Lašiša su agurkais ir krapais
- Ingredientai
2 šaukštai aliejaus;
2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių;
pusė arbatinio šaukštelio cukraus;
1 didelis agurkas;
4 gabalėliai lašišos filė;
3 šaukštai riebios grietinėlės;
2 šaukštai smulkintų šviežių krapų;
1 šaukštas sviesto;
2 svogūno laiškai.- Gaminimas
-
Orkaitę įkaitinti iki 230º C.
Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes. Apversti ir dar kepti 6 – 7 min.
Agurką nulupti ir supjaustyti riekėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir kepti 2 – 3 min. Suberti krapus, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir įberti cukrų. Gerai išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Patiekti žuvį su agurkais ir padažu.P. S. vietoje svogūno laiškų galima naudoti porą, o vietoje grietinėlės – tepamą varškės sūrelį.
Gairės: aliejus, citrinos sultys, cukrus, agurkas, lašišos filė, riebi grietinėlė, švieži krapai, sviestas, svogūno laiškai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Lazanija
| Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio... |
Makaronai su šonine ir pievagrybiais
| Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir... |
Lazanija su cukinija
| Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą... |
Kiaušiniais užkepti makaronai
| Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perliekit šaltu vandeniu ir dėkite į šalį.... |
Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas
| Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles... |
Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu
| Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1... |
Kepenėlių tortas
| Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta... |
Pistacijomis įdaryta višta
| Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda... |
Vištiena su spagetti makaronais
| Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su... |
Vištienos pyragas
| Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais... |
Vištiena su medumi
| Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje... |
Švelni vištiena su abrikosais
| Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal... |
Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai
| Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol... |
Vištiena su kariu ir medumi
| Apiberti vištieną druska, kariu ir pipirais. Česnakus smulkiai sutarkuoti ir įtrinti į vištieną.... |
Vištiena su pomidorų salotomis
| Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji... |

