Aštrūs vištienos vėrinukai
- Ingredientai
- 300 g vištienos filė; 
 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
 šaukštelis citrinos sulčių;
 šaukštelis paprikoS;
 šaukštelis maltų kmynų;
 pusė šaukštelio džiovinto raudonėlio;
 pusė šaukštelio aitriosios paprikos.
- Gaminimas
-  Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti vištieną. Marinuoti 1 valandą. Kepimo būdai gali būti du - sveikesnis ir nelabai. Sveikesnis - įkaitinti orkaitę iki 200 C, vištieną dėti į folija išklotą skardą ir kepti 30 min. Nesveikasis kepimo būdas - vištieną kepti įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Iškeptus gabalėlius verti ant iešmelių kartu su paprika, pomidorais, agurkais, fermentiniu sūriu, alyvuogėmis - viskuo, kas tik pasitaikys po ranka. Patiekti galima kartu su pjaustytu salieru ir česnakiniu (majonezo, grietinės ir česnako) padažu. 
Gairės: Aštrūs vištienos vėrinukai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, paprika, malti kmynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Krepšeliai su ikrais ir lašiša
 
  
  
  
  
  
| Į krepšelius dedame po šaukštelį raudonųjų lašišinių ikrų, aplink apjuosiame po... | 
 
  Mišrainė prie alaus
 
  
  
  
  
  
| Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu... | 
 
  Žirniai su spirgučiais
 
  
  
  
  
  
| Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską... | 
 
  Česnakinis duonos bokštas
 
  
  
  
  
  
| Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir... | 
 
  Kalmarai tešloje
 
  
  
  
  
  
| Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes.... | 
 
  Kepta duona su pikantiška mišraine
 
  
  
  
  
  
| Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,... | 
 
  Užkandėlė prie alaus
 
  
  
  
  
  
| Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat... | 
 
  Lavašo suktinukas prie alaus
 
  
  
  
  
  
| Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus... | 
 
  Kepinukai "Skanumėlis"
 
  
  
  
  
  
| Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma.... | 
 
  Aštrus kebabas
 
  
  
  
  
  
| Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais... | 
 
  Sviestinis Velykų avinėlis
 
  
  
  
  
  
| Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... | 
 
  Kiaušiniai kevale
 
  
  
  
  
  
| Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 