
 
  
  
  
  
  
| Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... | 
 
  Įdaryti makaronai
 
  
  
  
  
  
| Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... | 
 
  Makaronai su mėsos faršu
 
  
  
  
  
  
| Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... | 
 
  Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai
 
  
  
  
  
  
| Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... | 
 
  Daržovių troškinys su makaronais
 
  
  
  
  
  
| Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... | 
 
  Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu
 
  
  
  
  
  
| Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... | 
 
  Makaronai su krevetėmis
 
  
  
  
  
  
| Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... | 

 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 