Bulvių užkepėlė
- Ingredientai
1,5 arba 2 kg prancūziškų bulvių (galima naudoti ir lietuviškas, tada jos bus minkštesnės ir biresnės);
100 g aštresnio skonio fermentinio sūrio;
450 g saldžios grietinėlės;
česnakai (pagal skonį);
druska;
grūsti pipirai;
pusė stiklinės pieno.- Gaminimas
-
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai sutarkuokite sūrį. Tolygiai išdėliokite 1/3 supjaustytų bulvių kepimo formoje, pabarstykite druska ir grūstais pipirais. Užberkite trečdalį tarkuoto sūrio.
Pakartokite tai dar 2 kartus, kol viską gražiai sudėliosite kepimo formoje su paskutiniu sūrio sluoksniu. Sumaišykite saldžią grietinėlę su trintu česnaku ir užpilkite ant viršaus taip pat užpilkite ir pieną. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių karščio temperatūros apie 45-60 minutes, kol bulvės suminkštės ir gražiai paruduos.
Praėjus pusei kepimo laiko, pridenkite formą aliuminio folija, jei nenorite, kad bulvės parustų per daug.
Gairės: bulvės, fermentinis sūris, grietinėlė, česnakas, druska, grūsti pipirai, pienas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Maskvietiškas žuvies apkepas





Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |

Avižiniai blyneliai su varške





Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |

Obuolių ir juodos duonos apkepas





Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |

Žąsis su obuoliais





Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |

Vegetariška daržovių lazanija





Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |

Kimšta antis su bulvėmis





Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |

Vegetariški šašlykai





Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |

Lazanija su kepenėlėmis





Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru





Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |

Saldžiai rūgšti vištiena





Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |

Koldūnai su jautiena





Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku





Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |

Varškėčiai su grietine





Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |