• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai lauke dargana ir medžiai barsto paskutinius lapus, namuose norisi šilumos, jaukumo ir aromato, primenančio vaikystę. Vienas iš tokių kvapų – šviežiai kepto obuolių ir cinamono pyrago. Tai klasikinis rudens desertas, kuriame susijungia obuolių saldumas, prieskonių aromatas ir trapus, lengvas tešlos pagrindas. Pyragas ne tik pakelia nuotaiką, bet ir tampa maloniu būdu palepinti šeimą ar nustebinti svečius be didelių pastangų.

Kai lauke dargana ir medžiai barsto paskutinius lapus, namuose norisi šilumos, jaukumo ir aromato, primenančio vaikystę. Vienas iš tokių kvapų – šviežiai kepto obuolių ir cinamono pyrago. Tai klasikinis rudens desertas, kuriame susijungia obuolių saldumas, prieskonių aromatas ir trapus, lengvas tešlos pagrindas. Pyragas ne tik pakelia nuotaiką, bet ir tampa maloniu būdu palepinti šeimą ar nustebinti svečius be didelių pastangų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Obuolių pyragas – tai universalus kepinys, nes jį galima patiekti šiltą su kaušeliu ledų, arba atvėsusį – prie puodelio arbatos. Svarbiausia – pasirinkti kvapnius, bet ne pernelyg minkštus obuolius.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4–5 vidutinio dydžio obuolių;
  • 150 g cukraus (galima pakeisti ruduoju);
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 3 kiaušinių;
  • 200 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. malto cinamono;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • (nebūtina) šaukštas citrinos sulčių ar trupučio muskato kvapui sustiprinti.

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
  2. Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Po truputį įmaišykite į sviesto masę.
  3. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Galite apšlakstyti citrinos sultimis, kad neparuduotų.
  4. Į kepimo formą (apie 24 cm skersmens) supilkite pusę tešlos, tolygiai paskleiskite obuolius, tada likusią tešlą. Norint, galima viršų pabarstyti cinamonu ar rudu cukrumi.
  5. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40–45 minutes, kol paviršius taps auksinis, o vidus iškeps.

Pyragą geriausia patiekti, kai yra dar šiltas, nes tada obuoliai būna minkšti, o cinamono aromatas itin ryškus. Taip pat galite užbarstyti šiek tiek cukraus pudros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų