Čili sriuba
- Ingredientai
Čili prieskoniai;
1,5 l konservuotų pomidorų savo sultyse (lupti);
1 maža skardinė raudonųjų pupelių;
500 g mėsos faršo;
1 raudonoji paprika;
1 sumuštinių batonas;
sūris.- Gaminimas
-
Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė neturėtų kunkuliuoti, virti).
Keptuvėje iškepame faršą, susmulkiname, kad jis nesuliptų į didelius gabaliukus.
Supjaustome papriką ir sudedame ją į puodą virti kartu su pomidorų tyre.
Sudedame faršą ir pupeles (su visu skystimu, kuris būna skardinėje), verdame apie 10-15 minučių. Per tą laiką susitarkuojame sūrį ir paskrudiname duonos.
Į sriubą pagal poreikius dedame aštrių prieskonių
Įsipylus sriubos į lėkštę užbarstome sūrio. Patiekiame su riekele skrudintos duonos ar batono.
(Į sriubą taip pat galima dėti pievagrybių ir juodųjų alyvuogių, jei norite daugiau sriubos, galima šiek tiek praskiesti vandeniu. Svarbu nepadauginti)
Gairės: Čili prieskoniai, konservuoti pomidorai, raudonosios pupelės, mėsos faršas, raudonoji paprika, sumuštinių batonas, sūris.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Šalta pomidorų sriuba
| Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... |
Žaliųjų citrinų sriuba
| Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... |
Daržovių sriuba
| Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |
Žuvienė su bulvėmis
| Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |
Raudonieji barščiai
| Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Tiršta jautienos sriuba
| Jautieną supjaustyti kvadrateliais, pakepinti su taukais, kai gražiai apkeps padruskinti, apibarstyti smulkiai... |
Aštri sriubytė
| Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad... |
Aštri pomidorų sriuba
| Pomidorus perlieti karštu vandeniu, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu, saliero stiebą susmulkinti,... |
Pavasarinė kukulynė
| Iš vienos stiklinės sulos, trupučio druskos ir miltų išminkome minkštą tešlą.... |
Svogūnų sriuba
| Bulves ir morkas nulupame. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame... |
Bulvių sriuba su žirneliais
| Bulves supjaustyti kubeliais ir suberti į vandenį, įmesti daržovių sultinio kubelį ir virti 15 min. Nuplauti... |
Agurkienė su žalumynais
| Agurkus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Papriką perpjauname, išimame sėklas, smulkiai... |
Špinatų sriuba
| Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... |
Vištienos sriuba
| Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |
Pomidorų sriuba
| Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti... |

