Troškinti grybai su bulvėmis
- Ingredientai
400 g pievagrybių;
5 bulvės;
0,5 stiklinės grietinės;
šaukštas pomidorų tyrės;
2 šaukštai sviesto;
truputis aliejaus;
1 svogūnas;
druska;
smulkūs juodieji pipirai;
2 lauro lapai;
žali krapai.- Gaminimas
-
Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį. Supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į gilią keptuvę, užpilkite grietine, pomidorų padažu, pasūdykite, paskaninkite pipirais įdėkite lauro lapelius. Ant vidutinio karštumo ugnies kepkite 7-10 minučių.
Bulves nuskuskite, supjaustykite, svogūnus susmulkinkite. Bulves ir svogūnus sumaišykite ir apkepinkite aliejaus ir sviesto mišinyje. Vėliau bulves sumaišykite su grybais, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol visi produktai suminkštės.
Patiekdami pabarstykite susmulkintais žalumynais.
Gairės: pievagrybiai, bulvės, grietinė, pomidorų tyrė, sviestas, aliejus, svogūnas, druska, juodieji pipirai, lauro lapai, žali krapai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Kotletukai troškinti morkose





Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |