Bulviniai lizdeliai
- Ingredientai
- 10 bulvių; 
 1 kiaušinio trynys;
 50 g konservuotų kukurūzų;
 3 šaukštai kvietinių miltų;
 1 svogūnas;
 100 g virtos dešros (daktariškos);
 100 g virtų grybų;
 100 g žirnių;
 pienas;
 aliejus;
 prieskoniai bulvėms;
 spirgučiai (jeigu patinka).
- Gaminimas
-  Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels. 
Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Įdaryti vamzdiniai makaronai
 
  
  
  
  
  
| Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... | 
 
  Plovas
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... | 
 
  Sojos užkepėlė
 
  
  
  
  
  
| Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... | 
 
  Baklažanų bokšteliai
 
  
  
  
  
  
| Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... | 
 
  Saldūs bulviniai kleckučiai
 
  
  
  
  
  
| Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... | 
 
  Guliašas pagal mamą
 
  
  
  
  
  
| Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... | 
 
  Kotletai su grybais ir česnakais
 
  
  
  
  
  
| Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... | 
 
  Debesėliai
 
  
  
  
  
  
| Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... | 
 
  Makaronų apkepėlė
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... | 
 
  Virtinukai su mėsa
 
  
  
  
  
  
| Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... | 
 
  Mėsytė kebabams
 
  
  
  
  
  
| Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... | 
 
  Troškinta vištiena su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... | 
 
  Troškinys ir sriuba viename
 
  
  
  
  
  
| Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... | 
 
  Šilkiniai kukuliai
 
  
  
  
  
  
| Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... | 
 
  Kotletukai troškinti morkose
 
  
  
  
  
  
| Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 