Kepta karka su alumi
- Ingredientai
Kiaulės karka;
8 šaukštai aliejaus;
2 skiltelės česnako;
1 šaukštas kmynų;
paprika;
malti baltieji pipirai;
druska;
0,5 litro tamsiojo alaus;
1 šaukštas aštrių garstyčių;
2 šaukštai medaus.- Gaminimas
-
Kiaulės karką nuplauti, nusausinti ir gerai įtrinti druska, smulkintais česnakais, pipirais, kmynais ir paprikų milteliais. Taip paruoštą karką palaikyti parą šaldytuve, kad įsigertų visi prieskoniai. Marinuotą karką iš visų pusių aptepti aliejumi ir kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Sumaišyti 4 šaukštus aliejaus su šaukštu garstyčių ir 2 šaukštais medaus. Prieš baigiant kepti, karką iš visų pusių aptepti šiuo glajumi ir apšlakstyti alumi.
Gairės: Kepta karka su alumi, aliejus, paprika, malti baltieji pipirai, druska, medus, garstyčios.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Mišrainė prie alaus
| Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu... |
Žirniai su spirgučiais
| Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską... |
Aštrūs vištienos vėrinukai
| Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti... |
Česnakinis duonos bokštas
| Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir... |
Kalmarai tešloje
| Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes.... |
Kepta duona su pikantiška mišraine
| Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,... |
Užkandėlė prie alaus
| Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat... |
Lavašo suktinukas prie alaus
| Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus... |
Kepinukai "Skanumėlis"
| Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma.... |
Aštrus kebabas
| Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais... |
Sviestinis Velykų avinėlis
| Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |
Kiaušiniai kevale
| Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau... |

