Kotrynos marokietiškas troškinys bus iš tiesų netradicinis. Jam prireiks ne tik mėsos, bet ir... džiovintų datulių bei abrikosų! Būtent šie ingredientai, anot K. Starkienės, patiekalui suteiks ypatingą skonį.
„O desertui siūlau naudoti tai, kas vis dar karaliauja soduose – obuolius. Kepkime pyragėlius su obuoliais“, – kvies ji.
Marokietiško troškinio receptą pamatysite laidoje, o kaip paruošti pyragėlius, Kotryna dalijasi nedelsdama.
Pyragėliai su obuoliais
Tešlai reikės:
200 g miltų;
200 g sviesto;
100 g grietinės;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnio druskos.
Įdarui reikės:
4 obuolių;
100 g rudojo cukraus;
1 a.š. cinamono;
žiupsnio malto muskato;
žiupsnio maltų gvazdikėlių.
Gaminimo eiga
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišykite. Šaltą sviestą apvoliokite miltuose ir sutarkuokite stambia tarka. Nepamirškite tarkių vis pabarstyti miltais, kad nesuliptų. Sviestą lengvai sumaišykite su miltais, įdėkite grietinės ir greitai užminkykite tešlą. Minkykite tik tol, kol ingredientai sulips. Tuomet suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai.
Per tą laiką nulupkite obuolius, išimkite jų sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Atvėsintą tešlą iškočiokite ir supjaustykite trikampiais. Įdarui skirtus sausus ingredientus sumaišykite ir gausiai jais pabarstykite kiekvieną tešlos gabalėlį. Pridėkite po vieną skiltelę obuolio ir susukite pyragėlius. Tuomet beliks pyragėlius patepti plaktu kiaušiniu ir iškepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!