„Turbūt visi namuose turime bent vieną svogūną ir česnaką. Tai – aromatinės daržovės, kurių dažnai prireikia gaminant patiekalus. Bet yra ir dar viena nuostabi daržovė, kurią dažnai pamirštame – poras!
Šio šeštadienio laidoje gaminsiu trintą porų sriubą, kurią gardinsiu keptais šalavijų lapeliais. Skamba lyg iš prancūziško restorano meniu, o pasigaminti savo virtuvėje gali kiekvienas. Ir dar labai paprastai“, – sako K. Starkienė.
O štai desertui žinoma moteris pristatys receptą, kuriam prireiks slyvų: „Manau, kad pyragų receptų nebūna per daug. Todėl šį šeštadienį kviečiu išsikepti slyvų pyragą!“
Kaip pasigaminti šį kepinį, pamatysite laidoje. O restorano meniu vertos porų sriubos receptu K. Starkienė dalijasi nedelsdama.
Porų sriuba
Sriubai reikės:
didelio poro;
svogūno;
7 vidutinio dydžio bulvių;
1 l sultinio;
stiklinės riebios grietinėlės;
šaukšto sviesto;
kelių skiltelių česnako;
šaukšto maltų džiovintų baravykų (nebūtinai);
mėgstamų džiovintų žolelių.
Gaminimo eiga
Baltą ir šviesiai žalią poro dalį supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto. Smulkiai supjaustykite svogūną, sukapokite česnakus ir pakepinkite juos kartu su poru.
Bulves nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalais ir sudėkite į puodą kartu su aromatinėmis daržovėmis. Supilkite sultinį ir grietinėlę, suberkite prieskonius ir, uždengę puodą, virkite ant vidutinės kaitros, kol bulvės taps minkštos.
Nuėmę puodą nuo viryklės, sriubą sutrinkite. O tuomet pasirinkite, kaip patiekalą pagardinsite. Tą galima daryti panaudojant keptas krevetes, vištieną, duonos skrebučius ar traškius šoninės gabalėlius. O jeigu turite šviežio šalavijo, jis taip pat labai tiks šiai sriubai!
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir po vieną sudėkite šalavijo lapelius, kad nesiliestų vienas su kitu. Apkepkite vieną pusę, tuomet apverskite ir apkepkite kitą. Iškepusius lapelius išimkite ir palikite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Tuomet beliks lapeliais pagardinti sriubą. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!