Aštrūs vištienos vėrinukai
- Ingredientai
- 300 g vištienos filė; 
 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
 šaukštelis citrinos sulčių;
 šaukštelis paprikoS;
 šaukštelis maltų kmynų;
 pusė šaukštelio džiovinto raudonėlio;
 pusė šaukštelio aitriosios paprikos.
- Gaminimas
-  Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti vištieną. Marinuoti 1 valandą. Kepimo būdai gali būti du - sveikesnis ir nelabai. Sveikesnis - įkaitinti orkaitę iki 200 C, vištieną dėti į folija išklotą skardą ir kepti 30 min. Nesveikasis kepimo būdas - vištieną kepti įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Iškeptus gabalėlius verti ant iešmelių kartu su paprika, pomidorais, agurkais, fermentiniu sūriu, alyvuogėmis - viskuo, kas tik pasitaikys po ranka. Patiekti galima kartu su pjaustytu salieru ir česnakiniu (majonezo, grietinės ir česnako) padažu. 
Gairės: Aštrūs vištienos vėrinukai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, paprika, malti kmynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Bandelės su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Kubeliais supjaustykite šalto rūkymo šoninę ir ją pakepinkite. Sudėkite šaldytas daržoves su... | 
 
  Užkandis “Daugiau nereikia nieko”
 
  
  
  
  
  
| Viskas smulkiai supjaustoma, įberiama druskos, įdedamas majonezas. Išmaišoma. Skanaus. | 
 
  Krevetės ananase
 
  
  
  
  
  
| Ananasą išplauti ir gražiai išpjauti vidų, žievelę palikite sveiką. Išpjautą vidų ir nuluptą... | 
 
  Įdarytos paprikos
 
  
  
  
  
  
| Nupjauti viršutinę paprikų dalį su koteliu ir išimti sėklas. Morką ir pomidorus sutarkuoti stambiai,... | 
 
  Užkandis su jūros gerybėmis
 
  
  
  
  
  
| jūrų gerybių kokteilį atšildyti, papriką supjaustyti nedidelais gabaleliais, baltymus susmulkinti. Visus... | 
 
  Daržovių suši
 
  
  
  
  
  
| Ant dumblio lakšto išklojame iceberg’o lapus, sudedame daržoves, o lakšto kitą galą... | 
 
  Užkandis su sūriu
 
  
  
  
  
  
| Visą lavašą patepti lydytų tepamu sūriu, tolygiai paskirstyti supjaustytos lašisos gabaliukus bei... | 
 
  Vištienos užkandis
 
  
  
  
  
  
| Iš vištienos filė išpjaustykite sausgysles ir perpjauti per pusę. Įspaudžiame česnaką ir... | 
 
  Biskvitinis vyniotinis su mascarpone įdaru
 
  
  
  
  
  
| Trynius išplakame su cukrumi ir karštu vandeniu. Inde išplakame baltymus. Persijotus miltus... | 
 
  Kiaulienos vyniotinis su voveraitėmis
 
  
  
  
  
  
| Voveraites gerai išplauti ir virti 3 min. Smulkiai supjaustyti didelį svoguną ir kepti su voveraitėmis 5-6... | 
 
  Liežuvio užkandėlė
 
  
  
  
  
  
| Krapus smulkiai supjaustyti, česnako skiltelę sutarkuoti. Smulkiai sutarkuoti 30-40 gr. kietojo sūrio. Krapus,... | 
 
  Kepti kalmarų žiedai
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje įkaitinti aliejų, dubenyje sumaišyti miltus, išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... | 
 
  Kepta karka su alumi
 
  
  
  
  
  
| Kiaulės karką nuplauti, nusausinti ir gerai įtrinti druska, smulkintais česnakais, pipirais, kmynais ir paprikų... | 
 
  Sūrio krepšeliai su krevetėmis
 
  
  
  
  
  
| Sūrį sutarkuoti, sudėti į keptuvę su teflonine danga. Ant vidutinės ugnies ištirpinti sūrį iki vientisos... | 
 
  Vištienos sparneliai a la KFC
 
  
  
  
  
  
| Vištienos sparnelius nuplauti, nusausinti ir kiekvieną atskirai aštriu peiliu padalinti į tris dalis.... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 