Bulvių sriuba su žirneliais
- Ingredientai
- 300 g bulvių; 
 3 morkos;
 150g šviezių arba šaldytų žaliųjų žirnelių;
 1 pora;
 3 šaukštai aliejaus;
 1 šaukštelis kmynų;
 4 šaukštai grietinėlės;
 sauso daržovių sultinio kubelis;
 tarkuoto muskato riešuto (ant peilio galo);
 2 šaukštai kapotų petražolių.
- Gaminimas
-  Bulves supjaustyti kubeliais ir suberti į vandenį, įmesti daržovių sultinio kubelį ir virti 15 min. Nuplauti porą, supjaustyti žiedeliais ir truputį patroškinti su aliejumi. Nuskustas morkas supjaustyti kubeliais, sudėti i keptuvę su porais, suberti žirnelius ir pusę bulvių iš sultinio. Daržoves paskaninti prieskoniais, viską maišant troškinti 10 min. Sultinyje likusias bulves sutrinti grūstuvėliu, sudėti troškintas daržoves, paskaninti grietinėle, pabarstyti petražolėmis. 
Gairės: bulvės, morkos, poros, aliejus, kmynai, grietinėlė, muskato riešutas, kapotos petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Čili sriuba
 
  
  
  
  
  
| Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... | 
 
  Šalta pomidorų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... | 
 
  Žaliųjų citrinų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... | 
 
  Daržovių sriuba
 
  
  
  
  
  
| Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... | 
 
  Žuvienė su bulvėmis
 
  
  
  
  
  
| Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... | 
 
  Raudonieji barščiai
 
  
  
  
  
  
| Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... | 
 
  Tiršta jautienos sriuba
 
  
  
  
  
  
| Jautieną supjaustyti kvadrateliais, pakepinti su taukais, kai gražiai apkeps padruskinti, apibarstyti smulkiai... | 
 
  Aštri sriubytė
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad... | 
 
  Aštri pomidorų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Pomidorus perlieti karštu vandeniu, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu, saliero stiebą susmulkinti,... | 
 
  Pavasarinė kukulynė
 
  
  
  
  
  
| Iš vienos stiklinės sulos, trupučio druskos ir miltų išminkome minkštą tešlą.... | 
 
  Svogūnų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Bulves ir morkas nulupame. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame... | 
 
  Agurkienė su žalumynais
 
  
  
  
  
  
| Agurkus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Papriką perpjauname, išimame sėklas, smulkiai... | 
 
  Špinatų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... | 
 
  Vištienos sriuba
 
  
  
  
  
  
| Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... | 
 
  Pomidorų sriuba
 
  
  
  
  
  
| Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 