Bulviniai lizdeliai
- Ingredientai
- 10 bulvių; 
 1 kiaušinio trynys;
 50 g konservuotų kukurūzų;
 3 šaukštai kvietinių miltų;
 1 svogūnas;
 100 g virtos dešros (daktariškos);
 100 g virtų grybų;
 100 g žirnių;
 pienas;
 aliejus;
 prieskoniai bulvėms;
 spirgučiai (jeigu patinka).
- Gaminimas
-  Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels. 
Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Įdarytos vištienos kulšelės su faršu
 
  
  
  
  
  
| Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... | 
 
  Žuvies filė ,,pataluose"
 
  
  
  
  
  
| Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... | 
 
  Pievagrybių užkepėlė
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... | 
 
  Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... | 
 
  Kalakutiena su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... | 
 
  Atominis troškinys
 
  
  
  
  
  
| Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... | 
 
  Troškinti vištų skrandukai
 
  
  
  
  
  
| Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... | 
 
  Lydekai paliepus
 
  
  
  
  
  
| Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... | 
 
  Kepta menkė tešloje
 
  
  
  
  
  
| Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... | 
 
  Namie kepta pica
 
  
  
  
  
  
| Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... | 
 
  Pica "Havajų"
 
  
  
  
  
  
| Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... | 
 
  Bulviniai blynai su dešrelėm
 
  
  
  
  
  
| Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... | 
 
  Klasikinis čenakas
 
  
  
  
  
  
| Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... | 
 
  Apelsinų skonio upėtakis
 
  
  
  
  
  
| Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... | 
 
  Aštri mėsytė
 
  
  
  
  
  
| Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 