Atominis troškinys
- Ingredientai
100 ml aliejaus kepimui;
500 g kokios nors mėsos (galima naudoti kiaulieną);
2 skiltelės česnako;
2 g druskos;
2 šaukštai maltos aitriosios paprikos;
1 šaukštas mėsos prieskonių;
2 didelės morkos;
6 šaukštai pomidorų padažo;
1 stiklinė pupelių.- Gaminimas
-
Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka stambi, tada griežinėlius dar pjauname pusiau, susmulkiname česnakus. Morkas ir česnakus troškiname keptuvėje apie 10 minučių. Tada dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą, kuri prieš tai buvo įtrinta mėsos prieskoniais. Troškiname tol, kol mėsa ir morkos suminkštės. Suminkštėjus mėsai, į keptuvę dedame virtas pupeles, pomidorų padažą ir pabarstome aitriosiomis paprikomis. Viską gerai išmaišome ir dar troškiname apie 5 minutes. Patiekiame papuošę prieskonių žolelių šakele.
Gairės: aliejus, Kiauliena, mėsa, druska, česnakas, aitriosios paprikos, mėsos prieskoniai, morkos, pomidorų padažas, pupelės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Rudens gėrybės sveikatai
| Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai
| Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |
Baravykų kotletai
| Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |
Baklažanų sluoksniuotis
| Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |
Netikri balandėliai
| Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |
Troškintos daržovės su mėsa
| Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
| Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |
Vištienos ir daržoviu troškinys
| Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |
Bulvių plokštainis
| Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |
Bulvių - grybų apkepas
| Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |
Tortilija su daržovėm ir mėsa
| Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |
Įdaryti baklažanai
| Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |
Skanus ir paprastas troškinukas
| Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |
Bulvinė pica
| Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |
Įdaryta paprika
| Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |

