Pomidorų sriuba
- Ingredientai
- Aliejus kepimui; 
 2 baziliko lapeliai;
 3 skiltelės česnako;
 2 indeliai čiobrelio šakelių;
 druska;
 pipirai;
 1 kg gerai prinokusių pomidorų;
 1 lauro lapelis;
 300 g supjaustytų svogūnų;
 500 ml vištienos sultinio.
- Gaminimas
-  Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu. Meskite po 2-3 pomidorus į verdanti vandenį ir virkite maždaug 10 sekundžių, kad nusiluptų jų odelė. Galite sumesti nuplikytus pomidorus į indą su šaltu vandeniu atvėsti, bus patogiau lupti. Nulupkite odelę, supjaustykite kiekvieną pomidorą į keturias dalis ir išpjaukite sėklas. Ant žemos-vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite truputį alyvų aliejaus. Sumeskite supjaustytus svogūnus bei sutraiškytas česnako skilteles ir pakepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus, lauro lapą, čiobrelį, supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Išimkite lauro lapą bei čiobrelį. Gerai susmulkinkite sriubą blenderiu - smulkintuvu. Pagardinkite prieskoniais ir patiekite. 
Gairės: aliejus, baziliko lapeliai, česnakas, čiobrelio šakelės, druska, pipirai, prinokę pomidorai, lauro lapelis, svogūnai, vištienos sultinys.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių
 
  
  
  
  
  
| Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... | 
 
  Troškinta vištiena su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... | 
 
  Troškinys ir sriuba viename
 
  
  
  
  
  
| Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... | 
 
  Šalta mėlynių sriuba
 
  
  
  
  
  
| Uogos užpilamos verdančiu vandeniu, suberiami prieskoniai, pavirinama ir ištrinama. Supilama grietinė su joje... | 
 
  Aštri sriuba
 
  
  
  
  
  
| Faršą sudedame į keptuvėje įkaitiną aliejų, pabarstome prieskoniais ir sukepiname. Morkas sutarkuojame... | 
 
  Grybų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Pirmiausia reikia užvirinti vandenį. Užvirus vandeniui sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei supjaustytas... | 
 
  Daržovių sriuba
 
  
  
  
  
  
| Smidrus nulupti, nupjauti abu galus ir supjaustyti maždaug 3-4 cm ilgio gabaliukais. Cukinijas supjaustyti... | 
 
  Špinatų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... | 
 
  Sriuba su voveraitėmis
 
  
  
  
  
  
| Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... | 
 
  Daržovių sriuba su vištiena
 
  
  
  
  
  
| Visas daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir beriame į puodą, kur jau verda vištienos gabaliukai.... | 
 
  Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais
 
  
  
  
  
  
| Nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim... | 
 
  Taupi, sveika ir gardi sriuba
 
  
  
  
  
  
| Morkas, bulves nulupame, nuplauname. Bulves supjaustome kūbeliais, morkas sutarkuojame burokinę tarka. Kopūsto... | 
 
  Sriuba "vaikų džiaugsmas"
 
  
  
  
  
  
| Užviriname puodą vandens, sudedame nuplautus džiovintus vaisius (vaisiai gali būti įvairus: razinos, slyvos,... | 
 
  Sūrio sriuba
 
  
  
  
  
  
| Visą faršą reikia apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus, ant mažos ugnies, kol apskrus. Supjaustyti poras... | 
 
  Čili sriuba
 
  
  
  
  
  
| Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 