Obuolių pyragas – tai universalus kepinys, nes jį galima patiekti šiltą su kaušeliu ledų, arba atvėsusį – prie puodelio arbatos. Svarbiausia – pasirinkti kvapnius, bet ne pernelyg minkštus obuolius.
Jums reikės:
- 4–5 vidutinio dydžio obuolių;
- 150 g cukraus (galima pakeisti ruduoju);
- 150 g sviesto (kambario temperatūros);
- 3 kiaušinių;
- 200 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. malto cinamono;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- (nebūtina) šaukštas citrinos sulčių ar trupučio muskato kvapui sustiprinti.
Gaminimo eiga:
- Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
- Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Po truputį įmaišykite į sviesto masę.
- Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Galite apšlakstyti citrinos sultimis, kad neparuduotų.
- Į kepimo formą (apie 24 cm skersmens) supilkite pusę tešlos, tolygiai paskleiskite obuolius, tada likusią tešlą. Norint, galima viršų pabarstyti cinamonu ar rudu cukrumi.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40–45 minutes, kol paviršius taps auksinis, o vidus iškeps.
Pyragą geriausia patiekti, kai yra dar šiltas, nes tada obuoliai būna minkšti, o cinamono aromatas itin ryškus. Taip pat galite užbarstyti šiek tiek cukraus pudros.
Kviečiame atrasti naują tv3.lt turinį! Nuo šiol portale jūsų laukia kasdien nauji testai – išbandykite savo žinias ir smagiai praleiskite laiką.



