Daržovių sriuba
- Ingredientai
- 1,5 litro mėsos sultinio; 
 2 smulkiai supjaustyti svogūnai;
 100 g stambiai sutarkuotų salierų;
 1-2 kubeliais supjaustytos morkos;
 5 šaukštai augalinio aliejaus;
 2 skiltelių česnako;
 1 šaukštas pomidorų padažo;
 po 0,5 stiklinės žaliųjų žirnelių;
 išmirkytos pupelės;
 ryžiai;
 2 prinokę pomidorai;
 2 lauro lapeliai;
 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio;
 pipirai;
 druska.
- Gaminimas
-  Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais. Viską sudėkite į puodą ir 10 minučių patroškinkite. Vėliau supilkite sultinį, suberkite pupeles, žirnelius, ryžius ir virkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Vėliausiai sudėkite pomidorų padažą, pomidorus, fermentinį sūrį ir užvirinkite. 
Gairės: Mėsos sultinys, svogūnai, Salierai, morkos, aliejus, česnakas, pomidorų padažas, žalieji žirneliai, išmirkytos pupelės, ryžiai, pomidorai, lauro lapai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Vištiena su naminiais makaronais
 
  
  
  
  
  
| Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... | 
 
  Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
 
  
  
  
  
  
| Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... | 
 
  Šerniena su baravykų rissoto
 
  
  
  
  
  
| Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... | 
 
  Triušienos troškinys
 
  
  
  
  
  
| Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... | 
 
  Šernienos kepsnys
 
  
  
  
  
  
| Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... | 
 
  Stirnienos kepsnys
 
  
  
  
  
  
| Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... | 
 
  Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
 
  
  
  
  
  
| Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... | 
 
  Triušienos guliašas su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... | 
 
  Troškinta šerniena su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... | 
 
  „Netikras zuikis“
 
  
  
  
  
  
| Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... | 
 
  Farširuota Kalėdinė lydeka
 
  
  
  
  
  
| Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... | 
 
  Tradicinis keptas karpis Kūčioms
 
  
  
  
  
  
| Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... | 
 
  Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai
 
  
  
  
  
  
| Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... | 
 
  Netradicinė lydeka
 
  
  
  
  
  
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... | 
 
  Kepta višta su bulvėmis
 
  
  
  
  
  
| Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 