E. Karalienė gamino tikrą tradicinį lietuvišką šokoladinį tinginį, o Gian Luca metė iššūkį gardėsiui ir pagamino kiek kitokią jo versiją su matcha arbata ir baltuoju šokoladu.
Šokoladinis tinginys
Reikės:
- 1 indelio kondensuoto pieno;
- 200 g sviesto;
- 200 g pieniško šokolado;
- 100 g juodo šokolado;
- 2 v. š. kakavos;
- 3 pakelių sausainių.
Gaminimo eiga:
Sausainius sulaužome smulkiais gabalėliais. Išlydome sviestą, beriame šokolado gabalėlius, pilame kondensuotą pieną ir leidžiame masei sušilti. Įdedame kakavos, gerai išmaišome ir pilame masę ant sausainių.
Formą išklojame kepimo popieriumi, dedame tinginio masę ir leidžiame sustingti šaldytuve per naktį.
Matcha tinginys
Reikės:
- 4 a. š. žaliosios arbatos Matcha miltelių;
- 3 pakelių sausainių;
- 90 g sviesto;
- 220 g kondensuoto pieno;
- 40 g balto šokolado.
Gaminimo eiga:
Išlydome sviestą, sumaišome su kondensuotu pienu, dedame matcha miltelius. Turi gautis vientisa, gražios, žalios spalvos masė. Į masę dedame baltą šokoladą ir ant labai silpnos kaitros jį išlydome.
Supilame į sulaužytus sausainius ir viską gerai išmaišome, suformuojame norimą formą ir dedame į šaldytuvą pabūti per naktį. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!