karpis
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „karpis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „karpis“.
            
 „Karpiui“ nepavyko iš buvusios vadovės prisiteisti 375 tūkst. eurų
                                Pieno perdirbimo bendrovės „Marijampolės pieno konservai“ (MPK) valdytojai įmonei „Karpis“ nepavyko iš buvusios jo vadovės Aušros Mockuvienės prisiteisti 375 tūkst. eurų žalos atlyginimo už, anot „Karpio“, per pigiai parduotą įmonės nekilnojamąjį turtą (NT).   
Apeliacinis teismas gruodžio 19 dieną atmetė „Karpio“ ieškinį, be to, įmonė buvusiai vadovei turi sumokėti 12,3 tūkst.
                            
 Prieš kepant karpį šventėms padarykite tai: skonis bus žymiai geresnis
                                Dažnas Kūčių vakaro be gera kaina ir skoniu pasižyminčio karpio neįsivaizduoja. Būtent jis prieš pat šventes tampa pačia populiariausia žuvimi parduotuvėje, aplenkiančia net silkę ir lašišą, atskleidžia „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Kadangi jis būna vienas svarbiausių patiekalų, verta žinoti kelias gudrybes, kad karpis pavyktų tiesiog meistriškai.
                            
 Išsisaugokite šį receptą Kūčioms: taps šeimos favoritu
                                Ieškote idėjų, ką naujo pasigaminti iš žuvies? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip ant kiekvienos šeimos stalo bent kelis kartus per metus atsiduriančius žuvies maltinukus pakelti į kitą lygį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  3 karpius pagavęs kėdainietis nustebo ir pats: jų dydis atima žadą
                                Apie karpininką Eiridą Dambrauską kalbos sklinda ne tik tarp kėdainiečių karpininkų. Jo trofėjai ir atsidavimas žvejybai stebina net užkietėjusius žvejus. E. Dambrauskas, gyvenantis Kėdainiuose, kaip ir kiekvieną vasarą, labai daug laiko praleidžia prie vandens su meškerėmis.  
Jaunuolis yra susikoncentravęs į karpių žvejybą. O paskutinė jo žvejyba – net labai įspūdinga: laimikis – 3 vienas už kitą gražesni karpiai.
                            
 Teismas leido „Marijampolės pieno konservų“ akcininkams keisti valdybą
                                2019 metais mirusio verslininko Raimondo Karpavičiaus turto paveldėtojams toliau ginčijantis dėl teisių į palikimą, apeliacinės instancijos teismas leido keisti bendrovės „Karpis“ valdomos įmonės „Marijampolės pieno konservai“ valdybą bei vadovą.
                            
 Šį jautrų pareigūno poelgį 7-erių metų berniukas prisimins ilgai: sujaudins ne vieną
                                Policijos pareigūnas Vusterio mieste, Ohajo valstijoje padėjo septynerių metų berniukui sugauti 6 kilogramų sveriantį karpį. 
Vusterio policijos departamento publikuotame vaizdo įraše matyti didelė žuvis netoli Fredlanderio parke esančio tvenkinio kranto. 
Policijos departamentas nurodė, kad septynerių metų berniukui, jo tėvui ir patruliui Joshui Timko prireikė 15 minučių sužvejoti šį karpį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Taip ruošto karpio dar neragavote: Gian Luca išdavė ypatingą receptą
                                Paskutinėje šio sezono TV3 laidoje „La maistas“ garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco svečiavosi pas Arūną Valinską jo žuvininkystės ūkyje. Išbandęs jėgas žvejyboje, šefas nepraleido progos kartu su A. Valinsku pagaminti gardų karpį su šonine.
                            
 Šios klaidos prie Kūčių stalo gali baigtis liūdnai: įspėja visus
                                Šv. Kūčios – metas, kai prie bendro stalo ramybėje susėda visa šeima. Stalą nukloja 12 patiekalų, karaliauja silkė ir kiti iš senų senovės atkeliavę tradiciniai patiekalai. Tačiau gydytoja dietologė turi keletą patarimų, kad šventinė vakarienė būtų ne tik skani, bet ir naudinga. 
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro gydytoja dietologė dr.
                            
