Atominis troškinys

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

100 ml aliejaus kepimui;
500 g kokios nors mėsos (galima naudoti kiaulieną);
2 skiltelės česnako;
2 g druskos;
2 šaukštai maltos aitriosios paprikos;
1 šaukštas mėsos prieskonių;
2 didelės morkos;
6 šaukštai pomidorų padažo;
1 stiklinė pupelių.

Gaminimas

Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka stambi, tada griežinėlius dar pjauname pusiau, susmulkiname česnakus. Morkas ir česnakus troškiname keptuvėje apie 10 minučių. Tada dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą, kuri prieš tai buvo įtrinta mėsos prieskoniais. Troškiname tol, kol mėsa ir morkos suminkštės. Suminkštėjus mėsai, į keptuvę dedame virtas pupeles, pomidorų padažą ir pabarstome aitriosiomis paprikomis. Viską gerai išmaišome ir dar troškiname apie 5 minutes. Patiekiame papuošę prieskonių žolelių šakele.

Gairės: aliejus, Kiauliena, mėsa, druska, česnakas, aitriosios paprikos, mėsos prieskoniai, morkos, pomidorų padažas, pupelės.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Kalakutiena su daržovėmis
Troškinti vištų skrandukai
 
 
 
Daržovių sriuba su vištiena

Daržovių sriuba su vištiena

2 2 2 2 2

 

Visas daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir beriame į puodą, kur jau verda vištienos gabaliukai....

Gairės: bulvės, marinuoti agurkai, morka, prieskoninės žolelės, sparaginės pupelės, žiediniai kopūstai.

 
Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais

Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais

2 2 2 2 2

 

Nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim...

Gairės: batonas, bulvės, grietinėlė, morkos, saulėgrąžos, svogūnai.

 
Taupi, sveika ir gardi sriuba

Taupi, sveika ir gardi sriuba

1 1 1 1 1

 

Morkas, bulves nulupame, nuplauname. Bulves supjaustome kūbeliais, morkas sutarkuojame burokinę tarka. Kopūsto...

Gairės: bulvės, druska, faršas, kopūstas, lauro lapai, morkos, svogūnas.

 
Sriuba

Sriuba "vaikų džiaugsmas"

2 2 2 2 2

 

Užviriname puodą vandens, sudedame nuplautus džiovintus vaisius (vaisiai gali būti įvairus: razinos, slyvos,...

Gairės: Džiovinti vaisiai, kisielius, makaronai, obuolys.

 
Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

2 2 2 2 2

 

Visą faršą reikia apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus, ant mažos ugnies, kol apskrus. Supjaustyti poras...

Gairės: aliejus, kiaulienos faršas, lydytas tepamas, sūris, poros, vanduo, vištienos sultinys.

 
Čili sriuba

Čili sriuba

1 1 1 1 2

 

Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė...

Gairės: Čili prieskoniai, konservuoti pomidorai, raudonosios pupelės, mėsos faršas, raudonoji paprika, sumuštinių batonas, sūris.

 
Šalta pomidorų sriuba

Šalta pomidorų sriuba

2 2 2 2 2

 

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką...

Gairės: agurkai, balta duona, česnakas, citrina, kiaušiniai, paprika, pomidorai, prieskoniai, svogūnas.

 
Žaliųjų citrinų sriuba

Žaliųjų citrinų sriuba

2 2 2 2 2

 

Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite....

Gairės: Džiovinti raudonėliai, avokadas, česnakas, druska, juodieji pipirai, geltonasis svogūnas, gvazdikėlis, kmynai, žalioji paprika, baltasis svogūnas, cinamonas, pomidorai, tortilija, sviestas.

 
Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas

Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas

1 1 1 2 2

 

Slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyvukus reikia...

Gairės: česnakas, cukrus, druska, slyvos, petražolės, vanduo.

 
Agurkų mišrainė

Agurkų mišrainė

1 1 1 1 1

 

Agurkus ir svogūnus supjaustome kubeliais, užpilame likusiais produktais, išmaišome ir paliekame 5...

Gairės: actas, agurkai, aliejus, česnakas, cukrus, druska, krapai, lauro lapai, kvapieji pipirai, svogūnai.

 
Saldžiarūgštis padažas žiemai ir ne tik

Saldžiarūgštis padažas žiemai ir ne tik

1 2 2 2 2

 

Pašalinkite paprikų sėklas ir supjaustykite jas maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Nulupkite cukinijų odą,...

Gairės: actas, cukinija, cukrus, druska, pomidorų padažas, saldžiosios paprikos.

 
Vakuotos šparaginės pupelės

Vakuotos šparaginės pupelės

1 1 1 1 2

 

Į puodą pripjaustyti šparaginių pupelių, sudėti visus produktus išskyrus actą. Pavirti 5 minutes...

Gairės: actas, aliejus, česnakas, cukrus, druska, sparaginės pupelės, vanduo.

 
Aviečių džemas

Aviečių džemas

1 1 1 2 2

 

Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius.

Gairės: avietės, cukrus, vanduo.

 
Daržovių salotos

Daržovių salotos

1 1 1 2 2

 

Susmulkintus svogūnus, sutarkuotas morkas ir obuolius apkepame aliejuje. Puode su nedideliu kiekiu vandens 15 min....

Gairės: aliejus, kopūstai, morkos, obuoliai, paprikos, svogūnai.

 
Grybai žiemai

Grybai žiemai

2 2 2 2 2

 

1 litrui vandens dedame 2 desertinius šaukštus druskos. Jei grybus virėme be druskos, tai su druska...

Gairės: grybai, vanduo, druska, cukrus, lauro lapai, pipirų žirneliai, actas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų