Atominis troškinys
- Ingredientai
100 ml aliejaus kepimui;
500 g kokios nors mėsos (galima naudoti kiaulieną);
2 skiltelės česnako;
2 g druskos;
2 šaukštai maltos aitriosios paprikos;
1 šaukštas mėsos prieskonių;
2 didelės morkos;
6 šaukštai pomidorų padažo;
1 stiklinė pupelių.- Gaminimas
-
Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka stambi, tada griežinėlius dar pjauname pusiau, susmulkiname česnakus. Morkas ir česnakus troškiname keptuvėje apie 10 minučių. Tada dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą, kuri prieš tai buvo įtrinta mėsos prieskoniais. Troškiname tol, kol mėsa ir morkos suminkštės. Suminkštėjus mėsai, į keptuvę dedame virtas pupeles, pomidorų padažą ir pabarstome aitriosiomis paprikomis. Viską gerai išmaišome ir dar troškiname apie 5 minutes. Patiekiame papuošę prieskonių žolelių šakele.
Gairės: aliejus, Kiauliena, mėsa, druska, česnakas, aitriosios paprikos, mėsos prieskoniai, morkos, pomidorų padažas, pupelės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Kimšta antis su bulvėmis
| Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |
Vegetariški šašlykai
| Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |
Bulvių užkepėlė
| Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |
Lazanija su kepenėlėmis
| Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru
| Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |
Saldžiai rūgšti vištiena
| Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |
Koldūnai su jautiena
| Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |
Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku
| Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |
Šalta mėlynių sriuba
| Uogos užpilamos verdančiu vandeniu, suberiami prieskoniai, pavirinama ir ištrinama. Supilama grietinė su joje... |
Aštri sriuba
| Faršą sudedame į keptuvėje įkaitiną aliejų, pabarstome prieskoniais ir sukepiname. Morkas sutarkuojame... |
Pomidorų sriuba
| Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu.... |
Grybų sriuba
| Pirmiausia reikia užvirinti vandenį. Užvirus vandeniui sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei supjaustytas... |
Daržovių sriuba
| Smidrus nulupti, nupjauti abu galus ir supjaustyti maždaug 3-4 cm ilgio gabaliukais. Cukinijas supjaustyti... |
Špinatų sriuba
| Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... |
Sriuba su voveraitėmis
| Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |

