Bulviniai lizdeliai
- Ingredientai
- 10 bulvių; 
 1 kiaušinio trynys;
 50 g konservuotų kukurūzų;
 3 šaukštai kvietinių miltų;
 1 svogūnas;
 100 g virtos dešros (daktariškos);
 100 g virtų grybų;
 100 g žirnių;
 pienas;
 aliejus;
 prieskoniai bulvėms;
 spirgučiai (jeigu patinka).
- Gaminimas
-  Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels. 
Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Keptas jautienos sultingas kumpis
 
  
  
  
  
  
| Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... | 
 
  Kepta kiaulės karka
 
  
  
  
  
  
| Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... | 
 
  Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais
 
  
  
  
  
  
| Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... | 
 
  Farširuota paprika
 
  
  
  
  
  
| Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... | 
 
  Pievagrybiais įdarytas karpis
 
  
  
  
  
  
| Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... | 
 
  Vištiena mandarinų apklote
 
  
  
  
  
  
| Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... | 
 
  Vištienos file agurkėlių apklote
 
  
  
  
  
  
| Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... | 
 
  Vištienos kepsnys
 
  
  
  
  
  
| Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... | 
 
  Bulvių apkepėlė
 
  
  
  
  
  
| Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... | 
 
  Pyragas su mesa ir brokoliais
 
  
  
  
  
  
| Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... | 
 
  Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
 
  
  
  
  
  
| Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... | 
 
  Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
 
  
  
  
  
  
| Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... | 
 
  Sparneliai meduje
 
  
  
  
  
  
| Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... | 
 
  Pikantiški grybai
 
  
  
  
  
  
| Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... | 
 
  Keksiukai su porais ir kumpiu
 
  
  
  
  
  
| Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 