 Taip pagamintas karpis taps Kūčių stalo pažiba: norėsis dar ir dar
                                Gražiausios metų šventės jau ant nosies, o tiems, kurie dar nesugalvojo, kaip Kūčių vakarą nustebinti savo šeimą ar draugus, TV3 laidos „Gardu Gardu“ Gediminas Endriukaitis tam turi puikią išeitį ir siūlo pasigaminti traškias karpio juosteles su majonezo-krienų padažu. 
Krienų padažui jums reikės: 
½ stiklinės majonezo; 
2 valg. šaukštų aštrių krienų; 
1 arb.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Šios žuvies juostelės per šventes nustebins visus: išbandykite
                                Didžiausios žiemos šventės – jau čia pat. Jeigu vis dar ieškote idėjų šventinei vakarienei, siūlome išbandyti traškias karpio juosteles su majonezo-krienų padažu. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“. 
Krienų padažui jums reikės: 
	½ stiklinės Kėdainių konservai majonezo „Originalus“
	2 valg. šaukštų aštrių krienų
	1 arb.
                            
 Alytaus rajone žvejai sugavo karpį milžiną: sveria net 30 kilogramų
                                Alytaus rajone žvejai sugavo karpį milžiną – sveriantį net trisdešimt kilogramų. Tvenkinio savininkas ketina siekti rekordo, tad laimikį pasvėrė, išmatavo ir paleido atgal į tvenkinį.  
Tiesa, likimą šis karpis bando jau ne pirmą kartą, jis buvo jau kelis sykius pagautas ir paleistas atgal. Milžinas net vardą jau turi – žvejai jį pakrikštijo Muslimuku.
                            
 Receptas. Įdarytas karpis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   morkų    šiek tiek   ryžių (virti)    šiek tiek   žirnių (konservuoti)    1 vienetas   kiaušinių    1 vienetas   karpių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   sviesto    šiek tiek   prieskonių (žuvims)    1 vienetas   žuvies (šaldyta)    šiek tiek   žalumynų (papuošimui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Keptas karpis tešloje
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   karpių    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlai papildomai reikės: 1 kiaušinis 1 stiklinė pieno truputį kvietinių miltų 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių truputį druskos aliejaus kepimui.  Karpį išvalykite, nuplaukite. Nupjaukite karpio galvą ir uodegą. Tada žuvį perpjaukite išilgai ties stuburu į dvi dalis. Nupjaukite pelekus ir supjaustykite karpį stačiakampiais gabalais. Juos įtrinkite druska ir pipirais.
                            
 Receptas. Keptas karpis pomidorų padaže
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    0.5 stiklinės   kvietinių miltų    1 kilogramas   karpių    0.5 stiklinės   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    0.5 stiklinės   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalyta žuvis supjaustoma, pabarstoma druska su pipirais, apvoliojama miltais ir apkepinama aliejuje arba svieste. Vėliau užpilama pomidorų padažu ir 5 min. pakaitinama. Taip paruoštas karpis gali būti tiekiamas su ryžių koše arba keptomis bulvėmis.
                            
 Receptas. Karpis drebučiuose
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   karpių    šiek tiek   prieskonių    šiek tiek   sultinio (kubelis ar drebučiuose)    šiek tiek   grietinėlės    1 vienetas   morkų    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpį išvalyti. Galvą virti nedideliame kiekyje vandens (sultinio), pagardinus mėgstamais prieskoniais. Tada išimti galvą ir dėti karpio gabalėlius (be kaulų), pagardinti prieskoniais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. RŪKYTAS KARPIS
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   karpių    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpį išvalome, bet neskutame žvynų, ištriname druska (negailime),po valandos druską nuplauname, įtriname pipirais ir česnaku (gausiai).  Palaikome dar valandą ir galime rūkyti.  Mes rūkome metalinėje statinaitėje, į ją pridedame juodų serbentų, kadagio šakelių, vyšnių lapų, kriaušių, obelų šakelių.
                            
 Receptas. Karpis, keptas orkaitėje
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 kilogramas   karpių    šiek tiek   druskos    0.5 stiklinės   aliejaus    1 valgomasis šaukštas   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalyta supjaustyta žuvis, išėmus kaulus, pabarstoma pipirais, apšlakstoma citrinos sultimis ir 30 min. palaikoma šaltai. Vėliau pasūdoma ir kepama riebalais išteptoje skardoje apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tiekiama apšlakstyta grietine. Skanaus.
                            
 Receptas. Keptas karpis su obuoliais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    3 vienetai   obuolių (rūgštoki, dideli)    1 kilogramas   karpių (ne mažesnis, nei)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalytą karpį ištriname prieskoniais ir paliekame per naktį pasimarinuoti. Obuolius supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinų sultimis, kad nepajuostų. Obuolius sudedame į žuvies vidų ir užsiuvame. Aptepame žuvį majonezu (jei Kūčioms - aliejumi) ir šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karpis, šutintas aluje
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų (žievelė, tarkuota)    3 vienetai   gvazdikėlių    6 vienetai   juodųjų pipirų    4 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 kilogramas   karpių    1 stiklinė   džiūvesėlių    1 stiklinė   acto (atskiestas, 3%)    1.5 stiklinės   alaus    šiek tiek   druskos    6 vienetai   kvapiųjų pipirų    1 sauja   razinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palai...
                            
 Receptas. Keptas įdarytas karpis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   kalendrų    1 vienetas   morkų    šiek tiek   muskato    1 vienetas   petražolių    1 vienetas   salierų    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    1 kilogramas   karpių    3 vienetai   batono (riekės)    šiek tiek   džiūvesėlių    0.5 stiklinės   pieno    šiek tiek   druskos    100 gramų   sviesto    0.5 stiklinės   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš karpio vidaus organai ištraukiami pro pakaklę.
                            
 Receptas. Karpis spanguolių padaže
                                INGREDIENTAI:    1 gabalas   karpių    1 vienetas   morkų    šiek tiek   porų    5 vienetai   pievagrybių    1 vienetas   citrinų    1 gūželė   petražolių    1 arbatinis šaukštelis   citrinpipirių    1 arbatinis šaukštelis   prieskonių (žuvies)    50 gramų   sviesto    1 valgomasis šaukštas   miltai    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    1 saujelė   spanguolių (džiovintos)    1 arbatinis šaukštelis   obuolių acto    100 gramų   sultinio (žuvies)    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Įdarytas karpis su krabais
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   ryžių (virti)    šiek tiek   žirnių    1 vienetas   kiaušinių    1 vienetas   karpių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   krabų (mėsa)    šiek tiek   prieskonių (žuvims)    šiek tiek   žalumynų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti. Išskrostą žuvį guldyti ant lentos ir pjauti per nugarą nepažeidžiant odos. Išdarinėti žuvį.
                            
 Receptas. Įdarytas karpis su lašinukais
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   morkų (vidutinio dydžio)    2 vienetai   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    1.5 kilogramo   karpių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    0.5 stiklinės   džiūvesėlių    1 stiklinė   pieno    0.5 stiklinės   manų kruopų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (žuvies)    šiek tiek   žalumynų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpį nuskusti, išvalyti ir nuplauti. Išimti žiaunas ir akis.
                            
 Receptas. Karpis drebučiuose
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   pomidorų pastos    1 vienetas   kiaušinių (baltymas)    1 vienetas   kiaušinių (virtas)    1 kilogramas   karpių    šiek tiek   majonezo    1 valgomasis šaukštas   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    1 litras   sultinio (daržovių)    10 gramų   želatinos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpis išvalomas, supjaustomas ir išverdamas daržovių sultinyje su prieskoniais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karpis, troškintas aluje
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų (žievelė)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   petražolių    700 gramų   karpių    1 arbatinis šaukštelis   acto    100 mililitrų   alaus    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    50 gramų   razinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Paruoštą žuvį supjaustyti gabalais, pasūdyti, apibarstyti pipirais, aplieti actu ir pamarinuoti šaldytuve 1 val. Į puodą sudėti žuvį, suberti razinas, citrinos žievelę, įpilti aliejaus ir alaus.
                            
