1 normos marinato užtenka 3 l agurkų užpilti: Agurkai; Keli krapų žiedai; Sauja vyšnių lapų; Keli lauro lapai; 4–8 juodieji pipirai grūdeliais; 4 skiltelės česnako.
Marinatas: 9 st vandens; 1 st acto 9%; 3 v. š. druskos; 4 v. š. cukraus.
Marinato receptas
Stiklainius su dangteliais gerai išplauname ir iškaitiname. Man patogiausia tai padaryti pripilant į stiklainius ¼ tūrio verdančio vandens ir uždengus dangteliais palaikyti apie 5–10 min. Taip stiklainiai pasikaitina.
Agurkus gražiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Marinatui skirtus ingredientus sudedame į puodą. Ten pat dedame krapų žiedus, vyšnių lapus, nuluptas česnako skilteles, lauro lapus, pipirus. Marinatą paverdame. Išgriebiame lapus.
Agurkus dedame į marinatą ir šiek tiek pakaitiname. Suėdame į stiklainius. Marinatą dar kartą užverdame ir užpilame juo agurkus. Stiklainius užsukame dangteliais, apvožiame žemyn, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. Nešame į rūsį, o žiemą mėgaujamės vasaros derliumi.