Daržovių sriuba
- Ingredientai
 1,5 litro mėsos sultinio;
2 smulkiai supjaustyti svogūnai;
100 g stambiai sutarkuotų salierų;
1-2 kubeliais supjaustytos morkos;
5 šaukštai augalinio aliejaus;
2 skiltelių česnako;
1 šaukštas pomidorų padažo;
po 0,5 stiklinės žaliųjų žirnelių;
išmirkytos pupelės;
ryžiai;
2 prinokę pomidorai;
2 lauro lapeliai;
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio;
pipirai;
druska.- Gaminimas
 -  
Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais. Viską sudėkite į puodą ir 10 minučių patroškinkite. Vėliau supilkite sultinį, suberkite pupeles, žirnelius, ryžius ir virkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Vėliausiai sudėkite pomidorų padažą, pomidorus, fermentinį sūrį ir užvirinkite.
 
Gairės: Mėsos sultinys, svogūnai, Salierai, morkos, aliejus, česnakas, pomidorų padažas, žalieji žirneliai, išmirkytos pupelės, ryžiai, pomidorai, lauro lapai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
 
  |   
  |  
  Strėvos suktinis
 
 
 
 
  
| Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... | 
  Avienos pjaustiniai
 
 
 
 
  
| Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... | 
  Iškylautojų šonkauliukai
 
 
 
 
  
| Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... | 
  Pomidorai tešloje
 
 
 
 
  
| Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... | 
  Krevetės su šonine
 
 
 
 
  
| Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... | 
  Šašlykų marinatas
 
 
 
 
  
| Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... | 
  Kaip mes be bulvių
 
 
 
 
  
| Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... | 
  Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
 
 
 
 
  
| Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... | 
  Lašišos filė apelsinų sultyse
 
 
 
 
  
| Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... | 
  Baklažanai graikiškai
 
 
 
 
  
| Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... | 
  Vištienos – daržovių vėrinukai
 
 
 
 
  
| Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... | 
  Cinamono-medaus sparneliai
 
 
 
 
  
| Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... | 
  Jautiena su slyvomis
 
 
 
 
  
| Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... | 
  Švediški veršienos suktinukai
 
 
 
 
  
| Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... | 
  Kiaulienos kepsniai
 
 
 
 
  
| Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... | 

 
 
 