 Receptas. Keptas karpis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   karpių    0.5 vieneto   citrinų    1 valgomasis šaukštas   majonezo    1 valgomasis šaukštas   garstyčių    šiek tiek   prieskonių (žuvies)    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Paruoštos žuvies nugarą įpjauti, įtrinti majonezo, garstyčių, citrinos sulčių ir prieskonių mišiniu ir kepti orkaitėje uždengus folija. Pabaigoje nuimti, kad šiek tiek apskrustų.
                            
 Receptas. Karpis, puoštas plakta grietinėle
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    50 gramų   lazdyno reišutų    100 gramų   slyvų (džiovintos)    šiek tiek   kvietinių miltų    1 kilogramas   karpių    1.5 stiklinės   grietinėlės (plakta)    šiek tiek   druskos    1 stiklinė   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustytas karpis pabarstomas druska su prieskoniais, apvoliojamas miltais ir iškepamas.   Slyvos išverdamos ir ištrinamos pro sietelį. Riešutai sukapojami.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Virtas karpis
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bulvių (virtos)    1 vienetas   citrinų (griežinėlis)    šiek tiek   čiobrelių    3 vienetai   juodųjų pipirų    šiek tiek   peletrūno    1 vienetas   laurų lapų (lapelis)    1 vienetas   morkų    1 vienetas   petražolių    1 vienetas   porų    1 vienetas   salierų    1 vienetas   svogūnų    1 kilogramas   karpių    šiek tiek   druskos    100 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalytas karpis įtrinamas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedamas į puodą ...
                            
 Receptas. Įdarytas karpis
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    2 vienetai   morkų    šiek tiek   petražolių    šiek tiek   salierų    1 vienetas   svogūnų    1 kilogramas   karpių    1 ir 1/5 litro   vandens    3 vienetai   kvapiųjų pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įdarui papildomai reikės: žuvies filė, svogūnas, 30 g riebalų, šaukštas manų kruopų, šaukštelis džiovintų baravykų, riekelė batono, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputis druskos, maltų pipirų.  Žuvis nuplaunama, išimami viduriai.
                            
 Receptas. Karpis su medumi
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų    1 valgomasis šaukštas   medaus    1 vienetas   morkų    1 vienetas   petražolių (šaknis)    0.5 vieneto   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    1 kilogramas   karpių    1 valgomasis šaukštas   acto (9%)    šiek tiek   druskos    1 stiklinė   sultinio    2 valgomieji šaukštai   razinų    10 gramų   želatinos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Paruoštą žuvį supjaustyti porcijiniais gabaliukais ir sudėti į puodą kartu su pjaustytais: morkomis, petražolės šaknimi, svogūnu ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Grikiais įdarytas karpis
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   grikių    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių (virtas)    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    800 gramų   karpių (šviežias, išvalytas)    šiek tiek   druskos    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 stiklinė   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir 15 minučių palaikykite. Nuluptą svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
                            
 Receptas. Lenkiškai pagamintas karpis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų (žievelė)    2 vienetai   gvazdikėlių    3 vienetai   juodųjų pipirų    1 vienetas   laurų lapų (lapelis)    30 gramų   migdolų    2 vienetai   morkų    1 vienetas   petražolių    šiek tiek   salierų    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   karpių    50 gramų   džiūvesėlių    2 valgomieji šaukštai   acto    100 mililitrų   raudonojo vyno    0.5 litro   alaus (tamsus)    30 gramų   razinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu.
                            
 Receptas. Karpis nenuskaidrintuose drebučiuose
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   laurų lapų (lapelis)    šiek tiek   petražolių    3 vienetai   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 kilogramas   karpių    0.5 litro   obuolių sulčių    0.5 litro   vandens    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    1 valgomasis šaukštas   sviesto    20 gramų   želatinos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nulupta žuvis supjaustoma 4 cm pločio gabalais ir pasūdoma.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karpis, troškintas piene
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   juodųjų pipirų    1 vienetas   laurų lapų (lapelis)    1 vienetas   petražolių (šakelė)    1 vienetas   kiaušinių    1 kilogramas   karpių    4 valgomieji šaukštai   džiūvesėlių    0.5 stiklinės   pieno    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, įtrinamas druska su prieskoniais, pavoliojamas plaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir apkepinamas svieste.
                            
 Receptas. Keptas įdarytas karpis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   karpių (šviežias,vidutinis)    1 vienetas   svogūnų (vidutinio dydžio)    20 gramų   krapų (smulkinti)    5 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   prieskonių ( žuviai, su žolelėmis)    1 vienetas   citrinų    100 gramų   kopūstų (Pekino)    4 vienetai   bulvių    1 vienetas   morkų (smulkinta)    1 vienetas   pomidorų pastos    1 sauja   sparaginių pupelių    1 vienetas   laurų lapų (lapai)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Virtas karpis padaže
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų (skiltelių)    1 vienetas   česnakų (skiltelė)    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   laurų lapų (lapelis)    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   svogūnų    1 kilogramas   karpių    1 stiklinė   obuolių sulčių    0.5 stiklinės   vandens    šiek tiek   druskos    0.5 stiklinės   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuvalyta žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karpis keptas alyvuogių aliejuje
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   kvietinių miltų    1 vienetas   karpių    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos    šiek tiek   citrinpipirių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpį išvalyti, gerai nuplauti ir supjaustyti riekelėmis. Įtrinti tokiu mišiniu: spaustos citrinų sultys, šlakelis alyvuogių aliejaus, citrinpipiriai, druska. Palaikyti šaltai apie valandą. Kiekvieną karpio riekelę apvolioti miltuose ir kepti įkaitintame alyvuogių aliejuje.
                            
 Receptas. Orkaitėje keptas karpis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   karpių (gyvas)    šiek tiek   džiūvesėlių    šiek tiek   druskos    50 gramų   sviesto (lydytas)    šiek tiek   prieskonių (mišinys "Žuvies ant grotelių")     PARUOŠIMO BŪDAS:   karpį išdarinėti bet nesupjaustyti; gausiai apibarstyti karpio išorę ir vidų prieskoniais; tuomet aptepti karpio išorę sviestu; ir apibarstyti džiūvėsėliais. kepti apie 40 min, arba kol gražiai apskrus vidutinio karštumo prkaitėje.
                            
 Receptas. Karpis su krienais ir obuoliais
                                INGREDIENTAI:    40 gramų   krienų    60 gramų   obuolių    50 gramų   salierų    1 vienetas   svogūnų    150 gramų   karpių    šiek tiek   acto    šiek tiek   prieskonių (žuvies sultinys)    20 gramų   žalumynų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpį supjaustykite ir apipilkite atskiestu actu. Po to dėkite žuvį į sultinį ir virkite. Įdėkite supjaustytą svogūną, salierų, petražolių, paskaninkite pipirais ir lauro lapais. Išvirus karpiui viską ataušinkite.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karpis, marinuotas česnake
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   karpių    4 galvos   česnakų    4 žiupsneliai   druskos    Antras sluoksnis:     200 gramų   miltai ((apvoliojimui))    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 14   PARUOŠIMO BŪDAS:   Gyvą karpį išdoroti, nuvalyti, išplauti, nuskusti žvynus.   Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8 kg, tadi man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio.
                            
 Receptas. Karpis su grikiais
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    0.5 stiklinės   grikių (košė)    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   svogūnų    2 vienetai   karpių    1/3 stiklinės   džiūvesėlių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    2 valgomieji šaukštai   sviesto    200 gramų   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpius išvalyti, iš vidaus ir išorės įtrinti druska ir pipirais. Išvirti grikių košę, kruopas užpylus viena stikline pasūdyto vandens.
                            
 Receptas. Keptas karpis
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   juodųjų pipirų    2 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    1 kilogramas   karpių    4 valgomieji šaukštai   džiūvesėlių    šiek tiek   druskos    0.5 stiklinės   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalytas karpis supjaustomas, apibarstomas miltais, sumaišytais su maltais prieskoniais ir druska, apvoliojamas džiūvėsėliais ir kepamas aliejuje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karpių sriuba su razinomis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 valgomasis šaukštas   krienų (tarkuoti)    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    500 gramų   karpių (šviežias)    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   grietinės    6 stiklinės   sultinio (daržovių)    1.5 valgomojo šaukšto   razinų (išmirkytos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpis supjaustomas ir daržovių sultinyje ant mažos ugnies verdamas apie 30 min. Grietinė sumaišoma su miltais, supilama į sriubą, užvirinama.
                            
