Jums reikės: 2 vidutinio dydžio cukinijų; Kokoso aliejaus; Jūros druskos; Kelių saujų jaunų špinatų ¼ puodelio / 35 g skrudintų patinkančių riešutų (pavyzdžiui, žemės).
Padažui: ½ v. š. citrinų sulčių; 1 v. š. alyvuogių aliejaus; 1 česnako skiltelės; ½ a. š. natūralaus saldiklio; ½ tarkuotos citrinos žievelės.
Kaip gaminti:
Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Plonai (bet ne pernelyg plonai, nes kepant subyrės) išilgai supjaustytos cukinijos griežinėlius aptepkite kokoso aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais. Apkepkite 3-5 minutes, kol suminkštės ir atsiras specifinės grotelių žymės.
Į lėkštę sudėkite špinatus, apipilkite juos padažu, bei sudėkite keptas daržoves. Norėdami patiekalui suteikti smagaus traškumo, cukinijas apibarstykite kepintais riešutais. Taip pat, jeigu norite, kad patiekalas būtų maistingesnis, galite pridėti lęšių ar avinžirnių.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Kas tas avokadas.