• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tie, kurie mėgsta gaminti, visuomet stengiasi rasti naujų ir dar nebandytų skonių. Tačiau anksčiau ar vėliau, ir vėl norisi grįžti prie to, kas kelia širdžiai mieliausius sentimentus, primena vaikystę ar kitą svarbų gyvenimo laikotarpį. Tokių receptų turi prikaupusi ir Kotryna Starkienė. O dviem iš jų žinoma moteris šio šeštadienio rytą pasidalins ir su TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovais.

5

Tie, kurie mėgsta gaminti, visuomet stengiasi rasti naujų ir dar nebandytų skonių. Tačiau anksčiau ar vėliau, ir vėl norisi grįžti prie to, kas kelia širdžiai mieliausius sentimentus, primena vaikystę ar kitą svarbų gyvenimo laikotarpį. Tokių receptų turi prikaupusi ir Kotryna Starkienė. O dviem iš jų žinoma moteris šio šeštadienio rytą pasidalins ir su TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovais.

REKLAMA

„Mano receptų skrynelėje yra ypatinga kategorija, pavadinimu „Palikimas“. Tai – receptai, kuriuos išmokau iš savo mamos, močiutės ir anytos. Tai receptai, kurie kelia šiltus prisiminimus!“ – intriguoja K. Starkienė.

Šį šeštadienio rytą K. Starkienė pasidalins dviejų lengvai paruošiamų, tačiau ypatingai skanių patiekalų receptais – mėsos pyrago, kurį kepdavo Kotrynos vyro Martyno Starkaus mama, ir eklerų su sviestinių kremu, kuriuos ruošdavo kulinarės mama. Eklerai iki šiol Kotrynai primena vaikystę!

REKLAMA
REKLAMA

Eklerai su sviestiniu kremu

Tešlai reikės:

200 g miltų;

320 g vandens;

120 g sviesto;

žiupsnelio druskos;

4 kiaušinių.

Eklerų kremui reikės:

400 g kambario temperatūros sviesto;

1,5 indelio kambario temperatūros saldaus sutirštinto pieno.

Gaminimo eiga:

Supylę vandenį į puodą, įberkite druskos ir sudėkite sviestą. Viską kaitinkite tol, kol sviestas ištirps ir vanduo pradės lėtai virti. Tuomet suberkite miltus, o sumažinę ugnį iki vidutinės, maišykite ją tol, kol tešla taps vientisa ir sušoks į vieną gumulą.

REKLAMA

Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite jį kelioms minutėms atvėsti. Vėliau vieną po kito įmuškite kiaušinius, kaskart gerai pamaišydami tešlą.

Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, dėkite po šaukštelį tešlos, o tuomet skardą pašaukite kepti į 190 laipsnių temperatūroje įkaitintą orkaitę. Kepkite eklerus tol, kol jie išsipūs ir lengvai apskrus.

Per šį laiką paruoškite eklerams skirtą kremą. Tam pirmiausiai prireiks gerai išplakti sviestą, o vėliau, plona srovele, supilti sutirštintą pieną. Kremą plakite tol, kol jis taps vientisas ir purus.

Atvėsusius eklerus įpjaukite ir į vidų įdėkite šaukštelį kremo. Ir viskas – skanaus!

O kaip pasigaminti M. Starkaus mamos mėsos pyragą, išvysite laidoje.

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų