Tešlai reikės:
- 200 gr miltų
- 100 gr šalto sviesto
- 5 šaukštų šalto vandens
- Šaukšto cukraus
- Žiupsnio druskos
Pyrago įdarui reikės:
- Įvairių pomidorų
- 250 gr rikotos sūrio
- 100 gr fetos sūrio
- 2 kiaušinių trynių
- 3 česnako skiltelių
- Įvairių prieskoninių žolelių
Gaminimo eiga:
Miltus suberkite į dubenį, sviestą pavoliokite miltuose ir sutarkuokite stambia tarka. Tarkuojant vis pabarstykite sutarkuotus sviesto gabalėlius miltais, kad jie nesuliptų. Suberkite cukrų, druską ir palengva išmaišykite, kad sviesto gabaliukai pasidengtų miltais. Supilkite vandenį (jis turi būti labai šaltas) ir minkykite, kol tešla sulips į vieną gumulą. Darbuotis reikia greitai, kad sviestas nepradėtų tirpti. Sulipus tešlai ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve, kad sustingtų.
Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Atskirame dubenyje sumaišykite rikotos sūrį su kiaušinių tryniais, sutrupinkite fetos sūrį, suberkite žoleles ir smulkiai sukapotą česnaką. Viską gerai išmaišykite.
Atvėsintą tešlą padėkite ant kepimo popieriaus (taip bus lengviau ją perkelti ant skardos) ir iškočiokite apskritimą. Į tešlos centrą dėkite paruoštą įdarą ir paskirstykite jį po visą tešlą palikdami poros centimetrų kraštus. Ant įdaro išdėliokite pomidorus, o tešlos kraštelius užlenkite į vidų. Pašaukite į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 30–40 min. arba kol gražiai apskrus.
Daugiau K. Starkienės patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.