 Receptas. Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   karpių    100 gramų   grikių    150 gramų   grybų (rudieji šampinjonai)    200 gramų   daržovių (įvairios, šaldytos)    4 valgomieji šaukštai   sviesto    150 gramų   lydyto sūrio (pievagrybių skonio)    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    1 skiltelė   česnakų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   juodųjų pipirų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Karpis drebučiuose
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   morkų    1 kilogramas   karpių    šiek tiek   grietinės    šiek tiek   prieskonių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpį išvalyti. Galvą virti nedideliame kiekyje vandens pagardinus mėgstamais prieskoniais. Paskui ją išimti ir dėti karpio gabalėlius be kaulų, pagardinti prieskoniais. Pavirus supilti grietinėlę, sukrėsti svieste patroškintą rupiai tarkuotą morką ir dar užvirinti. Supilstyti į indelius ir padėti šaltai, kad sustingtų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Įdarytas karpis
                                INGREDIENTAI:    1.5 kilogramo   karpių    300 gramų   mesos ((karštai rūkyta šoninė))    3 vienetai   džiūvesėlių    100 mililitrų   pieno    1 skiltelė   česnakų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    1 valgomasis šaukštas   petražolių    1 vienetas   citrinų    4 lapai   salotų    40 gramų   morkų (virta (gabaliukas))    1 vienetas   kiaušinių    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Karpio sriuba orkaitėje
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    3 vienetai   svogūnų (labai dideli)    šiek tiek   karpių    0.5 stiklinės   raudonojo vyno    šiek tiek   prieskonių (žuvies)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Stambiai supjaustytą žuvį apkepiname keptuvėje, po to apkepiname svogūnus, daug daug česnakų, beriame žuvies prieskonių, viską sudedame į gilią skardą, įpilame vandens ir pusę stiklinės raudonojo vyno. Troškiname 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 2 valandas.
                            
 Kauniečių brolių laimikis atima žadą: sugavo įspūdingo dydžio karpį
                                Ilgąjį savaitgalį Tauragėje Donatas ir Dalius, karpininkai iš Kauno, sugavo įspūdingą 30 kilogramų karpį. Savo laimikio vaizdo įrašu jie pasidalijo ir su portalo tv3.lt skaitytojais. 
Vaizdo medžiagą ir laišką atsiuntę žvejai teigia, kad tai didžiausias jų žvejotame tvenkinyje iki šiol pagautas karpis, o galbūt ir pats didžiausias visoje Lietuvos istorijoje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Gian Luca metė sau netikėtą iššūkį: ar įmanoma lašinius suderinti su karpiu?
                                Tikriausiai būtų sunku rasti žmogų, kuris nedievintų italų virtuvės. O štai laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco kiekvieną sekmadienį TV3 žiūrovams įrodo, kad jis neabejingas ir lietuviškai. Savo receptais jis geba supinti Lietuvą su Italija, tačiau iki šiol ne viskas, ką mūsų tautiečiai dievina, jam yra taip lengvai perprantama… 
Kiekvieną sekmadienį žinomas vyras lankosi vis kitame Lietuvos ūkyje, kuriame ir pats patiria naujų kartų.
                            
 Lietuvių pamėgta žuvis – karpis: štai kodėl naudinga ją rinktis
                                Karpis yra viena skaniausių ir labiausiai paplitusių žuvų, vartojamų daugelyje pasaulio šalių. Karpis yra ne tik itin gardaus ir švelnaus skonio žuvis, bet taip pat turi daugybę didelių privalumų sveikatai, tokių kaip gebėjimą pagerinti širdies sveikatą, sumažinti uždegimą, apsaugoti kvėpavimo takų sveikatą ir net sulėtinti senėjimo procesą.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 