Bulvių užkepėlė
- Ingredientai
1,5 arba 2 kg prancūziškų bulvių (galima naudoti ir lietuviškas, tada jos bus minkštesnės ir biresnės);
100 g aštresnio skonio fermentinio sūrio;
450 g saldžios grietinėlės;
česnakai (pagal skonį);
druska;
grūsti pipirai;
pusė stiklinės pieno.- Gaminimas
-
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai sutarkuokite sūrį. Tolygiai išdėliokite 1/3 supjaustytų bulvių kepimo formoje, pabarstykite druska ir grūstais pipirais. Užberkite trečdalį tarkuoto sūrio.
Pakartokite tai dar 2 kartus, kol viską gražiai sudėliosite kepimo formoje su paskutiniu sūrio sluoksniu. Sumaišykite saldžią grietinėlę su trintu česnaku ir užpilkite ant viršaus taip pat užpilkite ir pieną. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių karščio temperatūros apie 45-60 minutes, kol bulvės suminkštės ir gražiai paruduos.
Praėjus pusei kepimo laiko, pridenkite formą aliuminio folija, jei nenorite, kad bulvės parustų per daug.
Gairės: bulvės, fermentinis sūris, grietinėlė, česnakas, druska, grūsti pipirai, pienas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |

Kepta antis su mandarinais





Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |