Krienų padažui jums reikės:
- ½ stiklinės Kėdainių konservai majonezo „Originalus“
- 2 valg. šaukštų aštrių krienų
- 1 arb. šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- ½ stiklinės smulkiai pjaustytų šviežių laiškinių česnakų
- Žiupsnelio druskos
- 1 arb. šaukštelio citrinos sulčių
Egzotiškam padažui jums reikės:
- ½ stiklinės Kėdainių konservai majonezo „Originalus“
- 1/3 stiklinės mangų tyrės
- 0,5 arb. šaukštelio kario miltelių
- 0,5 arb. šaukštelio čili dribsnių
- Žiupsnelio druskos
Karpiui jums reikės:
- 500-600 g karpio filė
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- ½ stiklinės kukurūzų krakmolo
- 1-2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
- 1 arb. šaukštelio česnako granulių
- 0,5 arb. šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 1 vnt. citrinos tarkuotos žievelės
Paruoškite krienų padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, krienus, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, smulkintų laiškinių česnakų, druskos ir įspauskite citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
Paruoškite egzotišką padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, supilkite mangų tyrę, suberkite kario miltelius, čili dribsnius ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
Paruoškite karpį. Karpio filė apibarstykite su šiek tiek druskos, suvyniokite į popierinį rankšluostį ir palikite šaldytuve bent valandai (geriausia – 6-8 valandoms) – toks žuvies paruošimas pašalina.
perteklinę drėgmę, dėl ko iškepus karpio file su paniruote išlieka sultinga, o plutelė būna labai traški. Kol karpis „ilsisi“, pasiruoškite paniravimui. Į vieną indą supilkite miltus su kukurūzų krakmolu. Į kitą, kiaušinių plakinį. Į trečią indelį supilkite parmezano sūrį sumaišytą su česnako granulėmis, rūkytos paprikos milteliais ir citrinos žievele.
Nusausintą karpio filė supjaustykite juostelėmis, padenkite miltų ir kukurūzų krakmolo mišiniu. Miltuotas juosteles negausiai pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite sūrio su prieskoniais mišinyje. Taip paruoštas karpio juosteles, sudėtas odele į viršų, kepkite iki 205 °C laipsnių įkaitintoje karšto oro gruzdintuvėje 4-5 minutes. Labai svarbu neperkrauti oro gruzdintuvės, kad žuvis tolygiai ir gražiai apskrustų.
Skanaus.
Laida „Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!