Įdaryti pomidorai
- Ingredientai
Reikės: 4 sunokusių pomidorų (600 g).
Įdarui:
200 g vištos krūtinėlės;
100 g pievagrybių;
didelio svogūno;
stiklinės pieno;
šaukšto miltų;
100 g fermentinio sūrio;
žiupsnelio petražolių žolelių;
3 šaukštų sviesto;
šaukštelio „Vegetos“ prieskonių;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.
Paruoškite įdarą: vištieną nuplaukite, nušluostykite, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto, suvyniokite į foliją ir iškepkite.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, jame pakepinkite nuvalytus ir smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius, kai išgaruos skystis, suberkite susmulkintus svogūnus, pasūdykite ir 5 minutes kepkite. Puode ištirpinkite likusį sviestą, suberkite miltus, atskieskite pienu su jame išmaišyta „Vegeta“. Į šį padažą suberkite kubeliais supjaustytą sūrį ir kaitinkite, kol jis ištirps.
Į dubenėlį įpilkite pusę padažo, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, grybus, svogūnus ir išmaišykite. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Šio įdaru prikimškite pomidorus, sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite likusiu padažu ir 20 min. kepkite orkaitėje. Prieš patiekiant uždėkite nupjaustytas viršūnėles. Patiekite su balta duona.
Gairės: pomidorai, vištos krūtinėlė, pievagrybiai, svogūnas, pienas, miltai, fermentinis sūris, petražolės, sviestas, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Troškinta vištiena su voveraitėmis
| Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |
Kiauliena baltame vyne
| Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... |
Jautiena kinietiškai
| Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... |
Kiauliena su grybų padažu
| pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... |
Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
| Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... |
Jautienos kepsnys
| Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... |
Lazanija su špinatais
| Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... |
Aštrūs makaronai su pomidorų padažu
| Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... |
Kriauklės su įdaru
| Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |
Įdaryti makaronai
| Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... |
Makaronai su mėsos faršu
| Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... |
Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai
| Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... |
Daržovių troškinys su makaronais
| Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... |
Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu
| Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |
Makaronai su krevetėmis
| Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |

